Göra en bokning i Google Maps

Du kan göra bokningar i USA med Boka med Google.

Med Boka med Google kan du söka efter, boka och betala för dina bokningar eller biljetter utan att lämna Googles plattform.

Med Boka med Google kan du hitta lokala företag, boka tjänster och betala för dina bokningar eller biljetter. Du kan hitta ett företag genom att söka efter det på Google, Maps eller med Google Assistent. Med Google Pay är det enkelt att betala.

Viktigt! Boka med Google är endast tillgängligt i vissa länder och regioner, hos företag som anlitar en giltig leverantör av schemaläggningsprogram.

Göra en bokning

Besök Google Sök, Maps eller Google Assistent för att göra en bokning hos ett lokalt företag eller en lokal tjänst.

Hitta och boka onlinetjänster

Du kan hitta och boka en onlinetjänst direkt på Google när du söker efter specifika företag eller termer, som ”yogapass” eller ”pianolektioner”. Om ett företag erbjuder dessa tjänster online och har uppdaterat sin företagsprofil för att återspegla detta visas följande i profilen:

• grön bockmarkeringOnlineklasser”
  • grön bockmarkering Onlineofferter"
  • grön bockmarkering Tidsbokning online”

För personliga tjänster besöker du Google Sök, Maps eller Google Assistent och gör en bokning hos ett lokalt företag eller en lokal tjänst.

Så här bokar du onlinetjänster

Viktigt! Om det inte finns någon bokningsknapp i företagets faktapanel har de inte registrerat sig för att ta emot bokningar via Google.

1. Öppna Google Sök, Maps eller Google Assistent.
  2. Sök efter den typ av tjänster eller lektioner du vill ha, t.ex. yogalektioner.
  3. Leta reda på och välj den företagsprofil där du vill göra en bokning och klicka på Boka online.
  4. Välj ett datum och en tid.
  5. För företag som låter dig boka enskilda medarbetare: kan du välja önskad person under Medarbetare. Du kan till exempel välja en viss yogainstruktör. Du kan också välja medarbetare senare om du ändrar din bokning.
  6. Klicka på Boka nu.
  7. Ange all nödvändig information i popup-fönstret som visas.
    • Företag kan be om betalning vid bokningstillfället eller när tjänsten levereras.
  8. Klicka på Boka.

Läs om hur du kan boka på Google.

Hantera en bokning

När du har gjort en bokning kan du kontrollera uppgifterna och ändra eller avboka den. Du kan också ta bort din plats på väntelistan.

Alla avbokningar och ändringar omfattas av företagets avbokningsregler. Reglerna anges i bokningsbeskrivningen, i kassan och i e-postmeddelandet med bokningsbekräftelsen. Google ansvarar inte för ett företags regler kring avbokning och återbetalning.

Kontrollera information om en bokning

Du kan kontrollera dina bokningsuppgifter genom att

Ändra en bokning

Vissa företag tillåter att du ändrar en bokning i efterhand.

1. Besök webbplatsen för Boka med Google.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Välj Bokningar följt av Kommande.
  4. Leta reda på bokningen du vill ändra.
  5. Klicka på Ändra.

Tänk på följande när du ändrar din bokning:

• Om den bokade tiden infaller inom de närmaste två dagarna är det bäst att ringa direkt till företaget för att ändra bokningen.
  • I vissa situationer kan du behöva avboka din tid och boka om den enligt de ändrade uppgifterna.

Ändra e-postadressen som är kopplad till bokningen

Bokningar kopplas till det Google-konto du använde när du gjorde bokningen. Du kan därför inte redigera din e-postadress när du väl har gjort en bokning.

Göra en avbokning

Inte alla bokningar är berättigade till återbetalning eller avbokning. Du kan ta reda på om detta gäller din bokning i bekräftelsemeddelandet eller i bokningsinformationen på webbplatsen för Boka med Google.

Om du kan avboka tiden kan du göra detta på två sätt:

• Läs anvisningarna om avbokning i bekräftelsemeddelandet.
  • Klicka på Avbryt vid bokningen på webbplatsen för Boka med Google.
    • Viktigt! Avbokningar omfattas av företagets avbokningsregler.

Om du fortfarande inte kan avboka tiden rekommenderar vi att du ringer till företaget direkt.

Vem kan använda Boka med Google?

Boka med Google är endast tillgängligt i vissa länder hos företag som anlitar en giltig leverantör av schemaläggningsprogram. Du måste ha ett Google-konto för att kunna använda Boka med Google.

Övriga åtgärder: