Konfigurera eller hantera en digital bilnyckel

Med en digital bilnyckel kan du låsa, låsa upp och starta bilen från din Android-telefon.

Parkoppla telefonen till bilen

Viktigt! Digitala bilnycklar är endast tillgängliga för vissa fordon på utvalda marknader.

• De är kompatibla med
    • Pixel 6 och senare, inklusive Pixel Fold och Pixel 8 Pro
    • Samsung Galaxy S21 och senare
    • vissa Android-enheter med Android 12 eller senare.

Du måste vara ansluten till internet för att kunna konfigurera en digital bilnyckel. Om du har en Samsung-telefon kan du konfigurera den digitala nyckeln i Samsung Wallet.

Med biltillverkarens app
  1. Öppna biltillverkarens app för att konfigurera ditt konto.
  2. Om du vill koppla bilen till kontot letar du reda på din digitala bilnyckel och följer anvisningarna.
  3. När välkomstskärmen visas loggar du in med Google-kontot.
  4. Läs användarvillkoren.
  5. Tryck på Godkänn och fortsätt.
    Tips! Du kan redigera nyckelnamnet nu, men det går inte att ändra namnet senare. Standardnamnet består av [ditt namn] + [telefonmodell]. Till exempel ”Eriks Pixel 6 Pro”.
  6. Tryck på Starta parkoppling och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  7. När parkopplingen är slutförd läggs den digitala nyckeln till i Google Wallet.
    • Om du inte har Google Wallet-appen följer du anvisningarna på skärmen för att ladda ned den.
Använda en e-postlänk från biltillverkaren
  1. Öppna e-postmeddelandet med den digitala bilnyckeln från biltillverkaren på telefonen.
  2. Tryck på Lägg till i Android i e-postmeddelandet. Om det är första gången du lägger till en nyckel på enheten uppmanas du att uppdatera enheten innan du påbörjar parkopplingen.
  3. Tips! Om du kopplar från telefonen eller tar bort din digitala nyckel måste du parkoppla bilen med en e-postlänk igen. Då behöver du ett nytt e-postmeddelande och länk. Om länken Lägg till i Android inte visas i e-postmeddelandet du fick kontaktar du biltillverkaren och ber om hjälp.
  4. När välkomstskärmen visas loggar du in med Google-kontot.
  5. Läs användarvillkoren.
  6. Tryck på Godkänn och fortsätt.
  7. Tips! Du kan redigera nyckelnamnet nu, men det går inte att ändra namnet senare. Standardnamnet består av [ditt namn] + [telefonmodell]. Till exempel ”Eriks Pixel 6 Pro”.
  8. Placera telefonen på bilens nyckelläsare och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  9. När parkopplingen är slutförd läggs den digitala nyckeln till i Google Wallet.
  10. Om du inte har Google Wallet-appen blir du ombedd att ladda ned den. Följ anvisningarna på skärmen.
Använda bilens huvudenhet
Viktigt! Det här alternativet är endast tillgängligt för vissa fordon. Kontakta biltillverkaren om du vill veta mer.
  1. Välj att konfigurera den digitala bilnyckeln på bilens huvudenhet. Titta i användarhandboken eller kontakta tillverkaren om du inte kan se det här alternativet.
    • Om telefonens skärm är låst anger du ditt lösenord.
  2. Placera telefonen på bilens nyckelläsare.
  3. Följ anvisningarna på huvudenheten. Om det är första gången du lägger till en nyckel på enheten uppmanas du att uppdatera enheten innan du påbörjar parkopplingen.
  4. Tryck på Konfigurera den digitala nyckeln när uppdateringen är klar.
  5. När välkomstskärmen visas loggar du in på Google-kontot.
  6. Läs användarvillkoren.
  7. Tryck på Godkänn och fortsätt.
  8. Ange din aktiveringskod.
  9. Du kan redigera nyckelnamnet nu, men det går inte att ändra namnet senare. Standardnamnet består av [användarnamn] + [telefonmodell]. Till exempel ”Eriks Pixel 6 Pro”.
  10. Placera telefonen på bilens nyckelläsare och vänta tills telefonen och bilen har parkopplats.
  11. När parkopplingen är slutförd läggs den digitala nyckeln till i Google Wallet.
    • Om du inte har Google Wallet-appen blir du ombedd att ladda ned den. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Skapa en genväg på telefonens startskärm för snabb åtkomst till den digitala nyckeln.

Låsa och låsa upp bilen och starta den med din digitala bilnyckel

Obs! Om du har ställt in ett skärmlås för din digitala bilnyckel anger du ditt lösenord.

Låsa eller låsa upp bilen

Håll baksidan av telefonen nära dörrhandtaget på bilen.

Starta bilen

1. Placera telefonen på nyckelläsaren i bilen.
  2. Tryck på bilens startknapp.

Använda nyckelfri upplåsning

Nyckelfri upplåsning är aktiverat som standard när du konfigurerar en digital bilnyckel. Med nyckelfri upplåsning behöver du inte hålla telefonen nära dörrhandtaget för att använda bilnyckeln. Telefonen låser upp bildörrarna automatiskt när du är i närheten, startar bilen när du är i den och låser bildörrarna när du går ur bilen.

Obs!

• Alla fordon har inte stöd för nyckelfri upplåsning. Vänd dig till biltillverkaren för information om kompatibilitet.
  • Alla telefoner har inte stöd för nyckelfri upplåsning. Vänd dig till telefontillverkaren för information om kompatibilitet.
  • På vissa enheter kan du bara använda nyckelfri upplåsning för en bil.
  • Se till att fordonet har den senaste programvaran.
  • Om nyckelfri upplåsning inte fungerar kan du låsa upp bilen genom att hålla telefonen mot bilens dörrhandtag.

Inaktivera nyckelfri upplåsning

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Välj den digitala bilnyckeln.
  3. Tryck på Detaljer.
  4. Inaktivera Nyckelfri upplåsning.

Lägga till eller ändra skärmlåsinställningarna för den digitala bilnyckeln

Om du väljer att kräva upplåsning med telefonen för att använda den digitala bilnyckeln måste du först inaktivera nyckelfri upplåsning.

Obs! Som standard måste skärmen inte vara upplåst för att använda bilnyckeln.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på bilnyckeln. Du kan behöva scrolla för att hitta den.
  3. Tryck på Detaljer följt av Kräv att telefonen låses upp.
  4. Välj för vilka åtgärder skärmlåset ska användas:
    • Låsa upp bilen.
    • Starta bilen.
    • Låsa upp, låsa och starta bilen.
    • Om du inte vill att skärmlåset ska krävas för att använda bilnyckeln trycker du på Av.
  5. Tryck på Spara.

Använda fjärrkommandon för lås, larm och bagageutrymme

Om fordonet har stöd för det kan du låsa och låsa upp bilen, aktivera larmet samt öppna bagageutrymmet via Google Wallet eller snabbinställningarna.

Obs!

• Alla kommandon är inte tillgängliga på alla fordon.
  • Vänd dig till biltillverkaren för information om kompatibilitet.
  • För att använda kommandon måste du vara inom fordonets Bluetooth-räckvidd
Låsa, låsa upp eller aktivera larmet
Tryck på Lås, Lås upp eller Larm i Google Wallet-appen eller snabbinställningarna.
Öppna bagageutrymmet
Tryck på Bagageutrymme i Google Wallet-appen eller snabbinställningarna för att öppna den.
Lägga till kommandon i snabbinställningarna
  1. Tryck på Mer Mer uppe till höger i Google Wallet-appen.
  2. Tryck på Lägg till i snabbinställningarna följt av Lägg till ruta.
Om telefonens batteri är urladdat
Viktigt! Du kan fortfarande låsa upp och starta bilen i några timmar efter att batteriet tagit slut. Men du kan endast använda en telefon med urladdat batteri som bilnyckel om du angett att telefonen inte måste vara olåst för att använda nyckeln.
  • Håll baksidan av telefonen nära dörrhandtaget på bilen.
  • Placera telefonen på nyckelläsaren för att starta motorn.
Felsöka fjärrkommandon och nyckelfri upplåsning
Om nyckelfri upplåsning eller fjärrkommandon inte fungerar på en enhet som stöds kan du behöva uppdatera fordonsprogramvaran, radera nyckeln och parkoppla igen.

Hantera den digitala bilnyckeln

Lägga till eller ändra skärmlåsinställningarna för den digitala bilnyckeln

Viktigt! Som standard måste skärmen inte vara upplåst för att använda den digitala bilnyckeln. Nyckeln kan användas i några timmar efter att telefonens batteri tagit slut. Om du ställer in att skärmlåset ska användas går det inte att använda nyckeln om telefonens batteri tar slut.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på den digitala bilnyckeln. Du kan behöva svepa för att se den.
  3. Tryck på Information längst ned följt av Kräv att telefonen låses upp.
  4. Välj för vilka åtgärder skärmlåset ska användas:
    • Låsa upp bilen
    • Starta bilen
    • Låsa upp, låsa och starta bilen
    • Om du inte vill använda skärmlåset trycker du på Av.
  5. Tryck på Spara.
Skapa en genväg till den digitala bilnyckeln

Gör så här för att kunna öppna den digitala bilnyckeln från telefonens startskärm:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på den digitala bilnyckeln. Du kan behöva svepa för att se den.
  3. Tryck på Mer More följt av Lägg till på startskärmen.
Radera en digital bilnyckel
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på den digitala bilnyckeln. Du kan behöva svepa för att se den.
  3. Tryck på Mer More följt avRadera nyckelföljt av Radera.
  4. Verifiera din identitet genom att trycka på Bekräfta. Du får en avisering om att nyckeln har raderats.
Tips! I vissa bilmodeller kan du kanske radera nyckeln från skärmen i bilen.
Ta bort nyckelåtkomst om telefonen kommer kort eller blir stulen

Obs! Telefonen måste vara påslagen och ansluten till ett nätverk för att du ska kunna radera eller stänga av en nyckel på distans.

Om telefonen kommer bort eller blir stulen kan du ta bort åtkomsten till nyckeln via Google Hitta min enhet.

• Om du vill rensa telefonen och parkopplade nycklar på distans trycker du på Rensa enheten.
  • Om du vill stänga av nyckeln och låsa enheten på distans trycker du på Lås enheten.
Tips! I vissa bilmodeller kan du gör följande:
  • Radera en nyckel även om telefonen är offline. Den här processen kanske inte alltid är omedelbar.
  • Radera nyckeln från skärmen i bilen.
Överföra en digital bilnyckel till en ny telefon
  1. Radera den digitala nyckeln på din gamla telefon.
  2. Parkoppla din nya telefon till bilen.