Send Google Disk-vedlegg i Gmail

Når du sender e-post i Gmail, kan du legge ved filer fra Google Disk, som for eksempel dokumenter og bilder. Legg ved filen via Disk hvis den overskrider størrelsesgrensen i Gmail, eller hvis du vil samarbeide i filen med andre.

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Send Google Disk-vedlegg

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Skriv ny øverst til venstre.
  3. Nederst i e-posten klikker du på Sett inn filer ved hjelp av Disk .
  4. Velg filene du vil legge ved.
  5. Nederst på siden velger du hvordan du vil sende filen:
    • Disk-link: Dette fungerer for alle filer som er lagret i Disk, inkludert filer som er opprettet i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer.
    • Vedlegg: Dette fungerer bare for filer som ikke er opprettet i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Skjemaer.
  6. Klikk på Sett inn.

Delingsinnstillinger for Google Disk-filer

Når du legger ved en Google Disk-fil i en e-post, sjekker Gmail om filen er tilgjengelig for mottakerne. Hvis de ikke har tilgang, blir du bedt om å endre delingsinnstillingene for filen før du sender e-posten.

Del med alle som har linken

Hvis du velger «Alle med linken» som delingsinnstilling, kan du velge om andre skal kunne se på, kommentere eller endre filen.

Hvis e-posten videresendes eller nye personer legges til i samtalen, får de samme rettigheter som dem du opprinnelig sendte e-posten til.

Mottakerne trenger ikke å ha noen Google-konto for å se på eller endre filen.

Del bare med e-postmottakere

Hvis du vil at bare mottakerne av e-posten skal kunne se på eller endre filen, må du klikke på «Flere alternativer» når du blir bedt om å endre filinnstillingene.

Hvis du velger at filen skal være privat, kan ikke mottakerne se den hvis

• de ikke har noen Google-konto
  • e-postadressen du brukte, ikke er en gyldig Google-konto
  • de fikk e-posten via en e-postliste (med mindre e-postlisten administreres via Google Grupper og filen er delt med gruppen)

Merk: Hvis en fil ikke kan deles med andre, får du beskjed om dette i Gmail, og du må kanskje kontakte den opprinnelige fileieren for å justere delingsinnstillingene.

Delingsinnstillinger hvis du bruker Gmail i forbindelse med jobb, skole eller andre typer organisasjoner

Hvis du bruker Gmail i forbindelse med jobb, skole eller andre typer organisasjoner, kan det hende at administratoren begrenser hvilke filer du kan dele og hvem du kan dele dem med.

Bare personer med Google-konto kan se Google Disk-filene du legger ved i Gmail.