Tallennustilan hallinta

Jos kuvat ja videot eivät varmuuskopioidu, tallennustilasi saattaa olla täynnä. Voit halutessasi vapauttaa tallennustilaa tai ostaa sitä lisää.

Tärkeää:

• Jos et ole käyttänyt Google Kuvia vähintään kahteen vuoteen, sisältösi saatetaan poistaa. Lue lisää Google Kuvien käyttämättömyyskäytännöstä.
  • Jos tallennustilaraja on ylittyneenä vähintään kahden vuoden ajan, sisältösi saatetaan poistaa. Lue lisää Google-tallennustilan toiminnasta.
  • Ennen 1.6.2021 Tallennustilan säästö ‑laatuisina (aiemmalta nimeltään korkea laatu) tai peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa.
  • Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilin tallennustilaa päivämäärästä riippumatta.

Tallennustilan tarkistaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Hallinnoi tallennustilaa.
  5. Yläreunassa näet arvion siitä, kuinka pitkään vapaata tallennustilaa vielä riittää.

Vinkkejä:

• Jos et ole varmuuskopioinut sisältöä säännöllisesti lähiaikoina, tallennustila on melkein täynnä tai olet saanut tilin työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta, arviota ei välttämättä ole saatavilla.
  • Jos sinulla on valvottu tai perus- tai keskiasteen oppilaitoksen tarjoama tili, tallennustilan ylläpitotyökalu ei ole käytettävissä.
  • Jos olet saanut tilin työpaikan, oppilaitoksen, perheen tai muun ryhmän kautta, voit tarkistaa tallennustilan tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella osoitteessa photos.google.com/quotamanagement.

Tallennustilan vapauttaminen

Tärkeää: Tallennustilan hallinnointi tarkoittaa Google-tiliin liittyvän tallennustilan hallinnointia. Voit myös vapauttaa tilaa laitteelta.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Hallinnoi tallennustilaa.
  5. Valitse mikä tahansa "Tarkista ja poista" ‑kohdan kategoria.
  6. Napauta Valitse.
  7. Valitse poistettavat kohteet.
  8. Napauta Siirrä roskakoriin Poista.
Vinkki: Voit vapauttaa tilaa poistamalla kuvia. Jos poistat Google-tililtäsi tallennustilaa vievän kuvan, voit nähdä arvion vapautuvasta tilasta.
Mikä ei kuluta tallennustilaa?

Jotkin kohteet eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa. Jos poistat esimerkiksi tällaisia kohteita, käytettävissä oleva tallennustila ei muutu:

Lisätallennustilan ostaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-laitteella.
  2. Kirjaudu Google-tilille.
  3. Napauta yläreunasta profiilikuvaa tai nimikirjainta.
  4. Valitse Kuvien asetukset Asetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Osta tallennustilaa.
  5. Valitse tallennustilapaketti.
  6. Lisää tai valitse maksutapa.
  7. Valitse Tilaa.

Jos haluat vaihtaa suppeampaan pakettiin tai perua tilauksen, siirry Play Kauppaan.

Workspacen yhteinen tallennustila

G Suite- tai Workspace-tileillä tallennustilan ylläpitotyökalussa näkyy joko yksilöllinen tai yhteinen tallennustila.

• Jos yksilöllistä kiintiötä on jäljellä vähemmän, tallennustilan ylläpitotyökalussa näkyy oma kiintiösi ja rajasi.
  • Jos organisaation yhteistä kiintiötä on jäljellä vähemmän, tallennustilan ylläpitotyökalussa näkyy yhteinen kiintiö ja raja.

Vinkki: Muissa Googlen tuotteissa, kuten Google Drivessa, tallennustilan ja kiintiön arvot voivat olla erilaiset. Lue lisää Google Drive ‐tallennustilasta.

Ratkaisuja tallennustilapakettien maksuihin liittyviin ongelmiin

Tallennustila ei kasva laajempaan pakettiin päivittämisen jälkeen

Uusi tallennustilapaketti tulee saataville 24 tunnin kuluessa sen ostamisesta.

Jos tallennustilasi on edelleen virheellinen 24 tunnin kuluttua, kirjaudu Google-tilillesi ja tarkista, onnistuiko maksusi

Jos maksu on mennyt läpi, päivityksestä on kulunut 24 tuntia ja tallennustila on edelleen virheellinen, kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Jos maksukortiltasi on veloitettu maksu, mutta maksu ei näy Google-tililläsi, tarkista, oletko kirjautunut useille Google-tileille. Jos näin on, Google One on saatettu ostaa eri tilillä. Voit peruuttaa ostoksen kyseisellä tilillä ja ostaa Google Onen uudelleen haluamallasi tilillä. Lue lisää Google Onen ostosten peruuttamisesta.

Hylätty, epäonnistunut tai vaillinainen maksutapahtuma
Jos Google-tuotteiden maksuissa on ongelmia tai saat virheilmoituksen, katso ohjeet maksuihin liittyvien ongelmien korjaamiseen.
Tilille ei voi ostaa tallennustilaa
Jos olet aikaisemmin ostanut tilauksen toiselle Google-tilille tai tehnyt tilauksen toisella laitteella, sinun on ehkä muutettava tilausta, ennen kuin voit ostaa uuden tilauksen laitteellasi.
  • Jos sinulla on toinen tili, jolla on voimassa oleva Google One ‑tilaus, voit perua tilauksen. Kun tilausjakso päättyy, voit ostaa tallennustilaa toiselle Google-tilille laitteellasi.
  • Jos käytät laitetta yhdessä sellaisen perheenjäsenen kanssa, jolla on jo Google One ‑tilaus, voit käyttää Google Onen perheelle jakamista.

Muita lähteitä