Een groep verwijderen of voorkomen dat leden kunnen posten

Als je bent ingelogd op een werk- of schoolaccount, zie je mogelijk andere opties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Als je de eigenaar van een groep bent, kun je deze verwijderen. Voor verwijderde groepen geldt het volgende:

• Ze kunnen niet worden hersteld.
  • Ze worden niet weergegeven in de zoekresultaten.
  • Ze worden niet weergegeven in de directory van Google Groepen.

In plaats van een groep te verwijderen, kun je ook voorkomen dat leden berichten kunnen plaatsen of bekijken.

Een groep verwijderen

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik links op Groepsinstellingenand thenGroep verwijderen.
  5. Klik op Groep verwijderen.
  6. Klik op OK om te bevestigen.

De klassieke versie van Google Groepen gebruiken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik aan de rechterkant op Groep beheren.
  5. Klik op Informatieand thenGeavanceerd.
  6. Klik op Deze groep verwijderen.
  7. Klik in het bevestigingsvak op Groep verwijderen.

Voorkomen dat leden in een groep kunnen posten

De nieuwe versie van Google Groepen gebruiken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik links op Groepsinstellingen.
  5. Ga onder Algemeen naar Wie mag posten en selecteer een instelling.
  6. (Optioneel) Selecteer een instelling onder Wie kan gesprekken bekijken om op te geven wie berichten kan zien.
  7. Ga onder Beleid voor posts naar Wie kan als groep posten en selecteer een instelling.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.

De klassieke versie van Google Groepen gebruiken

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op Mijn groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik aan de rechterkant op Groep beheren.
  5. Klik op Rechten en dan Basisrechten.
  6. Ga naar het onderdeel 'Posten' en klik op Groepen van gebruikers selecteren. Vink de groepstypen uit die niet meer mogen posten.
  7. Optioneel: Je kunt voorkomen dat leden eerdere posts kunnen bekijken door in de sectie 'Onderwerpen bekijken' hun groepstype uit te vinken.
  8. Klik bovenaan het scherm op Opslaan.