Punkter spelar ingen roll i Gmail-adresser

Om någon skickar ett e-postmeddelande till dig och råkar lägga till punkter i adressen skickas meddelandet till dig ändå. Om du till exempel har e-postadressen erikjohansson@gmail.com äger du även alla versioner av adressen med punkter:

• erik.johansson@gmail.com
  • erik.johans.son@gmail.com
  • e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com

Obs! Om du använder Gmail i jobbet, skolan eller någon annan organisation (exempelvis dindomän.com eller dinskola.edu) ändras adressen om du lägger till punkter. Kontakta administratören om du vill lägga till eller ta bort punkter i användarnamnet.

Ingen annan får dina e-postmeddelanden

Ingen kan ta ditt användarnamn

Din Gmail-adress är unik. Om någon försöker skapa ett Gmail-konto som är en version av ditt användarnamn med punkter får de ett felmeddelande om att användarnamnet redan är upptaget.

Om du till exempel har adressen erikjohansson@gmail.com kan ingen annan registrera sig för e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com.

Ingen annan kan se din e-post

Kontot är fortfarande privat och säkert. E-postmeddelanden som skickas till versioner av din adress med punkter skickas bara till dig.

Till exempel räknas erikjohansson@gmail.com och e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com som samma adress och e-postmeddelandena skickas till samma inkorg.

Så här ska du göra om du får någon annans e-post

Eftersom punkter inte förändrar e-postadressen är de inte skälet till att du får någon annans e-post. Troligen angav avsändaren adressen fel eller glömde den korrekta adressen.

Om någon till exempel ville skicka ett e-postmeddelande till erik.johansson.43@gmail.com men skrev erik.johansson@gmail.com fick du meddelandet eftersom du äger erikjohansson@gmail.com.

Meddela avsändaren

Om e-postmeddelandet inte verkar gälla dig men inte är misstänkt svarar du avsändaren att meddelandet har skickats till fel adress.

Rapportera ett misstänkt e-postmeddelande

Klicka inte på några länkar och dela inga personliga uppgifter. Rapportera att e-postmeddelandet är skräppost eller nätfiske.

Avsluta prenumerationer på nyhetsbrev som du inte har anmält dig för

Kontakta webbplatsen och be att de tar bort din e-postadress från sin e-postlista. Läs mer om hur du slutar prenumerera på e-postmeddelanden.

Obs! Tyvärr kan vi inte hindra folk från att registrera en version av din adress med punkter för e-postprenumerationer på andra webbplatser av misstag eller med uppsåt.