Spärra Google Kalender-händelser

Som en del av dina projekt för elektronisk bevisanskaffning med Google Workspace-data kan du använda spärrar för att lagra Kalender-data på obestämd tid för att uppfylla juridiska krav eller lagringskrav. Du kan tillämpa en spärr på enskilda konton eller alla konton i en organisationsenhet. Spärrar åsidosätter lagringsregler, vilket innebär att spärrad data skyddas från dina normala regler för datastyrning som annars kan rensa den.

Om Google Workspace-administratören tar bort en användares Arkiv-licens skyddar en spärr inte längre användarens data från radering. Data som har markerats för radering kan raderas permanent direkt och kan inte återställas. Läs mer om att Lagra data för användare.

Viktig information om spärrar i Kalender

Innan du ställer in spärrar rekommenderar vi att du läser Kom igång med spärrar i Google Arkiv.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Data som spärras

Omfattas:

• Primära kalenderhändelser och händelseversioner
  • Frånvarandehändelser
  • Bokade tider
  • Fokustid

Viktigt! Endast en version av en händelse lagras per dag (den senaste versionen som är tillgänglig i tidszonen UTC). Antalet versioner som spärras beror på dina lagringsregler. Mer information finns i Söka i versionshistoriken för en händelse.

Följande omfattas inte:

• sekundära kalenderhändelser, till exempel semester- eller gruppkalendrar
  • Tasks
  • Obokade möten
  • Arbetsplatser

Mer information finns i Kalenderhändelser som stöds i Arkiv.

Spärrade meddelanden som raderas är alltid synliga i Arkiv men inte för användare

När en händelse som är spärrad tas bort av en användare eller en lagringsregel kan användaren inte få åtkomst till händelsen längre, men händelsen raderas inte permanent. Som Arkiv-administratör med rätt behörighet kan du fortfarande söka efter, förhandsgranska och exportera händelsen.

Spara kalenderhändelser

1. Logga in på https://vault.google.com.
  2. Om du har skapat ett ärende klickar du på Ärendenföljt av ditt ärende.

I annat fall skapar du ett ärende så här. Mer information finns i Skapa och hantera ärenden.

3. Klicka på Spärrarföljt avSkapa och ange ett unikt namn på spärren.
  4. Klicka på Välj tjänstföljt avKalenderföljt avFortsätt.
  5. Välj omfattning för spärren:
    • Vissa konton – ange e-postadressen till minst ett konto eller minst en grupp.
    • Organisationsenhet – välj en organisationsenhet.

Viktigt! Vi rekommenderar starkt att du inte väljer organisationsenheten på den högsta nivån. Om du gör det kan du inte radera några Google Workspace-konton från organisationen. Mer information finns i Varför ska jag inte ställa in en spärr för organisationsenheten på toppnivå?

6. Klicka på Skapa.

Redigera en spärr

Du kan ändra vissa parametrar för spärr, men du kan inte ändra tjänst eller omfattningstyp (du kan till exempel inte ändra Kalender till en annan tjänst eller byta konto till en organisationsenhet).

1. Logga in på https://vault.google.com.
  2. Klicka på Ärendenföljt av ärendet som innehåller spärren.
  3. Klicka på Spärrarföljt avspärrens namn.
  4. Klicka på Omfattning och lägg sedan till eller ta bort konton eller ändra organisationsenheten.
  5. Klicka på Spara.

Ta bort en spärr

Viktigt! När du raderar en spärr gäller de normala lagringspolicyerna direkt. I Arkiv raderas innehåll som har passerat lagringsregelns utgångsdatum i nästa raderingscykel.

1. Logga in på https://vault.google.com.
  2. Klicka på Ärendenföljt av ärendet som innehåller spärren.
  3. Klicka på Spärrar.
  4. Peka på spärrens namn och klicka på Raderaföljt avRadera.