Inkomsten genereren is onderbroken voor mijn kanaal

Inkomsten genereren wordt onderbroken voor je kanaal als er geen actief en goedgekeurd AdSense voor YouTube-account aan je kanaal is gekoppeld. Volgens het YouTube-partnerprogramma moeten alle partners een actief, goedgekeurd en gekoppeld AdSense voor YouTube-account hebben.

Als je geen actief en goedgekeurd AdSense voor YouTube-account aan je kanaal hebt gekoppeld, kun je geen geld verdienen op YouTube en worden er geen advertenties weergegeven bij je video's. Je kunt dan geen opbrengst verdienen uit advertenties, YouTube Premium-abonnementen en andere bronnen, zoals kanaallidmaatschappen.

Je kunt wel gewoon originele content blijven uploaden en je publiek op YouTube blijven vergroten, ook als het genereren van inkomsten is onderbroken. Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma en inkomsten genereren voor je kanaal wordt onderbroken, verandert er niets voor je deelname aan het programma. Je kunt weer inkomsten genereren zodra je een actief en goedgekeurd AdSense voor YouTube-account aan je kanaal koppelt.

Als je al een AdSense voor YouTube-account hebt, hoef je alleen te checken of het geregistreerde adres is geverifieerd. We kunnen je pas betalingen sturen nadat je je adres hebt geverifieerd. Dit is nodig voor de veiligheid van je account. Hier vind je meer informatie over wat je moet doen.

Een AdSense voor YouTube-account koppelen

Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt en het AdSense voor YouTube-account wilt wijzigen dat aan je kanaal is gekoppeld, volg je de stappen op de pagina Je gekoppelde AdSense voor YouTube-account wijzigen.

Opmerking: Als je meerdere kanalen in het YouTube-partnerprogramma hebt, moet je deze allemaal aan een AdSense voor YouTube-account koppelen.

Als ik inkomsten genereren hervat, krijg ik dan ook betaald voor de periode waarin dit was onderbroken?

Nee. Je verdient geen geld in de periode waarin inkomsten genereren is onderbroken. Er worden ook geen advertenties weergegeven bij je video's.

Telt het als 'waarschuwing' voor het Multi-Channel Network (MCN) als inkomsten genereren wordt onderbroken voor een kanaal?

Nee. Volgens ons beleid voor verantwoordingsplicht voor kanalen is er geen sprake van misbruik als inkomsten genereren wordt onderbroken. Je schendt het beleid dus niet. Het onderbreken van inkomsten genereren staat los van het uitzetten van inkomsten genereren. Bij dat laatste is namelijk wel sprake van misbruik. Bekijk meer informatie over het uitzetten van inkomsten genereren.

Worden claims gesloten als het genereren van inkomsten is onderbroken?

Nee. Claims worden niet gesloten als het genereren van inkomsten is onderbroken voor je kanaal.

Hoelang duurt het om een AdSense voor YouTube-account in te stellen?

Het kost niet veel tijd om een nieuw AdSense- of AdSense voor YouTube-account te maken, maar het kan even duren om het te activeren. De goedkeuring gebeurt meestal binnen een dag, maar het kan ook meerdere dagen duren. Als je een nieuw AdSense voor YouTube-account koppelt waarvoor adresverificatie met pincode is vereist, kan dit 2 tot 4 weken duren. Je kunt pas weer inkomsten genereren nadat het gekoppelde AdSense voor YouTube-account is geactiveerd en goedgekeurd.

Wat gebeurt er met mijn kanaallidmaatschappen?

Als inkomsten genereren wordt onderbroken voor je kanaal, worden kanaallidmaatschappen ook onderbroken en informeren we je leden daarover. Gedurende deze periode heeft het kanaal 120 dagen de tijd om het genereren van inkomsten te hervatten. Na 120 dagen onderbreken van het genereren van inkomsten verliest het kanaal toegang tot lidmaatschappen en verliest het kanaal alle leden.