Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotteiden synkronointi

Tämä artikkeli on tarkoitettu Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen käyttäjille

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden synkronoinnista Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Shopifyn Google & YouTube ‑sovellus synkronoi verkkokauppasi tuotteet Kauppiaskeskukseen. Kun ehdot täyttävien kauppojen tuotteet synkronoidaan Kauppiaskeskukseen Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen avulla, ne voivat näkyä Google Shopping ‐välilehden hakutuloksissa maksutta. Lue lisää maksuttomista listauksista.

Jos haluat nähdä tuotteidesi tilan tai muuttaa tilin asetuksia, siirry Shopifyn Google & YouTube ‑sovellukseen.

Sisällys

Näin se toimii

1. Tuo tuotteita saataville Shopifyn Google & YouTube ‑sovellukseen: Kun otat Google & YouTube ‑sovelluksen käyttöön ensimmäistä kertaa Shopifyssa, kaikki Shopify-kaupassasi saatavilla olevat tuotteet synkronoidaan automaattisesti Kauppiaskeskukseen. Jos haluat valita synkronoitavat tuotteet, voit muuttaa yksittäisen tuotteen julkaisua manuaalisesti tai useiden tuotteiden julkaisua kerralla joukkotoimintona.
  1. Lisää vaaditut tuotetiedot: Google luokittelee synkronoidut tuotteesi Googlessa niiden tuotetietojen perusteella. Tietyissä tapauksissa sinun on kuitenkin annettava lisätietoja, ennen kuin tuotteet voidaan synkronoida Kauppiaskeskus-tilillesi.

Tuotteen synkronointi aloitetaan, kun kauppias on linkittänyt Kauppiaskeskus-tilinsä ja päivittänyt vaaditut tuotetiedot. Tuotteet synkronoidaan automaattisesti, kun tietoja muutetaan.

Huom. Googlella on voimassa synkronoiduille tuotetiedoille 30 päivän vanhenemiskäytäntö. Jos muutoksia ei tehdä, Shopifyn Google & YouTube ‑sovellus päivittää tuotteet automaattisesti 30 päivän kuluessa, jotta tuotetiedot eivät vanhene eikä niitä menetetä.

Tuotetietojen lisääminen Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksella

1. Siirry Shopifyn hallintasivulla Sales Channels (Myyntikanavat) ‑kohtaan ja valitse Google & YouTube.
  2. Siirry Overview (Yleiskatsaus) ‑sivulla Product Status (Tuotteen tila) ‑osioon.
  3. Klikkaa Manage Products (Hallinnoi tuotteita), niin näet synkronoidut tuotteesi joukkomuokkaustyökalussa.
  4. Päivitä haluamasi kentät ja valitse Save (Tallenna).
  5. Valinnainen: Jos tuotteella ei ole GTIN-numeroa tai MPN-koodia, koska kyseessä on yksilöity tuote, valitse This is a custom product (Tämä on yksilöity tuote).
  6. Valinnainen: Lisää Product categorization (Tuotekategoria) -kohtaan Googlen tuotekategoria.
  7. Valinnainen: Lisää omat tunnisteet Age (Ikä)-, Gender (Sukupuoli)- ja Condition (Kunto) ‑kohtiin.
  8. Klikkaa Save (Tallenna).
Huom. Voit muokata tuotetietoja yksittäisten tuotesivujen tai joukkomuokkaustyökalun kautta. Jos haluat päivittää tuoteversioita, siirry tuotesivun Variants (Versiot) ‑kohtaan.

Tuotteiden nimien ja kuvausten optimointi Google Shoppingia varten

Tuotteiden nimissä ja kuvauksissa käyttämäsi avainsanat auttavat meitä näyttämään niitä oikeille asiakkaille Google Shoppingissa.

Kun synkronoit tuotteita Google Shoppingiin, voit joko synkronoida tuotteiden nimet ja kuvaukset tai käyttää hakukoneen tiedoissa olevaa nimitagia ja sisällönkuvaustietoja. Jos käytät hakukoneen tiedoissa olevaa nimitagia ja sisällönkuvausta, Google Shoppingin hakukoneoptimoinnille voi lisätä enemmän avainsanoja ilman, että verkkokaupan tuotetietoja tarvitsee muuttaa.

Lue lisää tuotteen nimi [title]- ja kuvaus [description] ‐määritteiden optimoinnista.

Jos haluat käyttää tuotteillesi nimitageja ja sisällönkuvaustietoja Google Shoppingissa, kyseinen asetus on ensin valittava Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa.

1. Klikkaa Google & YouTube ‑sovelluksessa Settings (Asetukset).
  2. Jos haluat käyttää Google Shoppingin tuotteissa hakukoneoptimoitua tuotetagia, valitse Product title preference (Tuotenimen asetus) ‐kohdasta SEO product title (Hakukoneoptimoitu tuotteen nimi).
  3. Jos haluat käyttää Googlen tuotteissa hakukoneoptimoituja sisällönkuvaustietoja, valitse Product description preference (Tuotekuvauksen asetus) ‐kohdasta SEO product description (Hakukoneoptimoitu tuotteen kuvaus).

Alennukset ja tarjoukset

Google Kauppiaskeskuksessa alennuksia kutsutaan tarjouksiksi. Osa Shopifyn hallintasivulla luoduista tarjouksista (prosenttialennus, kiinteä summa tai automaattinen alennus) synkronoidaan automaattisesti Google Adsiin ja maksuttomiin listauksiin.

Muuntyyppisiä tarjouksia, kuten "Osta X, saat Y" ‐tarjouksia, ei synkronoida Googleen. Jos haluat käyttää "Osta X, saat Y" ‐tarjouksia, ne on määritettävä Kauppiaskeskuksessa.

Lue lisää tarjousten luomisesta ja ylläpidosta Google & YouTube ‑sovelluksessa.

Seuraavien ohjeiden avulla voit valita, mitkä alennukset ovat saatavilla Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksessa:

1. Siirry Shopifyn hallintasivulle ja valitse vasemmasta navigointivalikosta Discounts (Alennukset).
  2. Klikkaa muokattavan alennuksen nimeä.
  3. Valitse Sales channels (Myyntikanavat) ‑kohdasta myyntikanavat, joissa haluat alennuksen olevan saatavilla.
  4. Klikkaa Save (Tallenna).

Voit ylläpitää tarjouksiasi myös Kauppiaskeskuksessa. Katso, miten voit muokata tarjousta tai muuttaa sen tilaa. Lue yleisiä tietoja tarjouksista.

Tuotteen tila

Shopifyn Google & YouTube ‑sovellus näyttää tuotteiden tilan Products (Tuotteet) ‑osion Overview (Yleiskatsaus) ‑sivulla. Tuotteiden tiloja on kolme:

• Not approved (Ei hyväksytty): Ei hyväksytty ‐tilassa olevia tuotteita ei synkronoida Google Kauppiaskeskukseen yhden tai useamman virheen tai tuotetietojen puuttumisen vuoksi.
  • Pending (Odottaa): Odottaa-tilassa oleviin tuotteisiin on tehty Shopifyssa muutoksia, joita ei ole vielä synkronoitu Google Kauppiaskeskukseen.
  • Approved (Hyväksytty): Hyväksytty-tilassa olevat tuotteet synkronoidaan Kauppiaskeskukseen.

Voit ratkaista tuotevirheet klikkaamalla tuotteen nimeä ja tekemällä Kauppiaskeskuksen tuotevaatimusten edellyttämät muutokset tuotetietojen sivulla. Kun teet muutoksia tuotteeseen täällä, se synkronoidaan automaattisesti Kauppiaskeskukseen.

Kun muutat tuotetietoja Shopifyn hallintasivun Product (Tuote) ‑sivulla, muutokset synkronoidaan Googleen. Koska Googlen virheet ja varoitukset poikkeavat Shopifyn vastaavista, tarkista Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksesta säännöllisesti, että Shopifyn hallintasivulla tekemäsi muutokset eivät ole aiheuttaneet hylkäystä Googlessa.

Tuotevaatimukset

Google edellyttää tuotteista tiettyjä tietoja, ennen kuin voit julkaista ne Googlessa. Google & YouTube ‑sovellus tuo tuotetiedot Shopifysta, mutta sinun on ehkä lisättävä joitakin tietoja, ennen kuin tuotteet voidaan synkronoida Kauppiaskeskukseen.

Useimmat tuotteet tarvitsevat vain seuraavat tiedot:

• Googlen tuotekategoria: Jotta tuotteesi voidaan luokitella oikein Googlessa, sinun on lisättävä tuotteille Googlen tuotekategoria. Jos et lisää tuotekategoriaa, Google määrittää tuotteelle automaattisesti kategorian, mutta siinä voi ilmetä virheitä.

Lue lisää Googlen tuotekategoriasta.

• Tuotetunnisteet: Google edellyttää, että jokaisella tuotteella on tuotetunniste. Tunnisteiden avulla Google voi yhdistää tuotteesi samankaltaisiin tuotteisiin Google Shoppingissa. Jos tunnisteet eivät ole oikein, Google ei julkaise tuotteitasi ja tilisi saatetaan jäädyttää.
    • Jos tuotteella on GTIN-numero, sinun on lisättävä se ennen kuin tuote voidaan julkaista. GTIN-numero lisätään tuoteversion tietoihin.
    • Jos tuotteella ei ole GTIN-numeroa, sinun on lisättävä MPN-koodi ja brändi Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen tuotetietoihin.

Lue lisää tuotetunnisteista.

Googlella on myös seuraavia tuotekategorioita koskevia vaatimuksia:

• Vaatteet ja asusteet: Vaate- ja asustekategoriaan kuuluvista tuotteista saatetaan tarvita tiettyjä tuotetietoja ennen niiden julkaisemista. Seuraavat Googlen ohjeet kertovat, mitkä tuotetiedot on lisättävä:
  • Mediasisältö: Musiikki-, elokuva- ja videopelikategorioihin kuuluvilla tuotteilla on oltava tuotetunnisteena UPC-koodi tai EAN- tai JAN-numero.
  • Kirjat: Kirjat-kategorian tuotteilla on oltava tuotetunnisteena ISBN-numero. Tuotevaihtoehtojen, kuten eri tuoteversioiden on oltava englanniksi, jotta ne voidaan synkronoida Googleen.
Huom. Joissakin maissa on ilmoitettava tuotteen yksikköhinta. Voit lisätä yksikköhintatiedot Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksen kenttiin.