Een groep verwijderen of voorkomen dat leden kunnen posten

Als je de eigenaar van een groep bent, kun je de groep verwijderen en kun je voorkomen dat leden onderwerpen kunnen posten of bekijken.

Een groep verwijderen

Je kunt een groep definitief uit Google Discussiegroepen verwijderen. Verwijderde groepen:

• kunnen niet worden hersteld,
  • worden niet weergegeven in de zoekresultaten,
  • worden niet weergegeven in de directory van Google Discussiegroepen

Ga als volgt te werk om een groep te verwijderen:

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Beheren.
  5. Klik op Informatie en vervolgens Geavanceerd.
  6. Klik op Deze groep verwijderen.
  7. Klik op Groep verwijderen in het venster 'Bevestiging van groepsverwijdering' dat wordt geopend.

Voorkomen dat leden in een groep kunnen posten

Je kunt voorkomen dat leden nieuwe posts kunnen maken. Iedereen die rechten heeft, kan nog wel door de oude posts browsen of oude posts zoeken, tenzij je ook de instelling 'Onderwerpen bekijken' wijzigt (zie stap 6).

1. Log in bij Google Discussiegroepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Kies een groep.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Beheren.
  5. Klik op Rechten en vervolgens Basisrechten.
  6. Klik in de sectie Posten op Groepen van gebruikers selecteren. Verwijder de vinkjes naast de groepstypen die niet meer mogen posten.
    • Optioneel: Je kunt voorkomen dat leden eerdere posts kunnen bekijken door in de sectie 'Onderwerpen bekijken' het vinkje naast hun groepstype te verwijderen.
  7. Klik bovenaan het scherm op Opslaan.