Podcastien julkaiseminen YouTubessa

Jos et ole aiemmin käyttänyt podcasteja YouTubessa, sinulla voi olla kysyttävää videosisällön luomisesta. Katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja lue, miten voit julkaista vain audiota sisältäviä podcasteja YouTubessa.

Näin pääset alkuun

Miksi podcast kannattaa julkaista YouTubessa?

YouTube on suosituimpia podcast-alustoja, jonka maailmanlaajuinen yleisö katselee päivittäin miljardeja videoita. YouTuben avulla podcast-sisällöntuottajat voivat tavoittaa laajemman yleisön ja kehittää yhteisöään. Lisäksi tarjolla on uusia kaupallistamismahdollisuuksia.
Podcast-sisällöntuottajat voivat saada käyttöönsä seuraavat edut:
  • podcastien lisääminen YouTube Musiciin, jonka kautta käyttäjät voivat kuunnella podcasteja taustalla ja ladata suurimman osan podcast-sisällöstä ilman YouTube Music Premiumin jäsenyyttä
  • podcast-merkit katselu- ja soittolistasivuilla
  • esittely osoitteessa youtube.com/podcasts, joka voi tuoda uusia kuuntelijoita
  • viralliset hakukortit
  • jaksot helposti löydettävissä katselusivun kautta
  • suositukset uusille, samoista asioista kiinnostuneille kuuntelijoille
  • parannetut hakuominaisuudet, jotka auttavat yleisöä löytämään podcastisi.
Huomioitavaa
  • Kaikki soittolistat eivät täytä podcast-ominaisuuksien ehtoja, vaikka merkitsisit ne podcasteiksi. Ehtoja ei täytä esimerkiksi sellainen sisältö, jota sisällöntuottaja ei omista.
  • Podcastin tueksi luodut Shorts-videot eivät näy YouTube Musicissa.

Voinko julkaista podcasteja YouTubessa RSS-syötteen kautta?

YouTubessa podcast on soittolista, ja podcast-jaksot ovat kyseisellä soittolistalla olevia videoita. Luo podcast YouTube Studiossa tai katso, miten voit yhdistää RSS-syötteen YouTubeen.

Voinko julkaista podcastin hosting-alustan kautta?

Jotkin hosting-alustat tarjoavat tämän mahdollisuuden. Voit tarkistaa asian hosting-alustaltasi tai ladata podcasteja suoraan YouTube Studiosta. Voit myös ladata podcasteja YouTubeen kolmannen osapuolen työkalun avulla. Lue lisää RSS-syötteen yhdistämisestä YouTubeen.

Mitä käytäntöjä minun on noudatettava?

Kaiken alustallemme ladatun sisällön on oltava YouTuben yhteisösääntöjen mukaista. Jos kaupallistat podcastisi, sinun on noudatettava myös YouTuben kaupallistamiskäytäntöjä.

Mitä tietoja podcasteistani on saatavilla?

Podcast-tilastot näkyvät YouTube Studiossa. Saat tietoja esimerkiksi seuraavista:

• impressiot
  • klikkausprosentti
  • katselukerrat
  • liikenteen lähteet
  • katseluaika.

Löydät myös tietoa yleisösi demografisista tekijöistä ja aktiivisuudesta sekä siitä, mistä muista videoista he ovat kiinnostuneita. Tästä voit ammentaa inspiraatiota uutta sisältöä varten.

Podcastien luominen YouTubessa

Miten voin luoda podcastin YouTubessa?

Voit luoda podcastin YouTube Studiossa. Katso ohjeita podcast-ominaisuuksien käyttöön ohjekeskuksestamme.

Miten voin muuttaa audiopodcastin audiovisuaaliseksi podcastiksi?

Jos jaat podcastin RSS-syötteen avulla, katso, miten voit yhdistää RSS-syötteen YouTubeen. Jos et käytä RSS-syötettä, suosittelemme muuntamaan audiopodcastit videoiksi kolmannen osapuolen työkalulla. Se toimii näin:

• Lataa podcastin mukana staattinen kuva, kuten podcastin pikkukuva.
  • Käytä audiogrammia tai muuta dynaamista videomuotoa.

Podcastien kaupallistaminen YouTubessa

Voinko kaupallistaa podcastini YouTubessa?

YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvat sisällöntuottajat voivat kaupallistaa sisältöään 10 eri tavalla YouTubessa. Esimerkkejä:

Kannattaako minun poistaa podcasteistani niihin sisältyvät mainokset?

Videosi voivat sisältää maksullista tuotesijoittelua, suositteluja, sponsoroitua sisältöä tai muuta sisältöä, josta on ilmoitettava katsojille videon yhteydessä.
Ilmoita meille tällaisesta sisällöstä merkitsemällä mainossisällön valintaruutu videon tiedoista. Tutustu kolmannen osapuolen upotettua sponsorointia koskeviin käytäntöihimme.