Foreta bestillinger og reservasjoner i Google Maps

Du kan foreta bestillinger og reservasjoner i Norge via Bestill med Google.

Ved å bestille eller reservere via Bestill med Google kan du søke, bestille, reservere og betale for bestillinger, reservasjoner eller billetter uten å forlate den aktuelle Google-tjenesten.

Du kan finne lokale bedrifter, bestille eller reservere tjenester samt betale for bestillinger, reservasjoner eller billetter via Bestill med Google-plattformen. Du kan finne bedrifter ved ganske enkelt å søke etter dem på Google, i Maps eller i Google-assistenten. Med Google Pay blir betalingsprosessen enkel.

Viktig: Bestill med Google er bare tilgjengelig i bestemte land og områder der bedrifter samarbeider med planleggingsleverandører som støttes.

Foreta bestillinger eller reservasjoner

Gå til Google Søk, Maps eller Google-assistenten for å foreta bestillinger eller reservasjoner hos lokale bedrifter eller tjenesteleverandører.

Finn og bestill tjenester på nettet

Du kan finne og bestille nettjenester direkte på Google når du søker etter bestemte bedrifter eller begreper, for eksempel «yogakurs» eller «pianotimer». Hvis en bedrift tilbyr disse tjenestene på nettet og har oppdatert bedriftsprofilen sin for å gjenspeile dette, vises dette:

• «grønt hakemerke Kurs på nettet»
  • «grønt hakemerke Pristilbud på nettet»
  • «grønt hakemerke Nettavtaler»

Hvis det gjelder personlige tjenester, kan du gå til Google Søk eller Maps eller Google-assistenten for å bestille fra lokale bedrifter eller tjenestetilbydere.

Slik bestiller du tjenester på nettet

Viktig: Hvis bedriften ikke har en bestillingsknapp i kunnskapspanelet, kan de ikke motta bestillinger via Google.

1. Åpne Google Søk, Maps eller Google-assistenten.
  2. Søk etter typen tjenester og kurs du er på utkikk etter, for eksempel yogakurs.
  3. Finn og velg bedriftsprofilen der du vil bestille, og klikk på Bestill på nettet.
  4. Velg en dato og et klokkeslett.
  5. For bedrifter der du kan legge inn en bestilling for bestemte medarbeidere: Under «Medarbeidere» velger du ønsket medarbeider. Du kan for eksempel velge den yogainstruktøren du foretrekker. Du kan også velge en medarbeider på et senere tidspunkt hvis du endrer bestillingen din.
  6. Klikk på Bestill nå.
  7. Fyll ut den nødvendige informasjonen i forgrunnsvinduet som vises.
    • Bedriftene kan be om betaling på bestillingstidspunktet eller når tjenesten leveres.
  8. Klikk på Bestill.

Finn ut hvordan du bestiller på Google.

Administrer bestillinger og reservasjoner

Etter at du har foretatt en bestilling eller reservasjon, kan du sjekke detaljene, endre den eller avbestille den. Du kan også slette ventelisteoppføringene dine.

Alle avbestillinger og endringer er underlagt den aktuelle bedriftens retningslinjer for avbestilling. Du finner disse retningslinjene i bestillingsbeskrivelsen, når du betaler, og i bekreftelsen du har fått tilsendt på e-post. Google er ikke ansvarlig for bedriftens avbestillings- eller refusjonsretningslinjer.

Sjekk detaljene for bestillinger og reservasjoner

Slik kan du sjekke detaljene for bestillinger og reservasjoner:

Endre bestillinger og reservasjoner

Enkelte bedrifter tillater ikke at bestillinger og reservasjoner endres etter at de er gjennomført.

1. Gå til Bestill med Google-nettstedet.
  2. Klikk på menyen Meny øverst til venstre.
  3. Velg Bestillinger etterfulgt av Kommende.
  4. Finn bestillingen eller reservasjonen du vil endre.
  5. Klikk på Endre.

Ha dette i tankene når du endrer bestillingen eller reservasjonen:

• Hvis bestillingen eller reservasjonen er innen de neste 1–2 dagene, er det best å ringe bedriften direkte for å endre bestillingen eller reservasjonen.
  • I enkelte tilfeller må du kanskje avbestille bestillingen eller reservasjonen og foreta en ny bestilling eller reservasjon med den oppdaterte informasjonen.

Endre e-postadressen som er knyttet til bestillingen eller reservasjonen

Bestillinger og reservasjoner er knyttet til Google-kontoen som ble brukt til å foreta bestillingen eller reservasjonen. Derfor kan du ikke endre e-postadressen din etter at du har foretatt bestillinger eller reservasjoner.

Avbestill bestillinger og reservasjoner

Ikke alle bestillinger og reservasjoner kan refunderes eller avbestilles. Du kan finne ut om bestillingen eller reservasjonen din kan refunderes eller avbestilles ved å se bekreftelsen du har fått tilsendt på e-post, eller bestillingsinformasjonen på Bestill med Google-nettstedet.

Hvis bestillingen eller reservasjonen din kan refunderes eller avbestilles, kan du gjøre det på to måter:

• Du finner en veiledning om hvordan du avbestiller bestillingen eller reservasjonen, i bekreftelsen du har fått tilsendt på e-post.
  • Bestill med Google-nettstedet klikker du på Avbestill ved siden av bestillingen eller reservasjonen din.
    • Viktig: Avbestilling er underlagt bedriftens retningslinjer for avbestilling.

Hvis du fortsatt ikke kan avbestille bestillingen eller reservasjonen din, anbefaler vi at du ringer bedriften direkte.

Hvem kan bruke Bestill med Google?

Bestill med Google er bare tilgjengelig i bestemte land for bedrifter som samarbeider med planleggingsleverandører som støttes. For at brukere skal kunne benytte Bestill med Google, må de ha en Google-konto.

Andre handlinger: