Andere versies van Google Maps op internet

Als je Google Maps op je computer gebruikt en de kaart niet soepel scrollt of meedraait, zijn er andere versies die je kunt gebruiken.

Schakelen tussen versies van Google Maps

Er zijn 2 versies van Google Maps op je computer die je kunt gebruiken:

Standaard: Dit is de standaardweergave.

Satelliet: Deze weergave toont gedetailleerde beelden, waaronder een 2D- en 3D-weergave. Als je de satellietkaart wilt aanzetten, klik je linksonder op het icoon Lagen/satelliet.

3D-modus aanzetten in Maps

3D-modus: Deze versie bevat vloeiend zoomen en overgangen, 3D-gebouwen en -functies, satellietbeelden en aanvullende details. 3D-modus activeren:

1. Open Maps in de satellietmodus.
  2. Zorg ervoor dat de wereldbolweergave aanstaat.
    1. Plaats de muisaanwijzer op het icoon Lagen.
    2. Klik op Meer.
    3. Vink het selectievakje naast 'Wereldbolweergave' aan.
  3. Klik op het 3D-icoon rechtsonder onder het kompas.

2D-modus: deze versie van Google Maps werkt mogelijk beter op oudere of iets tragere computers. Deze modus bevat geen 3D-afbeeldingen of WebGL en het maakt gebruik van eenvoudig zoomen en overgangen. Maps openen in 2D-modus.

Gebruik Google Zoeken

Als Google Maps niet werkt op je computer, kun je plaatsen, bedrijven en routebeschrijvingen allemaal via Google Zoeken vinden.

Zie de systeem- en browservereisten

Als je computer aan de systeemvereisten voldoet, maar je de volledige versie van Maps met 3D nog steeds niet kunt weergeven, is er mogelijk een probleem met je browser. Bepaalde browsers blokkeren de WebGL-technologie waarmee 3D-beelden worden gemaakt. Als je wilt weten welke browsers problemen kunnen veroorzaken, raadpleeg je deze lijst voor meer informatie. Raadpleeg deze website om te zien of je webbrowser WebGL kan gebruiken.