Flytta över ditt konto från Google Sync

Från och med hösten 2024 har Google-konton inte längre stöd för Google Sync. Du hittar exakta datum i Google Workspace Updates.

Med plattformsspecifika och externa mobilappar som Apple Mail använder Google Sync Microsoft Exchange ActiveSync för att synkronisera

• e-post
  • kontakter
  • kalendrar.

Med Google Sync kan iPhone- och iPad-användare logga in med Microsoft Exchange och få

• Gmail-meddelanden i Apple Mail-appen
  • Google Kalender-händelser i Apple Kalender.

Säkerhetsrisker med Google Sync

Google Sync stöder inte följande alternativ, vilket gör din data mindre säker:

• OAuth-autentisering
  • tvåstegsverifiering
  • säkerhetsnycklar

Eftersom säkrare alternativ finns tillgängliga rekommenderar vi att du slutar använda Google Sync så snart som möjligt, innan åtkomsten till mindre säkra appar upphör.

Logga in med ditt Google-konto

Du kan ta bort kontot från enheten och logga in med ditt Google-konto i stället för med Microsoft Exchange. Läs mer om Logga in med Google.

När du loggar in med ditt Google-konto kan du synkronisera e-post, kalender och kontakter med din iPhone eller iPad med hjälp av en säkrare autentiseringsfunktion.

1. Ta bort Google-kontot från inställningsmenyn på en iPhone eller iPad.
  2. När det har tagits bort lägger du till kontot igen.
  3. Tryck på Google som den e-posttjänst du vill använda.
  4. Logga in med ditt Google-konto.
  5. Välj vilken data som ska synkroniseras:
    • e-post
    • kalender
    • kontakter