Yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkkoihin Pixel-puhelimella

Voit käyttää Wi-Fiä haluamallasi tavalla valitsemalla, milloin ja mihin verkkoihin laitteesi muodostaa yhteyden.

Kun Wi-Fi on päällä, laite muodostaa yhteyden automaattisesti kaikkiin Wi-Fi-verkkoihin, joita olet käyttänyt aiemmin. Voit myös määrittää laitteen ottamaan Wi-Fin automaattisesti käyttöön, kun olet tallennetun verkon lähellä.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Käyttöönotto ja yhdistäminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
    .
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Laita Wi-Fi päälle.
  4. Napauta yhtä verkkoa listalta. Jos verkkoon tarvitaan salasana, näet Lukko-kuvakkeen Lukitse. Yhdistämisen jälkeen
    • verkon nimen alapuolella lukee "Yhdistetty"
    • verkko on "Tallennettu". Kun laite on lähellä ja Wi-Fi päällä, puhelin muodostaa yhteyden automaattisesti.

Vinkki: Voit avata Wi-Fi-asetukset myös pyyhkäisemällä näytöllä alaspäin. Lue lisää yleisten asetusten muuttamisesta.

Yhteyden muodostaminen ilmoituksesta

Kun Wi-Fi on käytössä, saat ilmoituksia käytettävissä olevista korkealaatuisista julkisista verkoista. Toimi ilmoitusten osalta näin:

• Muodosta yhteys verkkoon koskettamalla Yhdistä.
  • Muuta Wi-Fi-asetuksia koskettamalla Kaikki verkot.
  • Lopeta saman verkon ilmoitusten näkyminen poistamalla ilmoitus. Lue lisää ilmoitusten hallinnasta.

Vinkki: Voit muodostaa yhteyden näihin verkkoihin myös ilman ilmoituksia. Lue lisää yhteyden muodostamisesta automaattisesti avoimiin verkkoihin.

Verkon vahvuuden vertaileminen

Vahvuus

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä.
  4. Verkon signaalin vahvuus näkyy Wi-Fi-kuvakkeessa Wi-Fi. Mitä täydempi kuvake on, sitä vahvempi on signaali.

Nopeus

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä.
  4. Yhteysnopeus löytyy julkisen verkon nimen kohdalta. Nopeus vaihtelee signaalinvoimakkuuden mukaan.
    • Hidas: Voit lähettää ja vastaanottaa sähköposteja ja tekstiviestejä. Kuvien lataaminen on hidasta.
    • OK: Voit lukea verkkosivuja, käyttää sosiaalista mediaa ja striimata musiikkia ja videoita normaalitarkkuudella.
    • Nopea: Voit striimata useimpia teräväpiirtovideoita ja soittaa videopuheluita.
    • Erittäin nopea: Voit striimata korkealaatuisia videoita.

Automaattinen käynnistyminen tallennettujen verkkojen lähellä
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet ja sitten Verkkoasetukset.
  3. Valitse Laita Wi-Fi päälle automaattisesti. Laita tarvittaessa ensin päälle Sijainti ja sitten Sijaintipalvelut.
  4. Laita Wi-Fi-haku ja Bluetooth-haku päälle.

Vinkki: Wi-Fi ei käynnisty automaattisesti, jos

• sijainti on pois käytöstä
  • virransäästö on käytössä
  • lentokonetila on käytössä
  • yhteyden jakaminen (hotspot) on käytössä
  • Wi‑Fi-haku taustalla on pois käytöstä.

Tallennettujen verkkojen muuttaminen, jakaminen, lisääminen ja poistaminen

Tallennetun verkon muuttaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Wi-Fi.
    • Vaihda verkkoa valitsemalla nimi luettelosta.
    • Jos haluat muuttaa verkon asetuksia, valitse verkko.
Tallennetun verkon lisääminen

Vaihtoehto 1: Odota, että verkkolista päivittyy

Jos haluamasi verkko on lähellä, mutta sitä ei näy luettelossa, odota luettelon päivittymistä.

Vaihtoehto 2: Verkon lisääminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä.
  4. Valitse luettelon alaosasta Lisää verkko.
  5. Anna tarvittaessa verkon nimi (SSID) ja käyttöoikeustiedot.
  6. Valitse Tallenna.
Wi-Fi-tietojen jakaminen Asetukset-sovelluksesta
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä ja olet yhteydessä verkkoon, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse Wi-Fi-verkon vierestä Asetukset Asetukset ja sitten Jaa.
  5. Vahvista henkilöllisyytesi tarvittaessa laitteellasi.
  6. Jaa Wi-Fi-verkko QR-koodilla.
Wi-Fi-tietojen jakaminen pika-asetuksista
  1. Avaa pika-asetukset pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta.
  2. Valitse Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä ja olet yhteydessä verkkoon, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse vasemmasta alareunasta Jaa Wi-Fi.
  5. Vahvista henkilöllisyytesi tarvittaessa laitteellasi.
  6. Jaa Wi-Fi-verkko QR-koodilla.
Tallennetun verkon poistaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Varmista, että Wi-Fi on päällä.
  4. Kosketa tallennettua verkkoa pitkään.
  5. Valitse Unohda.

Yhteyden muodostaminen OpenRoamingin Wi-Fi-verkkoihin

OpenRoaming on Wi-Fi-hotspottien yhdistelmä. Kun olet lähellä OpenRoaming-hotspottia, joka tarjoaa maksuttoman ja turvallisen käytön Google-käyttäjille, Pixel-puhelimesi muodostaa automaattisesti yhteyden kyseiseen hotspottiin.

OpenRoamingin käyttöönotto
Tärkeää: OpenRoamingin voi ottaa käyttöön vain, kun olet OpenRoaming-verkon kantoalueella. Käyttöönoton jälkeen puhelimesi yhdistää automaattisesti lähellä olevaan OpenRoamingissa mukana olevaan verkkoon.

Näin otat OpenRoamingin käyttöön Pixel-puhelimella:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Napauta Wi-Fi-vaihtoehdoista OpenRoaming-verkkoa, jos olet sen kantoalueella.
  4. Tutustu näytöllä oleviin käyttöehtoihin. Napauta Jatka.
  5. Valitse Google-tili, jota käytät todentamiseen.
OpenRoaming-asetusten pois päältä laittaminen tai muuttaminen

Voit katkaista OpenRoamingiin käyttämäsi tilin yhteyden, unohtaa sen tai muuttaa sitä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus ollessasi yhteydessä OpenRoaming-hotspottiin.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse OpenRoaming-kohdan vierestä Asetukset Asetukset.
    • Jos haluat katkaista yhteyden tiettyyn hotspottiin, valitse Katkaise yhteysPoista.
    • Jos et haluat yhdistää OpenRoamingiin uudestaan, valitse Unohda Roskakori.
    • Jos haluat vaihtaa OpenRoamingiin käyttämääsi tiliä, valitse Lisäasetukset ja sitten Tilaus.
Vinkki: Asetuksista löytyy myös muita tietoja, esim. nykyisen hotspotin signaalin vahvuus, taajuus ja turvallisuus.
Miten OpenRoaming toimii
Tärkeää: Google ei jaa henkilötietojasi OpenRoaming-verkoille.

OpenRoamingilla voit muodostaa yhteyden julkisiin Wi-Fi-hotspotteihin nopeammin. Sinun ei tarvitse manuaalisesti vaihtaa verkkojen välillä ja hyväksyä erilaisia käyttöehtoja. Sen sijaan Pixel-puhelimesi vaihtaa automaattisesti verkkoa, kun siirryt yhdeltä hotspot-alueelta toiselle.

Jotta verkko voi liittyä OpenRoamingiin, sen on täytettävä palvelu- ja turvavaatimukset ja hyväksyttävä yhteiset käyttöehdot. Hyväksyt nämä yhteiset käyttöehdot, kun otat OpenRoamingin käyttöön. Katso lisätietoja Wireless Broadband Alliancen verkkosivustolta.

Käyttöönoton jälkeen OpenRoaming hyväksyy Google-kirjautumistiedot Pixel-puhelimestasi, mikä tarkoittaa, että puhelimesi käyttää käyttöehtoja hyväksyvää tiliä. Tämän ansiosta Pixel-puhelimesi voi vaivattomasti vaihtaa OpenRoaming-hotspottien välillä.

Muita lähteitä