Klikkausajan linkin suojaukset kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmissa

Koska sähköpostiviesteissä voidaan lähettää linkkejä, jotka johtavat haitallisille verkkosivustoille, Google lisää linkin suojauksen kaikkiin virallisiin Gmail-asiakassovelluksiin (verkko, Android sekä iPhone ja iPad). Osa näistä suojauksista on nyt joidenkin sellaisten käyttäjien saatavilla, joilla on käytössään kolmannen osapuolen sähköpostisovellus (IMAP-asiakassovellus).

Kun tällaisen sovelluksen käyttäjä klikkaa äskettäin lähetetyn viestin linkkiä, linkin haitallisuus tarkistetaan. Jos mitään haitallista ei havaita, käyttäjä ohjataan linkin kohteeseen. Jos kyseessä on vanha viesti, näyttöön voi avautua ikkuna, jossa kehotetaan avaamaan linkki napauttamalla tai klikkaamalla.

Usein kysyttyä

Ketkä voivat käyttää näitä suojauksia?

Meillä on parhaillaan käynnissä suppea testi, jossa tarjoamme kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmien käyttäjille monia samoja linkin suojauksia, jotka ovat kaikkien käyttäjien saatavilla virallisissa Gmail-asiakassovelluksissa. Kaikki Lisäsuojaus-ohjelman käyttäjät ovat mukana testissä.

Mitkä kolmannen osapuolen sähköpostisovellukset sisältävät nämä suojaukset?

Apple Mail, Outlook ja jotkin yleiset Android-sähköpostiohjelmat.

Mistä tiedän, ovatko nämä suojaukset käytössä tililläni?

Jos olet mukana testissä, saatat nähdä välityspalvelimen URL-osoitteen (esimerkiksi https://www.google.com/url?q=ORIGINAL_URL), kun tarkistat sähköpostiohjelmassasi olevia linkkejä.

Miten voin lukea viestin alkuperäisessä muodossaan?

Siirry Gmailiin ja toimi näin:

1. Avaa viesti.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää .
  3. Valitse Näytä alkuperäinen.

Miten voin ladata kaikki viestit itselleni niiden alkuperäisessä muodossa?

Jos haluat ladata Gmail-viestisi, siirry Google Takeoutiin. Takeoutin kautta ladatut viestit eivät sisällä linkin suojauksen URL-osoitteita.

Mitä tietoja Google kirjaa näistä uudelleen kirjoitetuista linkeistä?

Tämä suojausominaisuus tarjoaa kolmannen osapuolen asiakassovellusten käyttäjille saman käyttökokemuksen kuin virallisten Gmail-asiakassovellusten käyttäjille.

Tämän ominaisuuden yhteydessä kirjataan vain tiedot siitä, mitä palvelun käyttöön ja ylläpitoon tarvitaan. Näihin kuuluvat pyynnön IP-osoite ja käyttäjäagentti sekä tiedot klikatuista URL-osoitteista (kuten kyseessä oleva URL-osoite ja se, määrittikö Selaussuoja sen haitalliseksi). Näitä tietoja ei liitetä kehenkään kirjautuneeseen käyttäjään eikä mihinkään Google-tilin henkilöllisyyteen. Tätä dataa säilytetään vain vähän aikaa, ja sitä käytetään vain suojaustarkoituksiin.