Knoppen op je Gmail-werkbalk

Als je op je computer een bericht selecteert, verschijnen er knoppen onder het zoekvak in Gmail. Je kunt de knoppen gebruiken om acties uit te voeren op het bericht, zoals het bericht verwijderen of melden als spam.

Meer informatie over hoe elke knop werkt

Archiveren : Het bericht archiveren.

Spam melden : Het bericht melden als spam.

Verwijderen : Het bericht verwijderen.

Markeren als ongelezen : Het bericht markeren als ongelezen.

Markeren als gelezen : Markeer het bericht als gelezen.

Snoozen : Het bericht snoozen.

Toevoegen aan Tasks : Een taak maken in Google Tasks op basis van het bericht.

Verplaatsen naar : Het bericht naar een label verplaatsen.

Naar inbox verplaatsen : Een bericht naar je inbox verplaatsen.

Labels : Een label toevoegen of verwijderen.

Meer : Meer opties weergeven om je berichten te beheren.

Markeren als belangrijk : Een belangrijkheidsmarkering aan het bericht toevoegen.

Markeren als niet belangrijk : De belangrijkheidsmarkering van het bericht verwijderen.

Ster toevoegen : Een ster aan het bericht toevoegen.

Ster verwijderen : De ster van het bericht verwijderen.

Berichten zoals deze filteren : Een nieuw filter maken voor berichten van de afzender.

Negeren  : Het bericht negeren.

Doorsturen als bijlage  Bijvoegen: Het bericht doorsturen als bijlage.

Aanvullende knopacties

Als je met de rechtermuisknop op een bericht klikt, kun je het volgende doen:

• Beantwoorden : Het bericht beantwoorden.
  • Allen beantwoorden : Alle ontvangers beantwoorden die het bericht hebben gekregen.
  • Doorsturen : Het bericht doorsturen.
  • E-mails vinden van : In je inbox zoeken naar e-mails van de afzender.

Knoppen wijzigen in tekst

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Knoplabels.
  4. Selecteer Tekst.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Acties bij muisaanwijzing uitzetten

Met acties bij muisaanwijzing kun je een bericht archiveren, verwijderen, snoozen of markeren als gelezen door de cursor rechts naast het bericht te plaatsen. Je kunt acties bij muisaanwijzing uitzetten.
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Acties bij muisaanwijzing.
  4. Selecteer Acties bij muisaanwijzing uitzetten.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.