Käyttäjänimen luominen

Jos saat Käyttäjänimi ei ole sallittu ‑ilmoituksen, kun luot Google- tai Gmail-tiliä, seuraa näitä ohjeita.

Huom. "Abuse" ja "postmaster" ovat järjestelmän käyttöön varattuja aliaksia, joita ei voi käyttää käyttäjäniminä tai aliaksina. Lisätietoja on roskasisältöä ja väärinkäyttöä koskevassa käytännössämme.

Merkkimäärä

Valitse käyttäjänimi, jossa on 6–30 merkkiä. Käyttäjänimesi voi olla mikä tahansa kirjainten, numeroiden tai erikoismerkkien yhdistelmä.

Erikoismerkit

• Käyttäjänimissä sallittuja merkkejä ovat kirjaimet (a–z), numerot (0–9) ja piste (.).
  • Käyttäjänimissä kiellettyjä merkkejä ovat et-merkki (&), yhtäsuuruusmerkki (=), alaviiva (_), heittomerkki ('), viivamerkki (-), plusmerkki (+), pilkku (,), hakasulkeet (<,>) sekä useampi kuin yksi peräkkäin oleva piste (.).
  • Käyttäjänimen ensimmäinen tai viimeinen merkki voi olla ei-aakkosnumeerinen merkki, kunhan se ei ole piste. Muihin kohtiin lisätyillä pisteillä ei ole merkitystä Gmail-osoitteissa.

Lisätietoja käyttäjänimen muuttamisesta on ohjekeskuksessa.