Gmailin allekirjoitusten vianetsintä

Sähköpostin allekirjoitus on sähköpostiviestin lopussa oleva teksti. Se voi sisältää esimerkiksi yhteystietosi tai lempisitaattisi. Allekirjoitukset lisätään automaattisesti Gmail-viestien loppuun ikään kuin alaviitteeksi. Halutessasi voit lisätä Gmailin allekirjoitukseen myös kuvan. Lue lisää Gmailin allekirjoituksista.

Jos sinulla on ongelmia Gmailin allekirjoituksen tai siihen lisäämiesi kuvien kanssa, kokeile tässä artikkelissa mainittuja ratkaisuja.

Yleisiä allekirjoitusongelmia ja niiden ratkaisuja

Allekirjoituskuvan lataamiseen liittyvät ongelmat

Jos kuvan lataaminen allekirjoitukseen ei tahdo onnistua, kokeile näitä ratkaisuja:

Allekirjoituskuva ei ole oikeassa muodossa

Jos allekirjoituskuvan muotoilussa on ongelmia, kokeile näitä ratkaisuja:

Yleisiä Gmailin allekirjoitukseen liittyviä ongelmia

Näillä ohjeilla voit yrittää ratkaista Gmailin allekirjoitusten näyttämiseen ja muotoiluun liittyviä yleisiä ongelmia.

Allekirjoitus ei näy oikein

Joskus Gmail ei näytä muotoiltua tekstiä oikein allekirjoituksessa. Kokeile muotoilun poistamista:

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sittenNäytä kaikki asetukset.
  3. Valitse allekirjoitus Allekirjoitus-osiosta.
  4. Klikkaa Poista muotoilu .

Myös liian suuri allekirjoituskuva voi aiheuttaa tämän ongelman. Katso ratkaisu Allekirjoituskuvan käyttäminen suositellussa koossa ‑kohdasta.

Allekirjoituksen tekstiä ei voi muotoilla

Jos et voi muotoilla allekirjoitustekstiä ja allekirjoituskentän yläpuolella lukee Pelkkä teksti, laita Pelkkä teksti ‐tila pois päältä ennen allekirjoituksen muokkaamista:

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Kirjoita.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Lisäasetukset .
  4. Poista valinta kohdasta Pelkkä teksti ‐tila.

Allekirjoituksessa on ylimääräisiä merkkejä

Kaikki Gmailin versiot eivät tue lihavoinnin tai kursivoinnin kaltaisia muotoiluja. Jos käytät tällaista Gmail-versiota, allekirjoituksen muotoillussa tekstissä voi olla ylimääräisiä merkkejä. Voit poistaa ylimääräiset merkit poistamalla muotoilun allekirjoituksesta:

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Korosta allekirjoitus Allekirjoitus-osiosta.
  4. Klikkaa Poista muotoilu .

Lähetetyissä viesteissä allekirjoitus on piilotettu kolmen pisteen taakse

Jos Gmail-viestissä ei näy allekirjoitusta, se saattaa olla viestiosan alapuolella. Allekirjoitukset erotetaan viestiosasta kahdella viivalla.

Näet allekirjoituksesi vierittämällä viestin alareunaan ja klikkaamalla Näytä leikattu sisältö .

Allekirjoituskuvan lataamiseen liittyvät ongelmat

Jos kuvien lataamisessa on ongelmia, kokeile yhtä tai useampaa tämän osion ratkaisua. Kuvan lataamisessa voi esiintyä esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia:

• Kuva ei lataudu.
  • Kuva ei näy allekirjoituksessa.
  • Google Drivesta lisätty kuva ei näy allekirjoituksessa.
  • Ainoa latausvaihtoehto on URL-osoitteen kautta.

Huom. Tämän osion ohjeet koskevat Chromea. Jos käytät Safaria, Firefoxia tai jotakin muuta selainta, katso ohjeet selaimen tukisivustolta.

Selaimen välimuistin tyhjentäminen

Kun käytät selainta, kuten Chromea, jotkin avattujen verkkosivustojen tiedot tallennetaan selaimen välimuistiin. Välimuistin tyhjentäminen voi ratkaista allekirjoituskuvan lataamiseen liittyvät ongelmat:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Lisää työkalujaja sittenPoista selaustiedot.
  4. Valitse yläreunasta haluamasi ajanjakso. Voit poistaa kaikki tiedot valitsemalla Kaikki.
  5. Valitse Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot ‐valintaruutu.
  6. Valitse Poista tiedot.
Lisätietoja Chromen välimuistin tyhjentämisestä on Välimuistin ja evästeiden poistaminen ‐artikkelissa.
Osoitetta mail.google.com koskevien evästeiden poistaminen

Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat liikkumista verkossa tallentamalla selaustietojasi. Evästeiden poistaminen voi ratkaista allekirjoituskuvien lataamiseen liittyvät ongelmat:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse vasemmasta reunasta Yksityisyys ja turvallisuus.
  4. Valitse Evästeet ja muut sivuston tiedot.
  5. Vieritä alas ja valitse Näytä kaikki evästeet ja sivuston tiedot.
  6. Lisää oikeassa yläkulmassa olevaan Hae evästeistä ‑kenttään mail.google.com.
  7. Klikkaa Poista kaikki ‐painiketta.

Lisätietoja Chromen evästeiden poistamisesta on Evästeiden poistaminen, käyttöönotto ja hallinnointi Chromessa ‑artikkelissa.

Kaikkien evästeiden salliminen Gmailissa

Voit estää tai sallia kaikki evästeet tietyillä sivustoilla. Kaikkien evästeiden salliminen Gmailissa saattaa korjata allekirjoituskuvien lataamiseen liittyvät ongelmat:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse vasemmasta reunasta Yksityisyys ja turvallisuus.
  4. Vieritä alas kohtaan Muokattu käytäntö.
  5. Valitse Sivustot, jotka voivat aina käyttää evästeitä ‐kohdasta Lisää.
  6. Kirjoita Lisää sivusto ‐kenttään mail.google.com ja klikkaa Lisää.

Lisätietoja evästeiden sallimisesta tietyillä sivustoilla on Evästeiden poistaminen, käyttöönotto ja hallinnointi Chromessa ‑artikkelissa.

Kuvan Google Drive ‐jakamislupien muuttaminen

Jos haluat käyttää Google Drive ‐kuvaa allekirjoituksessasi, kuvan jakamisasetukseksi on valittava "julkinen".

Huom. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, pyydä järjestelmänvalvojalta lupa kuvien julkiseen jakamiseen.

1. Valitse kuvatiedosto, jota haluat käyttää allekirjoituksessasi.
  2. Klikkaa Jaa tai Jaa ja sitten Hae linkki.
  3. Valitse Hae linkki ‐kohdasta Muuta asetukseksi Jokainen linkin saanut.
  4. Jos haluat, että kuka tahansa voi nähdä allekirjoituskuvan, valitse Katsoja.
  5. Valitse Valmis.

Vinkki: Jos haluat lisätä Drive-kuvan allekirjoitukseen, suosittelemme käyttämään "Oma Drive" ‑vaihtoehtoa. Etsi kuva Drivesta. Klikkaa sitten Valitse.

Lisätietoja Driven kautta jakamisesta on Tiedostojen jakaminen Google Drivesta ‐artikkelissa.

Kuvan lataaminen Chromen incognito-ikkunassa

Chromen incognito-tila toimii eri ikkunassa kuin tavallinen Chrome-selaus. Incognito-tilassa voit selata verkkoa yksityisesti. Jos allekirjoituskuvan lataamisessa on edelleen ongelmia, kokeile ladata kuva incognito-ikkunassa:

1. Avaa uusi incognito-ikkuna Chromessa. Tarkat ohjeet
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Siirry Gmailin asetuksiin ja lataa allekirjoituskuva tavalliseen tapaan. Tarkat ohjeet
  4. Sulje incognito-tila. Tarkat ohjeet
Kuvan lataaminen eri selaimella

Jos muut tässä osiossa kuvatut ratkaisut eivät auta kuvan lataamisessa, kokeile ladata kuva jollakin toisella selaimella.

Allekirjoituskuvan muotoilu- tai näyttöongelmat

Allekirjoituskuvissa voi olla muotoilu- tai näyttöongelmia. Esimerkkejä:

• Kuvan paikalla näkyy kysymysmerkki tai rikkinäisen kuvan kuvake.
  • Kuva on vääränkokoinen.
  • Kuvaa ei voi muotoilla.

Kokeile korjata allekirjoituskuvan muotoiluun liittyvät ongelmat tämän osion ratkaisuehdotusten avulla.

Allekirjoituskuvan poistaminen ja lataaminen uudelleen

Poista allekirjoituskuva ja lataa se uudelleen. Katso tarkat ohjeet Gmail-allekirjoituksen luominen ‐artikkelista.

Toisen lataustavan käyttäminen

Kuvan voi lisätä allekirjoitukseen kolmella eri tavalla:

• Verkko-osoite (URL): Lisää internetissä julkisesti saatavilla olevan kuvan URL-osoite.
  • Oma Drive: Selaa ja valitse julkinen kuva Google Drivesta.
  • Lataus: Lataa kuvatiedosto puhelimelta, tabletilta, tietokoneelta tai muulta vastaavalta laitteelta.

Jos kuvan lisääminen allekirjoitukseen ei onnistu yhdellä tavalla, kokeile kahta muuta tapaa.

Allekirjoituskuvan käyttäminen suositellussa koossa

Suosittelemme, että allekirjoituskuva on 70–100 pikseliä korkea ja 300–400 pikseliä leveä. Sähköpostin allekirjoituskuva voi olla enintään 100 pikseliä korkea ja 1 000 pikseliä leveä.

Voit muuttaa kuvan kokoa seuraavilla tavoilla:

• Muuta kuvan kokoa tietokoneella tai mobiililaitteella ennen sen lataamista allekirjoitukseen.
  • Kun olet ladannut kuvan allekirjoitukseen, siirry allekirjoituksen muokkaustilaan ja valitse kuva. Valitse sitten kokovaihtoehto: Pieni, Keskikokoinen, Suuri tai Alkuperäinen koko.
  • Lisää kuva Google-dokumenttiin ja muuta kuvan kokoa dokumentissa. Kopioi sitten kuva ja liitä se allekirjoitukseesi.