Problemen oplossen met het instellen van digitale autosleutels

Vind oplossingen voor problemen met het instellen en de installatie van digitale autosleutels.

Een schermvergrendeling instellen
Als je een digitale autosleutel wilt instellen en gebruiken, moet je een schermvergrendeling op je telefoon hebben. Meer informatie over hoe je een schermvergrendeling instelt op je Android-apparaat
Ongeldige invoer
Als je de foutmelding 'Onjuiste activeringscode' krijgt, geef je de code opnieuw op. Als je een foutmelding ziet over een ongeldige e-maillink, koppel je je telefoon aan je auto via een andere methode.

Koppelingsfouten

Problemen met verbindingen
Zie je de foutmelding Geen verbinding als je probeert te koppelen, maak dan opnieuw verbinding met internet en plaats je telefoon in de sleutellezer. Wacht totdat je telefoon en auto zijn gekoppeld.
Fout met werkprofiel
Je krijgt een foutmelding als je probeert in te loggen met je Workspace-account. Log in met je Google-account om je digitale autosleutel te gebruiken.
Account verwijderd
Je kunt je sleutel niet instellen zonder je Google-account. Als je account wordt verwijderd van je apparaat nadat je digitale autosleutel is ingesteld, wordt je digitale sleutel verwijderd.
Je auto ondersteunt deze telefoon niet
Als je telefoon niet werkt met je auto, krijg je een foutmelding.
Auto wordt niet ondersteund
Als je auto niet geschikt is voor je apparaat, krijg je een foutmelding.
Vind mijn apparaat aanzetten
Als je een foutmelding krijgt dat Vind mijn apparaat uitstaat, tik je in het vak voor de foutmelding op Aanzetten. Of zet Vind mijn apparaat aan op je telefoon.
Tekenlimiet
De naam van een digitale autosleutel mag maximaal 30 tekens bevatten. Als de opgegeven naam te lang is, krijg je een foutmelding dat je de naam moet wijzigen.
Kan niet koppelen
Als je de foutmelding 'Kan niet koppelen' ziet, is het apparaat misschien verplaatst of is er een time-out opgetreden. Probeer het opnieuw en plaats je telefoon in de sleutellezer. Verplaats je apparaat pas als het koppelen is afgerond. Als je nog steeds een foutmelding krijgt, check je het scherm van je auto of de app voor digitale autosleutels voor meer informatie.

Downloadfouten

Geen internetverbinding of opslagruimte
Als je de app voor digitale autosleutels niet kunt downloaden of installeren, zorg je dat je telefoon is verbonden met internet en dat je genoeg opslagruimte hebt om nieuwe apps te installeren.
Deze regio wordt niet ondersteund
Als je de foutmelding 'Deze regio wordt niet ondersteund' ziet, is de functie niet beschikbaar in jouw regio.
Deze telefoon wordt niet ondersteund
Als je de foutmelding 'Deze telefoon wordt niet ondersteund' ziet, is de functie niet beschikbaar op je apparaat.
Google Play-services updaten
Als Google Play-services verouderd is, krijg je een foutmelding dat je deze moet updaten. Meer informatie over hoe je systeemupdates voor Google Play krijgt
Er is iets misgegaan
Zie je de foutmelding 'Er is iets misgegaan' als je de app probeert te installeren, probeer het dan over een paar minuten opnieuw.
Near Field Communication staat uit

NFC moet aanstaan om de digitale autosleutel te kunnen gebruiken. Zo zet je NFC aan:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Zoek NFC.
  3. Zet NFC gebruiken aan.

Andere fouten

Je digitale autosleutel kan worden beïnvloed door bepaalde typen kaarten die tussen de telefoon en sleutellezer in een telefoonhoesje worden geplaatst. Dit kan van invloed zijn op het volgende:

• Koppelen
  • Het voertuig op slot doen of van het slot halen
  • De motor starten