Threads gebruiken in een ruimte

Naast het hoofdgesprek in de ruimte kunt u elk bericht beantwoorden en een afzonderlijke thread maken. Met een thread kunt u belangrijke discussies bijhouden en voorkomen dat het hoofdgesprek rommelig wordt.

In een gesprek antwoorden

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.

• In Gmail: Klik links op Chat.

2. Selecteer een ruimte.
  3. Wijs het bericht aan.
  4. Klik in het menu op In een gesprek antwoorden .
  5. Typ uw bericht in het threadvenster rechts van de ruimte.
  6. Klik op Sturen .

Tip: Als een gesprek al antwoorden heeft, klikt u op het bericht om het deelvenster te openen.

Een gesprek volgen of ontvolgen

1. Klik rechtsboven in de ruimte op Actieve gesprekken .
  2. Plaats de muisaanwijzer in het deelvenster met gesprekken op een gesprek:
    • Klik op Volgen om een gesprek te volgen.
    • Als je een gesprek wilt ontvolgen, klik je op Volgend.
  3. Klik bovenaan het deelvenster met gesprekken op een van de volgende opties om de lijst met beschikbare gesprekken te filteren:
    • Vermeldt mij: Gesprekken waarin je wordt vermeld.
    • Je volgt: gesprekken die je volgt.

Tip: Als u het formaat van het gespreksvenster wilt wijzigen, klikt u op de balk aan de linkerkant van het deelvenster en verschuift u deze.

Threadmeldingen beheren

In een gesprek kunt u aanpassen hoe en wanneer u een melding krijgt als er een nieuw bericht is.

1. Klik bovenaan de ruimte op de naam van de ruimte en dan Meldingen.
  2. Selecteer een optie voor meldingen:
    • Alle: Meldingen voor nieuwe berichten en reacties op threads die je volgt
    • Volgend: Meldingen voor antwoorden en threads die je volgt en @vermeldingen.
    • Geen: Geen meldingen. Als iemand u @vermeldt, verschijnt er een stip naast de naam van de ruimte.
    • Optioneel: Als u niet wilt dat het gesprek vetgedrukt wordt weergegeven en naar de bovenkant van de gesprekslijst wordt verplaatst, vinkt u het vakje aan naast Gesprek negeren.
  3. Klik op Opslaan.

Tip: Als u een thread in een ruimte volgt, staat er een stip bij als er activiteit in die thread is. Het aantal ongelezen berichten staat naast elke thread in een ruimte.