Yleiskatsaus raporteista

Yleiskatsaus Search Consolen raporteista ja työkaluista

Alle on koottu nykyiset Search Console ‑raportit sekä joitakin vanhempia mutta hyödyllisiä raportteja ja työkaluja.

Raportti tai työkalu Kuvaus

Yleiskatsaussivu

Näet yhteenvedon omaisuuden eheydestä (mukaan lukien sivustoon mahdollisesti kohdistuvat manuaaliset toimenpiteet tai tietoturvauhat), kaaviot klikkausten kokonaismäärästä ja virheellisistä/hyväksytyistä hakemistoon lisätyistä sivuista sekä yhteenvedot sivuston virheellisistä/hyväksytyistä parannuksista (AMP-sivut, sivustolta löytynyt strukturoitu data).

Suositeltu käyttö: Jos tarkastat tilanteen vain ajoittain, katso mahdolliset manuaaliset toimenpiteet ja tietoturvaongelmat. Kiinnitä huomiota virhepiikkeihin kattavuudessa ja parannuksissa. Jos niitä löytyy, avaa raportti vianetsintää varten. Jos klikkausmäärässä on merkittäviä pudotuksia, avaa raportti tutkiaksesi asiaa.

Hyödyllinen: Kaikille

URL-tarkastustyökalu

Katso Googlen hakemiston sisältämät tiedot tietystä sivustosi URL-osoitteesta tai testaa live-sivu. Tiedot ovat varsin kattavat, ja ne sisältävät esimerkiksi sivujen HTML-koodin ja ‑virheet, AMP:n, JavaScript-koodin tuloksen ja sivun renderöinnin aikana havaitut virheet sekä sivujen ensisijaisiksi valitut versiot. Käytä työkalua kirjoittamalla URL-osoite Search Consolen yläreunassa olevaan palkkiin.

Suositeltu käyttö: Käytä tätä raporttia Googlen sivustoltasi löytämien indeksointivirheiden vianetsintään. Löydät sen klikkaamalla jotakin URL-osoitetta kattavuusraportista. Tämä raportti auttaa myös korjaamaan sivun ja testaamaan sen uudelleen ennen sen lähettämistä uudelleen hakemistoon lisättäväksi.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Tulosraportit:

Saatavilla vain, jos omaisuudessa on riittävästi liikennettä Discoverissa tai Uutisissa.

Katso, kuinka moni näki sivustosi ja klikkasi sitä Google Haussa, mitkä hakukyselyt näyttivät sivustosi Haussa ja mikä on keskimääräinen sijoituksesi hakutuloksissa.

Jos sivustollasi on Discover-dataa tai Uutiset-dataa, näet asianmukaisen raportin.

Data sisältää sivuston klikkaukset, impressiot, klikkausprosentin ja sijoituksen sekä hakuihin käytetyt kyselyt.

Dataa voi ryhmitellä sivun URL-osoitteen, kyselymaan tai laitetyypin perusteella.

Suositeltu käyttö: Tarkista ajoittain klikkaus- tai impressiopiikkien tai ‑pudotusten varalta. Tutki sivustosi näyttäviä kyselyjä ja katso, ovatko ne odottamiasi. Lue lisää sivuston liikenteen vähenemisestä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, sivustojen omistajille [Tulokset hakutuloksissa ‑dokumentaatio] [Tulokset Discoverissa ‑dokumentaatio] [Tulokset Google Uutisissa ‑dokumentaatio]

Sivun hakemistoraportti

Näet kaikkien sivuston sivujen hakemistotilan. Sivut on ryhmitelty sen mukaan, onko ne lisätty tai voidaanko ne lisätä hakemistoon. Myös syy mainitaan.

Suositeltu käyttö: Tarkista ajoittain virhepiikkien tai hakemistoon lisättyjen sivujen määrän laskun varalta, jotta voit tunnistaa sivustosi indeksointiongelmat.

Hyödyllinen:Hakukoneoptimoijille, kehittäjille / sivustojen ylläpitäjille [dokumentaatio]

Videosivun hakemistoraportti

Tämä raportti näkyy, jos sivustollasi on riittävästi näkyviä videoita. Raportista näet, kuinka monta videota sisältävää sivua sivustoltasi on löytynyt ja kuinka monen sivun videot on voitu lisätä hakemistoon.

Suositeltu käyttö: Varmista ajoittain, että Google on lisännyt hakemistoon suurimman osan videoistasi ja erityisesti tärkeät videosivusi. Jos näin ei ole, käytä raporttia ongelman ratkaisemiseen.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, sivustojen omistajille [dokumentaatio]

Sivustokarttaraportti

Näet, mitkä sivustosi sivustokartat on lähetetty ja voit katsella sivustokarttatilastoja sekä virheitä, jotka Google havaitsi sivustokarttojen käsittelyn aikana.

Suositeltu käyttö: Tarkista ajoittain, onko Google voinut käsitellä sivustokartat. Voit myös käyttää tätä virheenkorjaukseen, jos Google ei näytä löytävän sivustosi uusia sivuja.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Poistot-työkalu

Voit väliaikaisesti estää URL-osoitetta näkymästä Googlen hakutuloksissa tai tyhjentää hakukatkelman dokumentin seuraavaan indeksoimiseen asti. Näet myös estopyyntöjesi historian sekä historian käyttäjien tekemistä pyynnöistä merkitä sivustosi sivuja vain aikuisille suunnatuiksi.

Hyödyllinen: Verkkosivustojen omistajille [dokumentaatio]

Indeksointitilastot

Näet, miten usein Google indeksoi sivustosi ja kuinka monta pyyntöä se tekee.

Suositeltu käyttö: Jos Googlen indeksointipyynnöt ylikuormittavat sivustoasi, voit seurata ongelmaa täällä.

vinkki Tätä raporttia voi käyttää vain verkkotunnustason omaisuuksiin (example.com, m.example.com, http://example.com), ei URL-etuliitteen omaisuuksiin (example.com/jokupolku/).

Hyödyllinen: Edistyneille hakukoneoptimoijille, verkkosivustojen ylläpitäjille [dokumentaatio]

Sivun käyttökokemus

Katso, kuinka suuressa osassa sivustosi URL-osoitteista on Googlen mukaan hyvä sivunkäyttökokemus.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille, edistyneille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Sivuston suorituskykyraportti

Näyttää, kuinka sivusi toimii todellisessa käytössä.

Suositeltu käyttö: Tarkista, miten hyvin sivut toimivat käyttäjien käytössä. Korjaa huonosti toimivat sivut.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

AMP-raportti

Katso, mitkä sivuston AMP-sivuista voitiin tai mitä ei voitu lisätä hakemistoon.

Suositeltu käyttö: Tarkista ajoittain kaikkiin AMP-sivuihin vaikuttavien virheiden varalta. Voit myös nähdä odottamattomat virhepiikit tai pudotukset hakemistoon lisättyjen AMP-sivujen määrässä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Rich-tulosten tilaraportit

Katso, mitkä rich-tulokset Google pystyi indeksoimaan ja mitä ei. Jokaisella rich-tulostyypillä on erillinen raportti. Vain osaa rich-tulostyypeistä tuetaan. Katso tuetut tyypit dokumentaatiosta. Tietty raporttityyppi näkyy vain, jos Google on havainnut kyseisen tyyppisiä kohteita sivustollasi.

Suositeltu käyttö: Tarkasta ajoittain virheiden varalta ja korjaa ongelmat. Tällä voit myös selvittää, kuinka monta tietyn tyyppistä rich-tulosta Google voi käsitellä.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Manuaalisten toimenpiteiden raportti

Näet sivustoon kohdistuvat manuaaliset toimenpiteet.

Suositeltu käyttö: Jos yleiskatsaussivulla näkyy manuaalinen toimenpide, katso raportista sen tiedot ja ongelman korjausohjeet. Lähetä uudelleenarviointipyyntö korjattuasi ongelman.

Hyödyllinen: Kaikille [dokumentaatio]

Tietoturvaongelmaraportti

Näet Googlen sivustoltasi löytämät tietoturvaongelmat.

Suositeltu käyttö: Jos yleiskatsaussivulla näkyy tietoturvaongelma tai jos sivustollasi näkyy selainvaroituksia vaarallisesta tai hakkeroidusta sisällöstä, katso raportista sen tiedot ja ongelman korjausohjeet. Lähetä uudelleenarviointipyyntö korjattuasi ongelman.

Hyödyllinen: Kaikille [dokumentaatio]

Linkkiraportti

Näet sivustoosi linkittävät muut sivustot, niiden käyttämät linkkitekstit ja sivustosi sisäiset linkkikohteet.

Suositeltu käyttö: Voit selvittää, onko sivustosi linkitetty roskasisältöisille vai hyödyllisille sivuille.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

AMP-testityökalu

Testaa minkä tahansa AMP-sivun kelvollisuus. Tämä ominaisuus on käytettävissä URL-tarkastusraportissa, mutta AMP-testityökalu toimii omistamasi omaisuuden ulkopuolisilla sivuilla ja sisältää vähemmän tietoja kuin URL-tarkastusraportti.

Hyödyllinen: Kehittäjille, teknisille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Rich-tulosten testaustyökalu

Testaa rich-tulokset millä tahansa sivulla. Tämä ominaisuus on käytettävissä URL-tarkastusraportissa, mutta rich-tulosten testaustyökalu toimii omistamasi omaisuuden ulkopuolisilla sivuilla ja sisältää vähemmän tietoja kuin URL-tarkastusraportti.

Hyödyllinen: Kehittäjille, teknisille hakukoneoptimoijille [dokumentaatio]

Verkko-osoitteenmuutos

Kerro Googlelle, kun siirrät sivustosi uudelle verkkotunnukselle.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille, sivustojen kehittäjille [dokumentaatio ja linkki työkaluun]

Yhteydet

Ylläpidä omaisuuksien yhteyksiä salliaksesi esimerkiksi datan jakamisen omaisuutesi ja Google Analyticsin, YouTube-kanavien, Android-sovellusten ja muiden Googlen palveluiden välillä.

Hyödyllinen: Verkkosivustojen omistajille [Dokumentaatio]

Robots.txt‑raportti

Voiko Google käsitellä robots.txt-tiedostojasi

Suositeltu käyttö: Sopii hyvin estettyjen resurssien tai sivuston sivujen virheenkorjaukseen.

Hyödyllinen: Hakukoneoptimoijille, kehittäjille [dokumentaatio]

Vanhat työkalut ja raportit

Näille työkaluille ja raporteille ei vielä ole täysin korvaavaa versiota uudessa Search Consolessa, mutta ne löytyvät edelleen alla olevien linkkien kautta. Search Console ‑tiimi pyrkii korvaamaan nämä kohteet.

Raportti tai työkalu Kuvaus
Data Highlighter ‑työkalu

Tämän yksinkertaisen työkalun avulla Google voi poimia dataa sivustosi mallisivuilta.

Suositeltu käyttö: Jos sivustolla on useita sivuja, joilla on mallidataa (esimerkiksi bussireittejä tai tapahtumien aikatauluja), etkä voi jostain syystä käyttää strukturoitua dataa, tämän työkalun avulla Google voi poimia vastaavaa dataa täysin samalla tavalla koodatuilta sivuilta. Sinun on koulutettava Google uudelleen aina muuttaessasi sivun rakennetta.

Hyödyllinen: Sivustojen omistajille, jotka käyttävät tavallisia hosting-palveluja [dokumentaatio]

Web Tools Muita työkaluja, joista voi olla hyötyä sivustollasi