Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Veroasetukset (vain Yhdysvallat)

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Sinun täytyy ilmoittaa perimäsi verot, jotta käyttäjät ymmärtävät tarkan hinnan, joka heidän on maksettava tuotteesta. Tässä artikkelissa neuvotaan, miten veroasetukset määritetään. Lue lisää siitä, miten veroasetukset toimivat ja milloin niitä on käytettävä.

Ennen kuin aloitat (vain Yhdysvallat)

Sinun tulee määrittää veroprosentit kaikille Yhdysvaltain osavaltioille, joissa perit veroa. Tavallisesti nämä ovat osavaltioita, joissa yrityksesi toimii fyysisesti. Jos tuotteidesi kohdemaa on Yhdysvallat mutta et peri veroa Yhdysvalloissa, ilmoita sekin veroasetuksissasi.

Voit määrittää verot kullekin osavaltiolle jollakin seuraavista tavoista. Kysy veroneuvojaltasi, mitkä tavoista sopivat parhaiten sinulle.

• Ilmoita itse valitsemasi kiinteä veroprosentti, jos perit kaikilta asiakkailta saman veron heidän sijainnistaan riippumatta.
  • Anna Googlen määrittää verot, jos perit veroa asiakkaiden sijainnin perusteella.
  • Käytä veroluokka [tax_category] ‐määritettä, jos myyt tuotteita osavaltiossa, jonka veroprosentti poikkeaa perusveroprosentista. Esimerkiksi elintarvikkeita tai vaatteita ei välttämättä veroteta kaikissa osavaltioissa, tai niiden veroprosentti saattaa olla matalampi kuin muilla tuotteilla. Lue lisää veroluokista
  • Käytä veroluokka [tax_category] ‐määritettä, jos tuotteellasi on jokin muu kuin perusveroprosentti tai jos tuote on verovapaa.

Ohjeet (vain Yhdysvallat)

Perusveroprosenttien määrittäminen tilin asetuksissa

Lisää verot kullekin osavaltiolle, jossa perit veroa:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑valikkoa Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Myyntivero.
  3. Avaa Veroasetukset-välilehti.
  4. Klikkaamalla Lisäasetukset saat näkyviin kaikki osavaltiot.

Tee näin jokaisen osavaltion kohdalla, jossa myyntivero peritään:

• Valitse osavaltiot klikkaamalla valitsinta.
    • Valitse Veroprosentti-kohdassa jompikumpi seuraavista:
      1. "Googlen valitsema myyntivero" (automaattinen), jolloin Google arvioi veroprosentin asiakkaan sijainnin perusteella.
      2. "Oma veroprosentti" (manuaalinen), jolloin voit lisätä veroprosentin, jonka perusteella vero peritään koko osavaltiossa.
    • Jos perit veroja toimituksesta, valitse Toimituksen vero.
  5. Klikkaa sivun alareunasta Tallenna, kun olet valinnut verot kullekin valitulle osavaltiolle.

Veroluokkien asettaminen

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑valikkoa Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Myyntivero.
  3. Klikkaa Veroluokat-välilehteä.
  4. Voit lisätä uuden veroluokan klikkaamalla pluspainiketta .
  5. Lisää veroluokan nimi. Jos olet jo lisännyt arvoja syötteesi veroluokka [tax_category] ‑määritteelle, nämä arvot on täytetty tähän valmiiksi. Huom. Voit lisätä enintään sata kategoriaa.
  6. Merkitse kullekin osavaltiolle oikea veroprosentti Luokka-sarakkeeseen. Jos muokattavaa veroprosenttia ei tarvita, jätä tämä kenttä tyhjäksi.

Muiden kuin perusveroprosenttien määrittäminen

Jos yhdellä tuotteellasi on eri veroprosentti tai siitä ei peritä veroa etkä voi käyttää itse valitsemaasi tai Googlen valitsemaa veroprosenttia, veroluokkaa tai itsehallinnollista verotusta (kaupungissa/piirikunnassa), lisää kyseiselle tuotteelle vero [tax] ‑määrite. Määritteelle vero [tax] lisäämäsi arvo ohittaa kaikki tuotteen tilitason veroasetukset.

Huom. Selvitä ennen asetusten päivittämistä, synkronoidaanko Kauppiaskeskus-tilin tiedot jonkin muun järjestelmän kanssa. Jos käytät APIa tai kolmannen osapuolen synkronointia (esimerkiksi tililinkit kumppanien kanssa), asetuksesi saatetaan korvata.