Zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen

Als u advertenties weergeeft in uw app en de doelgroep uitsluitend uit kinderen bestaat zoals beschreven in het Gezinsbeleid, mag u alleen versies van advertentie-SDK's gebruiken met zelfgecertificeerde naleving van het beleid van Google Play, met inbegrip van de onderstaande vereisten voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen.

Als de doelgroep van uw app uit zowel kinderen als oudere gebruikers bestaat, moet u zorgen dat advertenties die aan kinderen worden getoond uitsluitend afkomstig zijn van een versie van deze zelfgecertificeerde advertentie-SDK's (bijvoorbeeld door gebruik van een neutraal leeftijdsscherm).

Houd er rekening mee dat het uw verantwoordelijkheid is om te controleren of alle SDK-versies die u in uw app implementeert, waaronder versies van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's, voldoen aan alle toepasselijke beleid en de lokale wet- en regelgeving. Google verstrekt geen verklaringen of garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid van de gegevens die de advertentie-SDK's tijdens het zelfcertificeringsproces leveren.

Het gebruik van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen is alleen vereist als u advertentie-SDK's gebruikt om advertenties weer te geven aan kinderen. Hoewel u er bij het gebruik van advertentiecontent en gegevensverzameling nog steeds verantwoordelijk voor bent dat u het Beleid voor gebruikersgegevens en het Gezinsbeleid van Google Play naleeft, is het volgende toegestaan zonder de zelfcertificering van een advertentie-SDK bij Google Play:

• Zelf adverteren op eigen advertentieplekken, waarbij u SDK's gebruikt om crosspromotie van uw apps of andere eigen media en merchandising te beheren.
  • Directe deals afsluiten met adverteerders, waarbij u SDK's gebruikt voor voorraadbeheer.

Vereisten voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen

• Definieer wat aanstootgevende advertentiecontent en aanstootgevend gedrag inhoudt en verbied deze in de voorwaarden of het beleid van de advertentie-SDK. De definities moeten voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.
  • Ontwikkel een methode om uw advertentiemateriaal te classificeren voor specifieke leeftijdsgroepen. Gebruik minimaal de leeftijdsgroepen Iedereen en Volwassenen. De methode van classificatie moet overeenstemmen met de methode die Google gebruikt voor SDK's nadat het onderstaande interesseformulier ingevuld is.
  • Maak het voor uitgevers mogelijk om, per verzoek of per app, een behandeling van content die bedoeld is voor kinderen aan te vragen voor het weergeven van advertenties. Deze behandeling moet voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Amerikaanse Children's Online Privacy and Protection Act (COPPA) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU. Google Play vereist dat advertentie-SDK's gepersonaliseerde advertenties, op interesses gebaseerd adverteren en remarketing uitzetten als onderdeel van de behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.
  • Sta uitgevers toe advertentie-indelingen te selecteren die voldoen aan het Beleid voor advertenties voor gezinnen en inkomsten genereren van Google Play en aan de vereisten van het programma Goedgekeurd door docenten.
  • Als realtime bieden wordt gebruikt om advertenties weer te geven aan kinderen, zorg dan dat het advertentiemateriaal is beoordeeld en dat de privacyindicatoren aan de bieders bekend worden gemaakt.
  • Geef Google voldoende informatie, zoals een test-app en de informatie die op het onderstaande interesseformulier is vermeld, om te kunnen verifiëren of de advertentie-SDK aan alle zelfcertificeringsvereisten voldoet. Reageer ook tijdig op elk vervolgverzoek om informatie, met bijvoorbeeld nieuwe versiereleases om te verifiëren of de advertentie-SDK aan alle zelfcertificeringsvereisten voldoet en een nieuwe test-app.
  • Check door middel van zelfcertificering of alle nieuwe versiereleases voldoen aan het meest recente Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, waaronder de vereisten voor Gezinsbeleid.

Opmerking: Zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen moeten de weergave van advertenties ondersteunen die voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving betreffende kinderen die mogelijk van toepassing is op hun uitgevers.

Hier vindt u meer informatie over hoe u watermerken toevoegt aan advertentiemateriaal en een test-app levert.

Dit zijn bemiddelingsvereisten voor weergaveplatforms als deze advertenties weergeven aan kinderen:

• Gebruik alleen zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen of gebruik andere waarborgen om ervoor te zorgen dat alle via bemiddeling weergegeven advertenties voldoen aan deze vereisten.
  • Geef noodzakelijke informatie door aan bemiddelingsplatforms om de classificatie voor advertentiecontent en eventueel toepasselijke behandeling van content die bedoeld is voor kinderen aan te geven.

Ontwikkelaars kunnen hier een lijst van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen vinden en checken welke specifieke versies van die advertentie-SDK's zelfgecertificeerd zijn voor gebruik in gezinsapps.

Ontwikkelaars kunnen ook dit interesseformulier delen met advertentie-SDK's die zelfgecertificeerd willen worden.