Gmailin tärkeysmerkit

Gmail merkitsee sähköpostisi tärkeiksi tai vähemmän tärkeiksi useiden signaalien perusteella.

Viestien tärkeyden määrittäminen Gmailissa

Gmail määrittää sähköpostisi tärkeiksi automaattisesti useiden signaalien perusteella. Esimerkkejä määritysperusteista:

• lähetettyjen sähköpostien vastaanottajat ja viestien lähetystiheys
  • avatut sähköpostit
  • vastatut sähköpostit
  • yleensä luetuissa viesteissä olevat avainsanat
  • tähdellä merkityt, arkistoidut ja poistetut sähköpostit.

Näet viestin tärkeyden määritysperusteen viemällä hiiren tärkeysmerkin päälle .

Huom. Jos sähköposti on merkitty tärkeäksi, mutta se ei mielestäsi ole sitä, voit muuttaa asetusta klikkaamalla tärkeysmerkkiä . Tällä tavalla Gmail osaa määrittää viestien tärkeyden entistä paremmin jatkossa.

Tärkeiden sähköpostien katsominen

Gmailin tärkeiksi määrittämien viestien vieressä näkyy keltainen tärkeysmerkki . Jos viestiä ei ole merkitty tärkeäksi, merkki on tyhjä.

Näet kaikki tärkeiksi merkityt sähköpostit tekemällä Gmailissa haun is:important.

Tärkeysmerkkien asetusten muokkaaminen

Aikaisempaan toimintaan perustuvan tärkeysmäärityksen estäminen

1. Avaa Gmail selaimella. Asetuksia ei voi muokata Gmail-sovelluksesta, mutta tietokoneversiossa määritetyt asetukset otetaan käyttöön myös sovelluksessa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa Postilaatikko‑välilehteä.
  4. Valitse Tärkeysmerkit-osiossa Älä ennakoi minulle tärkeitä viestejä aikaisemman toimintani perusteella.
  5. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Gmailin tärkeysmerkkien piilottaminen

1. Avaa Gmail selaimella. Asetuksia ei voi muokata Gmail-sovelluksesta, mutta tietokoneversiossa määritetyt asetukset otetaan käyttöön myös sovelluksessa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa Postilaatikko‑välilehteä.
  4. Valitse Tärkeysmerkit-osiossa Ei merkkejä.
  5. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.