Omgaan met de waarschuwing over externe leden

Als lid van een Google-groep met het recht Wie kan leden bekijken, zie je bovenaan de ledenlijst deze waarschuwingsbanner als het e-maildomein van een lid niet precies overeenkomt met een domein of domeinalias van je organisatie:

Waarschuwingsbanner voor extern lid

Als een groep of subgroep leden bevat die zijn gedeactiveerd (bijvoorbeeld omdat ze de gebruikersovereenkomst van Google hebben geschonden) of afkomstig zijn uit een andere organisatie, herkent het systeem deze leden als extern. Ook als het e-mailadres van een lid typfouten of extra tekens bevat (de beheerder heeft bijvoorbeeld workspace-gebruiker@je-bedrijf.com aan de groep toegevoegd als workspace-gebruiker+mailinglijsten@je-bedrijf.com), wordt het betreffende lid door Groepen aangemerkt als extern. In dat geval wordt de banner weergegeven.

Wees voorzichtig als je vertrouwelijke informatie deelt

Naast de naam van externe leden staat in de ledenlijst de tag Extern. Als een groep dergelijke leden bevat, blijft de informatie die je met die groep deelt mogelijk niet privé. Wees voorzichtig als je vertrouwelijke informatie deelt met een groep die externe leden bevat. De banner zelf voorkomt niet dat leden vertrouwelijke informatie met de groep delen.

Filteren op externe leden

De banner wordt weergegeven als een externe gebruiker lid is van de groep of van een subgroep. Als je de onderstaande stappen doorloopt, zie je echter alleen de externe leden in de specifieke groep die je selecteert.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Kies een optie:
    • Klik links op Leden.
    • Ga naar de ledenlijst van de subgroep.
      Als je voor de subgroep niet beschikt over het recht Wie kan leden bekijken, neem je contact op met de eigenaar van die groep.
  4. Klik op Filteren op externe leden voor een lijst met externe groepsleden.

De waarschuwingsbanner over externe leden verwijderen

Als alle leden van je groepen en subgroepen actieve interne leden zijn, wordt de banner mogelijk weergegeven vanwege een typfout in het e-mailadres van een lid. Je kunt de waarschuwingsbanner dan gewoon negeren, maar je kunt ook actie ondernemen om de banner te laten verdwijnen.

In dat geval moet je ervoor zorgen dat de e-maildomeinen van alle leden exact overeenkomen met een domein of domeinalias van je organisatie, zodat de tags voor externe leden en de waarschuwingsbanner vanzelf verdwijnen. Als je beschikt over het recht Wie kan leden beheren, kun je leden uit de groep verwijderen en ze vervolgens opnieuw toevoegen met een correct intern e-mailadres.