Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Yritysprofiilien ja Kauppiaskeskuksen linkittäminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

If you’re looking for information about how to link stores in Merchant Center Next, click here.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Yritysprofiilien tiedot Kauppiaskeskus-tiliisi paikallisia tuotteita varten.

Paikallisten tuotteiden näkyminen mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa edellyttää, että linkität Yritysprofiilisi Kauppiaskeskus-tiliin, jolla hostaat paikallisia syötteitäsi. Jos hostaat paikallisia syötteitä Kauppiaskeskuksessa alatilillä, linkitä suoraan kyseiseen alatiliin. Jos linkität Yritysprofiilit ylätason Kauppiaskeskus-tiliin, linkitys ei toimi automaattisesti alatileillä.

Huom. Linkitä Yritysprofiileja vain maista, joihin aiot kohdistaa mainoksia tai maksuttomia listauksia.

Automaattinen linkitys

Automaattinen linkitys on käytössä oletuksena. Automaattisen linkityksen käyttö edellyttää, että Yritysprofiilin omistaja tai hallinnoija on Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvoja tai tavallinen käyttäjä ja kirjautunut sisään Kauppiaskeskukseen. Jos Kauppiaskeskukseen ei ole linkitetty Yritysprofiileja:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Asetukset-kohdasta "Linkitetyt tilit".
  3. Klikkaa Yritysprofiilit-välilehteä.
  4. Jos sähköpostiosoitteesi näkyy "Yritysprofiilin omistaja ja hallinnoija" ‐kohdassa, klikkaa Linkitä, niin olet valmis.
  5. Jos sähköpostiosoitettasi ei näy, klikkaa "Yritysprofiilin omistaja ja hallinnoija" ‐kohdasta pluspainiketta plus.
  6. Lisää sähköpostiosoite, jolla olet kirjautunut Kauppiaskeskukseen ja joka on liitetty Yritysprofiileihisi.
  7. Kauppiaskeskus pyytää linkitystä ja hyväksyy sen automaattisesti, jos olet sekä Kauppiaskeskus-tilisi järjestelmänvalvoja tai tavallinen käyttäjä että Yritysprofiiliesi hallinnoija tai omistaja.
  8. Sinun on ehkä päivitettävä sivu varmistaakseni, että linkitys hyväksyttiin automaattisesti.

Manuaalinen linkitys

Vaihe 1: Lähetä linkityspyyntö

Lähetä linkityspyyntö seuraavasti:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Asetukset-kohdasta "Linkitetyt tilit".
  3. Klikkaa Yritysprofiilit-välilehteä.
  4. Klikkaa "Yritysprofiilin omistaja ja hallinnoija" ‐kohdasta pluspainiketta plus.
  5. Lisää Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan sähköpostiosoite.
  6. Klikkaa Lähetä pyyntö.

Vaihe 2: Hyväksy linkityspyyntö

Kun olet lähettänyt pyynnön, Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan pitää kirjautua Yritysprofiilien ylläpitoon pyynnön hyväksymistä varten.

Voit nähdä linkityspyynnön tilan Kauppiaskeskus-tilin Yritysprofiilit-välilehdeltä. Tässä ovat eri tilatyypit:

• Linkitetty: Pyyntö on hyväksytty. Voit nyt lisätä toimipaikkaryhmän.
  • Odottaa: Pyyntö odottaa käsittelyä. Siirry Yritysprofiilien ylläpitoon tai ota yhteyttä Yritysprofiilisi omistajaan tai hallinnoijaan pyynnön hyväksymiseksi.
  • Hylätty: Pyyntöä ei ole hyväksytty. Voit lisätä Yritysprofiileja vasta, kun Yritysprofiilin omistaja tai hallinnoija on linkitetty.
  • Ei linkitetty: Jos sähköpostiosoitteesi on jo näkyvissä, valitse Linkitä.

Toimipaikkaryhmien lisääminen

Jos kaikille linkitetyille Yritysprofiileille on saatavilla vain yksi toimipaikkaryhmä, se valitaan automaattisesti.

Voit valita toimipaikkaryhmän manuaalisesti Kauppiaskeskus-tililläsi seuraavasti:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Asetukset-kohdasta "Linkitetyt tilit".
  3. Klikkaa Yritysprofiilit-välilehteä.
  4. Klikkaa Toimipaikkaryhmät-kohdasta Lisää toimipaikkaryhmä.
  5. Valitse toimipaikkaryhmä.
  6. Valitse Lisää ryhmä.

Voit perua toimipaikkaryhmäsi milloin tahansa. Siirry Toimipaikkaryhmät-kohtaan ja valitse Poista Toiminta-kohdasta. Tämä poistaa valitun toimipaikkaryhmän. Jos sinulla on voimassaolevia paikallisten tuotteiden mainoksia tai maksuttomia listauksia, ne eivät enää näy, kunnes Kauppiaskeskus-tilillesi on lisätty toimipaikkaryhmä.

Yritysprofiiliesi toimipistekoodien on vastattava tarkasti paikallistuotevarastosyötteen toimipistekoodeja isoine kirjaimineen ja välilyönteineen. Kaupoilla on oltava fyysinen toimipiste, jossa asiakkaat voivat käydä, joten Yritysprofiileilla on oltava osoite. Lue lisää osoitteen lisäämisestä Yritysprofiileihin.

UKK

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Voinko linkittää useita Yritysprofiilien omistajia tai hallinnoijia samaan Kauppiaskeskus-tiliin?
Kyllä. Voit linkittää useita Yritysprofiilin omistajia tai hallinnoijia samaan Kauppiaskeskus-tiliin. Voit kuitenkin lisätä vain yhden toimipaikkaryhmän joltain linkitetyltä Yritysprofiilin omistajalta tai hallinnoijalta.
Voinko linkittää yhden Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan useisiin Kauppiaskeskus-tileihin?
Kyllä. Yhden Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan voi linkittää useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.
Voinko lisätä useita toimipaikkaryhmiä? Haluaisin linkittää useita Yritysprofiileja useilta tileiltä.
Et voi. Voit lisätä vain yhden toimipaikkaryhmän, joka on liitetty Yritysprofiilin omistajaan tai hallinnoijaan. Jos haluat lisätä tietyn Yritysprofiilijoukon, sisällytä ne kaikki yhteen toimipaikkaryhmään.
Miten voin lisätä joukon Yritysprofiilejä?
Ennen kuin voit lisätä toimipaikkaryhmän, Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan on oltava linkitettynä Kauppiaskeskus-tiliisi. Kun Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan linkitys on hyväksytty, voit valita sen toimipaikkaryhmän, joka sisältää Kauppiaskeskus-tiliisi liitettävät relevantit Yritysprofiilit. Jos kaikki Yritysprofiilit eivät ole valitsemassasi toimipaikkaryhmässä, siirrä Yritysprofiilit relevanttiin toimipaikkaryhmään.
Jos Kauppiaskeskus-tililleni ei ole linkitetty Yritysprofiilin omistajaa tai hallinnoijaa, mutta olen lisännyt toimipaikkaryhmän, menetänkö jo lisätyt Yritysprofiilini, jos pyydän linkittämistä Yritysprofiilin omistajaan tai hallinnoijaan?
Jos olet määrittänyt toimipaikkaryhmän ennen vuotta 2018, et välttämättä näe Yritysprofiilin omistajaa tai hallinnoijaa erikseen linkitettynä. Sinun kannattaa lähettää linkityspyyntö toimipaikkaryhmäsi omistajalle tai hallinnoijalle. Toimipaikkaryhmää ei tarvitse lisätä uudelleen.
Kun linkität Yritysprofiilin omistajan tai hallinnoijan Kauppiaskeskus-tiliisi, muut Kauppiaskeskus-tilisi käyttäjät voivat nähdä ja ylläpitää Yritysprofiilin tietoja.