G Suite ara s'anomena Google Workspace: tot el que la vostra empresa necessita per treballar.

Components de Google Tag Manager

Esbrineu com funcionen conjuntament les etiquetes, els activadors, les variables i la capa de dades.

Google Tag Manager utilitza aquests conceptes per gestionar la manera com es configuren i s'activen les etiquetes:

• Etiquetes: una etiqueta és un codi que envia dades a un sistema com ara Google Analytics.
  • Activadors: un activador està pendent de determinats esdeveniments, com ara clics, enviaments de formularis o càrregues de pàgines.
  • Variables: una variable és un espai reservat amb un nom determinat i que correspon a un valor canviant, com ara un nom de producte, un preu o una data.
  • Capa de dades: Tag Manager implementa una capa de dades a fi de contenir temporalment els valors del client, de manera que les etiquetes, els activadors i les variables els puguin utilitzar.

L'objectiu d'aquest article és ajudar-vos a comprendre el funcionament conjunt d'aquests conceptes.

Etiquetes i activadors

Una etiqueta és un fragment de codi que s'executa en una pàgina o aplicació mòbil. Les etiquetes poden servir per a finalitats diverses, però la majoria de les que s'utilitzen a Tag Manager s'han creat perquè enviïn informació de seguiment del vostre lloc web a un tercer. En són exemples l'etiqueta de Google Analytics i l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads.

Si no feu servir cap solució de gestió d'etiquetes, el codi de cada etiqueta s'afegeix directament al codi font. Amb Tag Manager, en canvi, podeu gestionar totes les etiquetes des d'una mateixa interfície d'usuari web.

Les etiquetes s'executen (en diem que s'activen) en resposta a diferents esdeveniments, com poden ser càrregues de pàgines, clics en botons o desplaçaments de pàgina, entre d'altres. A Google Tag Manager, heu de definir activadors que estiguin pendents d'aquests esdeveniments i especifiquin quan s'han d'activar les etiquetes.

Activadors i variables

Tag Manager disposa d'una gran varietat de variables integrades per triar i, a més, podeu configurar variables personalitzades addicionals. Per exemple: la variable predefinida "url" conté l'adreça de la pàgina carregada actualment. Si voleu que s'activi una etiqueta només a la pàgina example.com/compra/rebut.html, definiu un activador amb aquesta configuració:

• Esdeveniment: Visualització de la pàgina
  • Tipus d'activador: Visualització de la pàgina
  • L'activador s'executa en: Algunes visualitzacions de la pàgina
    • Activa l'etiqueta quan es compleixin aquestes condicions:
      URL conté example.com/compra/rebut.html

Configureu variables integrades o personalitzades per proporcionar informació a la vostra aplicació en el moment que calgui. Utilitzeu aquestes variables en les condicions d'activació, o bé per enviar informació a les etiquetes.

Variables i capa de dades

La capa de dades s'utilitza per contenir dades temporalment. Es tracta d'un format estructurat i intel·ligible per a Tag Manager que us permet moure dades fàcilment de la pàgina web o l'aplicació mòbil a les etiquetes, els activadors i altres variables de Tag Manager.

No cal que configureu una capa de dades perquè les variables obtinguin informació. Les variables de Tag Manager també es poden configurar perquè obtinguin els valors directament de les variables JavaScript, de les galetes pròpies i del DOM. Ara bé, és una pràctica recomanada que les variables obtinguin la informació directament d'un objecte d'una capa de dades ben organitzada. La implementació d'una capa de dades pot reduir al mínim la probabilitat de perdre dades per canvis involuntaris del codi, contribuir a crear un model de dades accessible i ben organitzat, i simplificar la resolució de problemes.

Nota: en el cas de les aplicacions web, cadascuna de les pàgines ha de tenir el codi que afegeix la informació necessària a la capa de dades. La capa no es conserva automàticament d'una pàgina a una altra.

Situacions d'implementació

Els punts que s'enumeren tot seguit us poden ajudar a decidir si us convé implementar una capa de dades:

• Si les etiquetes només s'han d'activar quan les pàgines es carreguen (per exemple, si no cal que s'activin en resposta a les interaccions de l'usuari amb la pàgina) i no necessiten més informació a banda de l'URL i de l'URL de referència, només heu d'afegir el fragment de contenidor a cada pàgina del lloc web. Probablement no us cal implementar cap capa de dades.
  • Si les etiquetes només s'han d'activar quan les pàgines es carreguen, però necessiten més informació a banda de l'URL i de l'URL de referència (com ara el tipus de pàgina o l'identificador d'usuari), pot ser que hàgiu d'afegir un codi que creï una capa de dades i que hi enviï la informació automàticament.
  • Si les dades que voleu utilitzar no estan disponibles fins que l'usuari no interacciona amb la pàgina, haureu d'afegir un codi que enviï les dades a la capa de dades i, tot seguit, haureu de configurar Tag Manager perquè utilitzi la capa de dades quan es produeixin els esdeveniments desitjats.