Korjaustilan käyttäminen korjauspalveluiden yhteydessä

Kun lähetät Pixel-puhelimen korjattavaksi, voit laittaa korjaustilan päälle prosessin helpottamiseksi. Korjaustilassa dataa ei välttämättä tarvitse pyyhkiä ja palauttaa ennen korjausta tai sen jälkeen. Lisäksi diagnostiikan suorittaminen voi olla helpompaa teknikoille.

Näin korjaustila toimii

Tärkeää:

• Vain tietyt laitteet voivat siirtyä korjaustilaan. Hyväksyttäviä laitteita ovat Pixel-puhelimet, joiden käyttöjärjestelmä on 14.12.2023 päivitetty Android tai uudempi ja joissa on vähintään 2 Gt vapaata tilaa. Lue lisää Android-versiosta.
  • Voit käyttää korjaustilaa tai palauttaa tehdasasetukset sekä huoltopisteessä että postilähetyksen kautta toteutettavissa korjauksissa. Jos korjaustila on käytössä, Googlen korjauspalvelukumppanit päättävät puhelimen saatuaan, onko data nollattava, ja tekevät arvion tarvittavista korjauksista.
  • Suosittelemme varmuuskopioimaan datan aina ennen jokaista korjauspalvelua, vaikka päättäisit käyttää korjaustilaa. Jos korjauspalvelu edellyttää osien vaihtoa, jolla on vaikutusta tallennustilaan, teknikon on pyyhittävä puhelimen data, vaikka olisit laittanut korjaustilan päälle. Varmuuskopioinnin avulla voit edelleen palauttaa datan korjattuun puhelimeen. Lue lisää Pixel-puhelimen datan varmuuskopioinnista ja palauttamisesta. Google ja korjauskumppanit eivät ole vastuussa datan katoamisesta.
  • Huomaa, että korjaustilassa tehtyjä muutoksia ei tallenneta, kun poistut tilasta.
  • Varmista, että teknikko tutkii uusinta järjestelmää, päivittämällä järjestelmäpäivitykset ennen korjaustilaan siirtymistä.

Kun laitat korjaustilan päälle, puhelin käynnistää puhtaan Android-käyttöjärjestelmän erillisessä suojatussa osiossa, jossa on rajalliset toiminnot. Näin teknikot voivat diagnosoida ja huoltaa laitteita ilman, että dataa katoaa tehdasasetusten palauttamisen yhteydessä. Korjaustila voi suojata henkilökohtaista dataasi ja tietojasi luvattomalta käytöltä korjauksen aikana.

Vinkki: Poista SIM-kortti ja pidä se mukanasi ennen kuin lähetät puhelimen korjauspalveluun.

Korjaustilaan siirtyminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Korjaustila.
  3. Laita korjaustila päälle seuraamalla näytön ohjeita.
  4. Lisää puhelimen PIN-suojakoodi, salasana tai kuvio (sama koodi kuin lukitusnäytöllä).
    • Älä jaa PIN-koodia, salasanaa tai kuviota teknikolle.
    • Sinua pyydetään luomaan ja vahvistamaan sellainen, jos et ole tehnyt käyttöönottoa.
  5. Anna järjestelmän käynnistyä uudelleen.
    • Käynnistyksen jälkeen puhelin on korjaustilassa.

Korjaustilasta poistuminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Aloita poistuminen valitsemalla Järjestelmä ja sitten Korjaustila.
    • Kun olet korjaustilassa, voit myös poistua napauttamalla ilmoitusta.
  3. Vahvista lisäämällä PIN-koodi, salasana tai kuvio.
  4. Anna järjestelmän käynnistyä uudelleen.

Vinkki: Voit poistua korjaustilasta myös näytön yläreunassa olevan avattavan ilmoitusvalikon kautta. Jatka sitten vaiheeseen 3.

Lisätietoa korjaustilasta

• Jotkin ohjelmiston ominaisuudet ovat oletuksena keskeytettyinä, mutta ne voidaan aktivoida manuaalisesti.
    • Pixel Vinkit
    • Google Play
    • Messages
    • Taustakuva
    • Google Haku ‑sovellus
    • Tekstistä puheeksi
  • Jotkin ensimmäisen osapuolen oletussovellukset ovat edelleen käytettävissä korjaustilassa vianetsintää varten. Kaikki itse tekemäsi tai korjauspalvelun tekemät muutokset tai luomasi tiedot (esim. kuvat ja tiedostot) poistetaan laitteelta, kun poistut korjaustilasta.
  • Jotkin vain korjaustilassa saatavilla olevat sovellukset on tarkoitettu teknikoille, jotka voivat diagnosoida ja huoltaa laitteen. Ne eivät käytä dataasi.