"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Squarespace: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla. Seuraamalla tässä artikkelissa olevia ohjeita voit ottaa tagin käyttöön Google Ads- tai Google Analytics ‐tililläsi. Lue lisää tagin asentamisesta sivustotyökalun tai sisällönhallintajärjestelmän avulla.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset Google-tagitunnuksen.

Kun otat Google-tagia käyttöön, sinun on seurattava eri ohjeita riippuen siitä, onko tagitunnuksen alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa). Seuraa alla olevia tagikohtaisia ohjeita.

Google-tagin asentaminen Tag Assistant Companionin avulla

Googlen konversioseurantaopas ja Tag Assistant voivat yhdessä auttaa Google-tagin asentamisessa. Tag Assistantin avulla voit varmistaa, että Google Analyticsin, Google Adsin ja Tag Managerin Google-tagit toimivat oikein.

Tag Assistant pystyy nyt auttamaan sinua Google-tagin asentamisessa.

Googlen konversioseurantaoppaan asentaminen

1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Tee haku sanoilla "Google conversion tracking guide" (Googlen konversioseurantaopas).
  3. Klikkaa Lisää Chromeen ja valitse ponnahdusikkunasta Lisää laajennus.
  4. Käynnistä sovellus klikkaamalla vahvistussivun alareunasta Asenna uusi tagi ‑painiketta.
  5. Käynnistä sovellus klikkaamalla "Google conversion tracking guide" ‑laajennuksen painiketta.

Uuden tagin asentaminen Googlen konversioseurantaoppaan avulla

1. Avaa Googlen konversioseurantaopas yläpalkista.
  2. Lisää Google Ads ‑asiakastunnuksesi.
  3. Lisää sen sivuston URL-osoite, jonka konversioita haluat mitata.
  4. Klikkaa Scan website (Tarkista verkkosivusto) tarkistaaksesi, onko sivusto luotu Squarespacella ja onko sivustolla jo tageja.
  5. Valitse asennustapa.
    1. Jos huomaat, että sivustolle on jo asennettu tagi, voit lopettaa asennuksen.
    2. Jos tageja ei ole vielä asennettu, sinua pyydetään valitsemaan asennustapa:
      1. Show me how (Näytä miten): Näet vaiheittaiset ohjeet.
      2. Do it myself (Teen sen itse): Näet ohjeet manuaaliseen asennukseen.
  6. Jos CMS:ää ei tueta (sitä ei ole kehitetty Squarespacen avulla), saat ohjeet konversioseurannan käyttöönottoon Wordpressin avulla.
  7. Kirjaudu Squarespace-tilillesi.
  8. Klikkaa Install tag (Asenna tagi), niin voit lisätä ja tallentaa koodinpätkän ylätunnisteeseen.
  9. Klikkaa Test installation (Testaa asennus) tarkistaaksesi, että tagi toimii sivustollasi.

Jos tagin alussa on "AW-"

Jos haluat ottaa Google-tagin käyttöön tällä tavalla, tarvitset Squarespacen Business- tai Commerce-tilauksen. Tutustu Squarespacen hintoihin.

1. Kirjaudu Squarespace-tilillesi.
  2. Valitse Dashboard (Hallintapaneeli) ‑kohdasta sivusto, jota haluat muokata.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  3. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  4. Klikkaa Website Tools (Verkkosivustotyökalut).
  5. Klikkaa Code Injection (Koodin lisääminen).
  6. Liitä Google-tagi "Header" (Ylätunniste) ‑kohtaan ja klikkaa Save (Tallenna). Lisää kullekin sivullesi vain yksi Google-tagi.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

Jos tagin alussa on "G-"

1. Kopioi tagitunnus klikkaamalla kopiointikuvaketta.
  2. Kirjaudu Squarespace-tilillesi.
  3. Valitse Dashboard (Hallintapaneeli) ‑kohdasta sivusto, jota haluat muokata.
    A screenshot showing the dashboard in Squarespace.
  4. Klikkaa päävalikosta Settings (Asetukset).
  5. Klikkaa Developer Tools (Kehittäjätyökalut).
  6. Valitse External API Keys (Ulkoiset API-avaimet). Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit siirtyä ulkoisiin API-avaimiin Squarespacessa.
  7. Liitä tagitunnus. Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy, miten voit lisätä Google Analytics ‐koodin Squarespaceen.
  8. Klikkaa Save (Tallenna).