Liitteiden avaaminen ja lataaminen Gmailissa

Kun saat liitteen sisältävän sähköpostiviestin, voit ladata liitteen laitteelle.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Latausvaihtoehdot

Liitteen lataaminen tietokoneelle
  1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Vie hiiri viestin alareunassa liitteen päälle.
  4. Klikkaa Lataa .

Vinkkejä:

• Jos käytät Google Chromea, katso ohjeet tiedoston lataamiseen Chromella.
  • Selain tallentaa liitteet latauskansioon. Voit tarkistaa latauspaikan selaimen asetuksista.
  • Voit myös vetää kuvia ja liitteitä työpöydälle, jos tietokoneesi tukee sitä.
Lataaminen Google Driveen

Tärkeää: Tiettyjä liitteitä ei voi lisätä Google Driveen. Katso, millaisia tiedostoja Drivessa voi säilyttää.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Vie hiiri viestin alareunassa liitteen päälle.
  4. Klikkaa Lisää Driveen .
Sähköpostiviestiin upotetun kuvan lataaminen

Jotkin kuvat on upotettu sähköpostiviestiin, eli ne eivät ole liitetiedostoja.

Voit tallentaa sähköpostiviestiin upotetun kuvan seuraavasti:

• Lataus: Klikkaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse kuvan tallennustapa.
  • Tallentaminen Driveen: Lataa kuva tietokoneelle ja lataa se sitten Google Driveen.

Office-muotoisen liitetiedoston avaaminen Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sähköposti, jossa on Office-liitetiedosto.
  3. Vie hiiri pikkukuvan päälle.
  4. Klikkaa "Muokkaa Google Docsissa", "Muokkaa Google Sheetsissa" tai "Muokkaa Google Slidesissa" .
Uuden Office-liitteen kopio tallennetaan Driveen.
Nyt voit
  • tehdä muokkauksia
  • jakaa sen muille
  • tarkistaa versiohistorian
  • tehdä yhteistyötä reaaliajassa.

Pääset muihin sähköpostiasetuksiin klikkaamalla Tiedosto ja sitten Sähköposti.

Liitteiden lisääminen vastaamisen tai edelleenlähettämisen yhteydessä

Liitteet lisätään edelleenlähetettyihin viesteihin, mutta niitä ei lisätä automaattisesti vastausviesteihin.

Alkuperäisten liitteiden lisääminen vastausviestiin:

1. Klikkaa tietokoneella vastauskentän alareunassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  2. Valitse Liitä alkuperäiset liitetiedostot.

Voit poistaa alkuperäiset liitteet vastausviestistä klikkaamalla liitteen oikealta puolelta Poista.

Liitteiden avaaminen tai lataaminen ei onnistu

Tärkeää: Jos lähettäjä on ottanut luottamukselliset-asetuksen käyttöön, et voi kopioida tai ladata viestin tekstiä tai liitteitä.

Jos liitteiden lataaminen ei onnistu, kokeile näitä vinkkejä tässä järjestyksessä:

1. Varmista, että tietokoneellasi on käytössä tuettu selain.
  2. Kokeile poistaa selaimessa olevat laajennukset käytöstä yksi kerrallaan.
  3. Tyhjennä selaimen välimuisti ja evästeet.

Lisätietoja epäilyttävistä liitteistä

Gmail pyrkii suojelemaan tiliäsi mahdollisilta viruksilta ja haittaohjelmilta ilmoittamalla sinulle sähköpostiviestien epäilyttävistä liitteistä. Liite voidaan merkitä epäilyttäväksi seuraavista syistä:

• Liite sallii vahvistamattomat skriptit: Emme voi tällöin vahvistaa, että viestin liitteet voi avata turvallisesti. Jos avaat liitteen, on mahdollista, että haittaohjelma käynnistyy tietokoneellasi tai laitteellasi.
  • Liite on salattu: Jotkin liitteet, kuten salasanasuojatut dokumentit, ovat salattuja eikä niistä voi etsiä viruksia.
  • Liite sisältää sähköpostitiedostoja (.eml): Tarkistamme, ettei viestissä ja .eml-liitteissä ole roskasisältöä eikä viruksia, mutta emme voi varmistaa, että .eml-tiedostoissa mainittu lähettäjä on todella lähettänyt kyseiset viestit. Lue lisää todennuksesta.

Jos sähköpostiviesti vaikuttaa epäilyttävältä, älä vastaa siihen äläkä lataa liitettä. Voit

Jos tunnet viestin lähettäjän ja luotat häneen, voit sivuuttaa varoituksen.