Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Käytäntörikkomuksista johtuvien Kauppiaskeskuksen varoitusten ja tilin jäädytysten korjaaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tuki auttaa sinua ymmärtämään, tunnistamaan ja korjaamaan Kauppiaskeskukseen liittyviä ongelmia:

Diagnosoi käytäntöongelmia

Sinun on noudatettava Googlen käytäntöjä Shopping-mainoksille ja maksuttomille listauksille. Niissä kerrotaan, mikä Googlessa on sallittua ja mikä kiellettyä. Käytännöt koskevat esimerkiksi verkosta indeksoituja ja Shopping-tuloksissa näkyviä tuotteita. Tarjoukset voidaan hylätä, jos ne eivät ole Googlen käytäntöjen mukaisia. Sääntöjen jatkuva tai vakava rikkominen voi johtaa tilin jäädyttämiseen. Jos saat ilmoituksen tilin varoituksesta tai jäädytyksestä, voit ratkaista ongelman eri tavoin.

Jos haluat tietoa käytäntörikkomuksista johtuvien varoitusten ja tilien jäädytysten korjaamisesta Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Sisällys

Varoitukset

Kauppiaskeskus-tilit tarkastetaan säännöllisesti. Jos tuotteesi havaitaan Googlen Shoppingia koskevien käytäntöjen ja vaatimusten vastaisiksi, saat sähköpostiisi varoituksen sekä lisätietoja ongelmista ja niiden korjaamisesta. Sinulle myös kerrotaan, minkä ajan kuluessa ongelmat on ratkaistava. Varoitus näytetään lisäksi Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen Overview (Yleiskatsaus) ‑sivulla ja Kauppiaskeskus-tilillä Diagnostiikka-välilehden Tiliongelmat ‐kohdassa.

Jos tililläsi on voimassa varoitusjakso, tuotteesi saattavat näkyä rajoitetusti varoitusjakson päättymiseen asti. Ratkaise tililläsi oleva ongelma tutustumalla käytäntöön ja tekemällä tarvittavat asiat vaatimusten täyttämiseksi ennen varoitusjakson päättymistä.

• Jos käytäntöjen vastaiset tuotteet on poistettu varoitusjakson aikana, sinun ei tarvitse pyytää tilin tarkastusta tai tehdä mitään muuta. Tilisi tarkastetaan automaattisesti varoitusjakson päätyttyä.
  • Jos varoitusjakso on päättynyt, tilisi saatetaan jäädyttää. Jos olet ratkaissut ongelman, pyydä tarkastusta.
Huom. Jos tarkastuksessa havaitaan räikeä käytäntörikkomus, varoitusta ei välttämättä anneta vaan tili jäädytetään välittömästi.

Käytäntörikkomuksista johtuva tilin jäädyttäminen

Jos Kauppiaskeskus-tilisi jäädytetään, sinulle lähetetään useita sähköpostiviestejä, joissa kerrotaan havaituista käytäntörikkomuksista ja tilin jäädyttämisestä. Varoitus näkyy myös Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen Overview (Yleiskatsaus) ‑sivulla sekä Kauppiaskeskus-tilisi etusivulla ja Diagnostiikka-sivulla.

Tarkista tilisi tai sivustosi ennen tarkastuksen pyytämistä Googlelta. Jos tilin ongelmia ei ole korjattu, tilisi säilyy jäädytettynä ja tuotteesi poistetaan Shopping-alustoilta. Ratkaise tililläsi oleva ongelma tutustumalla käytäntöön ja tekemällä tarvittavat asiat vaatimusten täyttämiseksi ennen tilin tarkastuksen pyytämistä.

Jos olet ratkaissut ongelman, pyydä uutta tarkastusta. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun tilin tarkastus on tehty.

Jos tarvitset apua, voit saada tukea Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa. Siirry tilin oikeaan yläkulmaan ja valitse Get support (Pyydä tukea).

Huom. Shopping-käytäntöjä ja tilin jäädytystä koskevat viestit tallennetaan väliaikaisesti käytäntöjä rikkoneen tilin viestiarkistoon.

Ohjeet uudelleentarkastuksen pyytämiseen jäädytysilmoituksen jälkeen

Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksesta

1. Siirry Shopifyn hallintasivulla Sales Channels (Myyntikanavat) ‑kohtaan ja valitse Google.
  2. Klikkaa Settings (Asetukset) ‑välilehteä.
  3. Valitse Your Google Merchant Center account (Google Kauppiaskeskus ‐tili) ‐kohdasta Request re-review (Pyydä uutta tarkastusta).
  4. Täytä lomake Google-kauppiaan ohjesivulla ja ilmoita, että pyydät kauppasi uudelleentarkastusta.
  5. Klikkaa Submit (Lähetä).

Kauppiaskeskus-tililtä

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Varmista, että tilinumero vastaa Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen Settings (Asetukset) ‑osiossa näkyvää tilinumeroa.
  3. Valitse Kauppiaskeskus-tilisi navigointivalikosta Tuotteet.
  4. Klikkaa Tuotteet ja valitse sitten Ratkaise ongelmat ‐välilehti.
  5. Etsi tilin ongelmat, joille haluat pyytää tarkastusta.
  6. Varmista, että tuotteita on varastossa ja kaikki kohdemaahan liittyvät ongelmat on ratkaistu.
  7. Klikkaa Pyydä tarkastusta.
  8. Lue ponnahdusikkunan teksti ja varmista, että ymmärrät tarkastusprosessin menetelmät, vaatimukset ja rajoitukset.
  9. Merkitse ruutu valituksi ja klikkaa Pyydä tarkastusta.
Huom. Tarkastuspyyntöjen käsittelemiseen voi mennä seitsemän arkipäivää. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun tarkastus on tehty.

Taukojakso

Jos tilisi on jo jäädytetty, sinulla on kaksi mahdollisuutta pyytää tilin tarkastusta ennen taukojakson alkamista.

Tämän jälkeen prosessi etenee seuraavasti:

• Jos ongelmia ei ole ratkaistu toisen tarkastuspyynnön jälkeen, alkaa viikon kestävä taukojakso, jonka aikana tarkastuspainike ei ole käytettävissä.
  • Kunkin epäonnistuneen tarkastuksen seurauksena voidaan määrätä uusi viikon mittainen taukojakso.
  • Tilisi pysyy jäädytettynä taukojakson aikana. Et voi pyytää uutta tarkastusta tänä aikana.
  • Käytä taukojakso tili-, data- ja verkkosivusto-ongelmiesi tarkistamiseen ja ratkaisemiseen, sillä saatat saada tukea vain rajoitetusti, kunnes ongelmat on ratkaistu.
  • Pyydä tarkastusta ‐painike on jälleen käytettävissä taukojakson jälkeen.
  • Näet taukojakson päättymispäivän, kun siirryt Kauppiaskeskuksen Diagnostiikka-sivulle ja klikkaat Tiliongelmat-välilehteä.

Yleisiä syitä varoituksiin ja tilin jäädyttämiseen

Palautus- ja hyvityskäytäntö puuttuu

Varmista, että Shopify-kauppasi sisältää palautus- ja hyvityskäytännön, jossa kerrotaan selkeästi tuotteiden palautukseen ja hyvitykseen liittyvät ehdot, kuten kaikki vaatimukset ja mahdolliset aikarajoitukset. Jos et hyväksy palautuksia tai hyvityksiä, kerro siitä selkeästi sivustolla. Voit lisätä hyvityskäytännön Shopifyn hallintasivulla.

Lisätietoja on Korjausohje: Palautus- ja hyvityskäytäntö puuttuu ‐artikkelissa.

Riittämättömät yhteystiedot

Asiakkaiden on löydettävä sivustoltasi ainakin yksi yhteydenottotapa. Esimerkkejä ovat muun muassa yhteydenottolomake, linkki yritysprofiiliin somessa, sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Voit lisätä yhteystietosi Shopifyn hallintasivulla.

Väärien tietojen ilmoittaminen itsestä tai tuotteesta

Google ei halua, että käyttäjät kokevat Shopping-mainosten sisällön harhaanjohtavaksi. Tästä syystä sisällön on oltava avointa ja todenmukaista sekä tarjottava käyttäjille tarvittavat tiedot perusteltujen päätösten tekemiseen. Lue lisää harhaanjohtamista koskevasta käytännöstä sekä toimituksellisista ja ammatillisista vaatimuksista.