Google Sync uitzetten voor je account

Vanaf het najaar van 2024 kun je Google Sync niet meer gebruiken met een Google-account. Ga naar Google Workspace-updates voor de exacte datums.

Voor platformspecifieke apps en mobiele apps van derden, zoals Apple Mail, maakt Google Sync gebruik van Microsoft Exchange ActiveSync om het volgende te synchroniseren:

• E-mail
  • Contacten
  • Agenda's

Met Google Sync kunnen iPhone- en iPad-gebruikers inloggen met Microsoft Exchange en krijgen ze het volgende:

• Gmail-berichten in de Apple Mail-app.
  • Google Agenda-afspraken in Apple Agenda.

Beveiligingsrisico's met Google Sync

Google Sync ondersteunt deze opties niet, waardoor je gegevens minder goed beveiligd zijn:

• OAuth-verificatie
  • Verificatie in 2 stappen
  • Beveiligingssleutels

Nu er veiligere alternatieven beschikbaar zijn, raden we je aan zo snel mogelijk een andere oplossing dan Google Sync te gaan gebruiken, voordat de toegang voor minder goed beveiligde apps wordt beëindigd.

Inloggen met je Google-account

Je kunt je account van je apparaat verwijderen en inloggen met je Google-account in plaats van met Microsoft Exchange. Meer informatie over Inloggen met Google

Als je inlogt met je Google-account, kun je je e-mail, agenda en contacten synchroniseren met je iPhone of iPad via een veiliger verificatiemechanisme.

1. Verwijder je Google-account van je iPhone of iPad via het instellingenmenu van het apparaat.
  2. Voeg je account opnieuw toe nadat het is verwijderd.
  3. Tik op Google als de e-mailservice die je wilt gebruiken.
  4. Log in met je Google-account.
  5. Kies welke gegevens je wilt synchroniseren:
    • E-mail
    • Agenda
    • Contacten