Byt till Business Standard

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om du har årsavgift kan du nedgradera till utgåvor när du har bytt från årsavgift till flexibel avgift.

Om du vill uppgradera från den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite går du hit i stället.

Du kan flytta över din prenumeration på G SuiteGoogle Workspace till Business Standard.

Det här bör du veta innan du byter utgåva

• När du byter får alla samma prenumeration. Det går till exempel inte att flytta vissa användare till Business Plus medan andra fortsätter att använda Business Standard.
  • Om du har prenumeration med årsavgift/fast längd inkluderar övergången alla dina nuvarande användare.
  • Om du uppgraderar och din nuvarande prenumeration har årsavgift/fast längd med årsbetalningar, kan du bara byta till årsprenumeration/fast längd med månadsbetalningar. Efter bytet får du en proportionellt beräknad kredit för eventuellt kvarvarande årligt prenumerationssaldo.
  • Det är enbart organisationer med maximalt 300 användare som kan byta från en Enterprise-utgåva till en Business-utgåva.
  • Om du byter version under den kostnadsfria provperioden gäller eventuella outnyttjade dagar i den nya prenumerationen. Om du till exempel byter utgåva den tionde dagen av den kostnadsfria provperioden gäller de sista fyra dagarna av den kostnadsfria provperioden för den nya prenumerationen.
  • Om du nedgraderar din utgåva och förlorar en funktion, till exempel förebyggande av dataförlust (DLP) eller Google Arkiv, kan du få tillbaka funktionen genom att uppgradera inom 51 dagar. Annars måste du vänta tills efter 84 dagar innan du kan uppgradera till en utgåva med funktionen.
  • Är du osäker på vilken version du ska byta till? Jämför funktioner i Google Workspace-utgåvorna.

Vilka funktioner förlorar jag?

Utöka alla  |  Komprimera alla

Logga in och jämför funktioner

Om du redan är administratör för ett G Suite- eller Google Workspace-konto loggar du in nu för att jämföra funktioner i tillgängliga utgåvor: Logga in på ditt konto (slutar inte på gmail.com).

Gör så här innan du byter

Förebygg dataförlust på mobila enheter

Om du använder avancerad ändpunktshantering aktiverar du grundläggande hantering så att användare som har registrerat sina enheter inte förlorar åtkomsten till sin Google Workspace-data på mobila enheter.

Förebygg förlust av data som skyddas i Google Arkiv

Om du inte har angett lagringsregler eller spärrar för Arkiv ska du behålla Arkiv-data när du byter utgåva.

Förhindra begränsningar i lagringsutrymmet för användarna
Verifiera det totala lagringsutrymme som används av alla användare i organisationen. Välj en prenumeration som har tillräckligt med lagringsutrymme för organisationens behov. Ta reda på hur mycket lagringsutrymme organisationen använder.

Byt till Business Standard

Om du redan har Google Arkiv: Följ de här stegen innan du byter utgåva för att säkerställa att du inte förlorar data av misstag.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avFaktureringföljt avFå fler tjänster.
  3. Bredvid den utgåva du vill byta klickar du på Uppgradera, Nedgradera eller Byt.
  4. Granska effekten av ändringen följt av klicka på Nästa.
  5. Om din nuvarande prenumeration har flexibel avgift väljer du en betalningsplan för den nya prenumerationen:
    • Flexibel prenumeration – inget långsiktigt åtagande, betala för de användare du har varje månad och lägg till eller ta bort användare vid behov.
    • Årsavgift (månadsbetalning) – kräver ett 1-årsavtal, betala månadsvis och lägg till användare vid behov. Om du vill öka antalet användare anger du en ny siffra för användare som behövs. Årsavgift är inte tillgänglig när du nedgraderar till en utgåva på lägre nivå.
  6. Om du har en årsprenumeration (års- eller månadsbetalningar) väljer du Årsavgift (månadsbetalning) som betalningsplan för den nya prenumerationen.
  7. (Valfritt) Om du vill lägga till en kampanjkod klickar du på Lägg till kampanjkod för Flexibel avgift och anger koden.
  8. Klicka på Kassaföljt avBeställ.
Om du tidigare har köpt Drive-lagring eller Google Arkiv-licenser: I vissa fall kan dessa licenser för Drive-lagring och Arkiv förbli tilldelade när du har bytt utgåva. Undvik avgift för dessa licenser genom att markera och ta bort enskilda Drive- och Arkiv-licenser från användare som fortfarande har dem tilldelade efter övergången.