Het toegangsniveau van een ruimte wijzigen

Voor werk- of schoolaccounts kunt u de toegang tot een ruimte beperken tot specifieke leden of de ruimte vindbaar maken voor iedereen in uw organisatie.

Meer informatie over hoe privé en vindbare ruimtes werken

Meer informatie over privéruimtes

• Ideaal voor discussie tussen teams, projecten en groepen.
  • Als u wilt deelnemen aan een ruimte, moet een lid van de ruimte u uitnodigen of toevoegen aan de ruimte.
  • U kunt er niet naar zoeken in Chat, tenzij u lid bent of bent uitgenodigd voor de ruimte.

Meer informatie over vindbare ruimtes

• Ideaal voor onderwerpen die niet beperkt zijn tot specifieke personen of teams.
  • Als een ruimte vindbaar is, kunt u erin browsen, er een voorbeeld van bekijken en eraan deelnemen.
  • Als u een link naar de ruimte heeft, kunt u eraan deelnemen met de link.
Google Workspace-abonnementen die vindbare ruimtes ondersteunen
  • Frontline
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Nonprofits
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • Essentials (domeingeverifieerd)

Het toegangsniveau van een ruimte updaten

Belangrijk: Als u het toegangsniveau van een ruimte wilt wijzigen, moet u ruimtebeheerder zijn. Bekijk meer informatie over de rol van ruimtebeheerder.

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer een ruimte.
  3. Klik bovenaan op de naam van de ruimte en dan Ruimte-instellingen.
  4. Selecteer onder Toegang een toegangsniveau voor de ruimte:
    • Privé: Je ruimte is beperkt tot mensen en groepen die je uitnodigt of rechtstreeks toevoegt.
    • De naam van uw organisatie: Uw ruimte kan worden gevonden door iedereen in uw organisatie. Nieuwe leden kunnen door de ruimte browsen en eraan deelnemen of eraan deelnemen via een link naar de ruimte.
  5. Klik op Opslaan.

Tips:

• Als een ruimte toegankelijk is voor iedereen in uw organisatie, kunt u geen mensen van buiten uw organisatie toestaan deel te nemen.
  • U kunt aanvullende toegangsopties vinden die uw beheerder maakt. Neem contact op met je beheerder als je vragen hebt over de beschikbare toegangsopties.
  • Als uw beheerder de doelgroep verwijdert die u voor de ruimte heeft geselecteerd, staat er Doelgroep verwijderd in de geschiedenis van de ruimte en is de toegang tot de ruimte standaard privé.

Nieuwe leden toevoegen aan een vindbare ruimte

Je kunt op de volgende manieren nieuwe leden toevoegen aan een vindbare ruimte:
  • Een link naar de ruimte kopiëren en delen met anderen.
  • Ze rechtstreeks toevoegen of uitnodigen.
Leden toevoegen via de link naar een vindbare ruimte
  1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op de naam van de ruimte en dan Link voor deze ruimte kopiëren.
  3. Deel de link met iedereen die je wilt uitnodigen of verwijzen naar de ruimte.
Leden rechtstreeks toevoegen aan je ruimte
  1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op de naam van de ruimte en dan Leden beheren.
  3. Klik op Toevoegen.
  4. Voer de naam, het e-mailadres of de Google-groep in of selecteer voorgestelde contacten die je wilt uitnodigen.
  5. Klik op Toevoegen.