Ställa in bokningar via en leverantör

Om du hanterar dina bokningar via en bokningsleverantör får du webb- och apptjänster som hämtar information från din kunds Google-konto. Dina kunder gynnas även av automatiska bokningspåminnelser och inbyggd integrering med Google-produkter som Kalender.

På fliken Bokningar i din profil kan du hantera bokningsalternativ, inklusive Boka med Google.

Hantera dina bokningar

Aktivera bokningar

Viktigt: Din leverantör kan debitera dig när du bokar via Google. Kontakta leverantören för mer information.

Om du inter redan samarbetar med en leverantör som hanterar dina bokningar kan du leta efter tillgängliga leverantörer i ditt land via Boka med Google. Du kan också lägga till din förstapartslänk.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Gör så här för att välja en leverantör:
    • Välj Bokningar på Google Sök.
    • I Google Maps väljer du Hantera din Företagsprofil följt av Bokningar.
  3. Registrera dig hos leverantören.

Bokningsleverantörer visas automatiskt i din företagsprofil inom en vecka.

Du kan inaktivera en bokningsleverantör eller lägga till en länk till din profil. Läs om hur du hanterar leverantörer och länkar till din profil.

Se dina bokningsresultat

Resultatdata är inte tillgänglig för anpassade länkar. Du kan öppna resultatdata från Boka med Google.

Hantera dina väntelistor direkt i Google

Viktigt: Denna funktion är endast tillgänglig för restaurangföretag. Om du vill använda väntelistfunktionen måste du registrera dig hos en tredjepartsleverantör hos Boka med Google.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hanterar du väntelistor hos leverantörer:
    • Välj Väntelistor i Google Sök.
    • I Google Maps väljer du Redigera profil följt av Väntelistor.
  3. Lägg till väntelistfunktionen i din profil genom att välja Kom igång.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera en väntelista med en kvalificerad tredjepartsleverantör.

Om du redan har skapat en väntelista:

• För att hantera en väntelista med en viss leverantör väljer du Hantera bokningar vid leverantörens namn.
  • Om du vill lägga till en annan leverantör av väntelistor väljer du Lägg till leverantör.
  • Välj Visa resultat om du vill se data om resultat för väntelistan.

Tips! Om du vill ta bort knappen Gå med i väntelistan från din profil måste du avregistrera dig direkt från tredjepartsleverantören.