Een ruimte blokkeren en melden

Als u misbruik tegenkomt in een ruimte in Google Chat, kunt u de ruimte blokkeren en melden. U kunt ook een voorbeeld bekijken van ruimtes die zijn gemarkeerd als spam en er dan voor kiezen de ruimte te blokkeren of eraan deel te nemen.

Meer informatie over wat er gebeurt als u een ruimte blokkeert

Als u een spatie blokkeert, geldt het volgende:

• Posts die u in de ruimte heeft gepubliceerd, blijven zichtbaar voor anderen.
  • U krijgt geen updates meer van de ruimte.
  • De ruimte staat niet in uw lijst Ruimtes of zoekopdrachten naar ruimtes.
  • U krijgt geen meldingen over toekomstige uitnodigingen voor de ruimte, maar uw naam wordt wel getoond als uitgenodigd lid.

Als u een uitnodiging krijgt voor een geblokkeerde ruimte, geldt het volgende:

• U bent zichtbaar als uitgenodigd lid, maar u krijgt geen meldingen en wordt niet toegevoegd aan de ruimte.
  • De organisator van de ruimte en andere leden weten niet dat u de ruimte heeft geblokkeerd.

Tips:

• Geblokkeerde gebruikers kunnen u niet toevoegen aan een ruimte. Ook kunt u geen geblokkeerde gebruikers toevoegen aan een ruimte.
  • Als u de blokkering van een groep opheft, kunt u alleen opnieuw deelnemen aan de ruimte als u Toevoegen Toevoegen ziet bij Door ruimtes browsen.

Een ruimte blokkeren

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
  2. Maak een keuze:
    • Klik links onder Ruimtes naast de naam van de ruimte op Meer opties  and then Ruimte blokkeren.
    • Selecteer de ruimte die u wilt blokkeren and then Klik op het dropdownmenu voor ruimtegegevens and then Ruimte blokkeren.
  3. Klik op Blokkeren.

Tips:

• Vink het selectievakje naast Deze ruimte melden als spam of misbruik aan om de ruimte te melden als spam of misbruik.
  • Als u een ruimte meldt vanwege misbruik, wordt een kopie van de laatste 50 berichten in de ruimte naar Google gestuurd voor beoordeling.
  • Als u opnieuw wilt deelnemen aan een ruimte die u heeft geblokkeerd, moet een ander lid van die ruimte u uitnodigen of opnieuw toevoegen.

Blokkering van een ruimte opheffen

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
  2. Kies een optie:
    • Klik in Chat bovenaan op Instellingen  en dan Geblokkeerde gebruikers beheren.
    • Klik in Gmail bovenaan op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken en dan Chat en Meet en dan Chatinstellingen beheren  en dan Geblokkeerde ruimtes beheren.
  3. Klik naast de ruimte op Niet meer blokkeren.

Een ruimte blokkeren die is gemarkeerd als spam

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
  2. Klik in Chat op Nieuwe chat en dan Door ruimtes browsen.
  3. Klik op Door ruimtes browsen and then Spamuitnodigingen.
  4. Klik naast de ruimte op Voorbeeld.
    • Uit veiligheidsoverwegingen kunt u geen links downloaden of afbeeldingen bekijken als u een voorbeeld van de ruimte bekijkt.
  5. Klik op Blokkeren om de ruimte en toekomstige uitnodigingen te blokkeren.

Optioneel: Als u de chatruimte wilt melden, klikt u op het selectievakje naast Deze chatruimte melden als spam of misbruik en dan Blokkeren.

Deelnemen aan een ruimte die is gemarkeerd als spam

1. Klik in Chat op Nieuwe chat en dan Door ruimtes browsen.
  2. Klik op Door ruimtes browsen   en dan Spamuitnodigingen.
  3. Klik naast de ruimte op Voorbeeld.
    • Uit veiligheidsoverwegingen kunt u geen links downloaden of afbeeldingen bekijken als u een voorbeeld van de ruimte bekijkt.
  4. Klik op Deelnemen.

Tip: Als u deelneemt aan een ruimte die is gemarkeerd als spam, wordt het spamlabel verwijderd en wordt de ruimte toegevoegd aan de lijst met ruimtes waaraan u deelneemt.

Spamuitnodigingen voor ruimtes beheren

Uitnodigingen voor ruimtes die spam lijken te zijn, worden gefilterd in een afzonderlijk gedeelte. U kunt ervoor kiezen deel te nemen aan de ruimte of deze te blokkeren.

U kunt voorkomen dat u toekomstige uitnodigingen krijgt van ruimtes die zijn gemarkeerd als spam door de ruimte te blokkeren. Als u denkt dat Google een ruimte ten onrechte heeft gefilterd als spam, kunt u gewoon deelnemen aan de ruimte.