In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Productlengte [product_length], productbreedte [product_width], producthoogte [product_height], productgewicht [product_weight]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik de kenmerken productlengte [product_length], productbreedte [product_width], producthoogte [product_height] en productgewicht [product_weight] om duidelijk te maken wat de afmetingen zijn van het product dat u verkoopt. Door deze kenmerken te gebruiken, verbetert u de nauwkeurigheid van zoekresultaten. Zo kunnen klanten u en uw producten makkelijker vinden.

a table

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

U kunt de afmetingen en het gewicht van het product opgeven met de kenmerken productlengte [product_length], productbreedte [product_width], producthoogte [product_height] en productgewicht [product_weight]. Als de verzendtarieven van de bezorgdienst worden berekend op basis van de afmetingen of het gewicht, geeft u de volgende kenmerken op: pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width] en pakkethoogte [shipping_height] of het verzendgewicht [shipping_weight].

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Aantal plus maateenheid

Ondersteunde eenheden

product_length: cm, in
product_width
: cm, in
product_height
: cm, in
product_weight
: lb, oz, g, kg

Limieten

1-3000 voor cm en in

0-2000 voor lb, oz, g en kg

Opmerking: Alle maateenheden ondersteunen decimale waarden.
Herhaald veld Nee

Property van schema.org

(Wat is dit?)

Product.depth, Product.width, Product.height, Product.weight

Type: QuantitativeValue (geef de property's value en unitCode of unitText op)

De property Product.depth van schema.org wordt toegewezen aan het kenmerk product_length.

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 50 cm
102 cm
25 cm
1,6 kg
XML-feeds <g:product_length>50 cm</g:product_length>
<g:product_width>102 cm</g:product_width>
<g:product_height>25 cm</g:product_height>
<g:product_weight>1,6 kg</g:product_weight>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voeg zo veel mogelijk kenmerken voor productafmetingen toe.
  • Gebruik dezelfde maateenheid voor elk kenmerk (zoals de productlengte, -breedte en -hoogte). Anders wordt de informatie niet getoond.
  • Gebruik het gewicht van het uiteindelijke product als waarde voor het productgewicht. Als het product in delen wordt geleverd, bijvoorbeeld als onderdeel van een pakket, gebruikt u het totaalgewicht van alle onderdelen in de vermelding.

Heeft u de afmetingen of het gewicht ook opgegeven met het kenmerk productdetail [product_detail], zorg dan dat u hiervoor dezelfde waarden en maateenheden gebruikt.