Problemer med appsynlighet og -oppdagelse

Du finner svar på mange spørsmål om appsynlighet og -oppdagelse i brukerstøtten for Play-konsollen, og brukerstøtteteamet vårt kan hjelpe deg med resten.

Tips for vanlige problemer

• Når du publiserer en app eller oppdatering, gir vi deg beskjed om hvor lenge gjennomgangen skal ta før endringene dine publiseres. Hvis oppdateringen tar lengre tid enn oppgitt, og hvis du fortsatt ikke har sett endringene dine i Google Play, kan du feilsøke det bestemte problemet ditt nedenfor.
  • Hvis du vil at appen skal være tilgjengelig og søkbar på Google Play, må du sørge for at appen din blir publisert til produksjon. Hvis du kjører en lukket eller intern test og vil gjøre appen din offentlig tilgjengelig, oppretter du en produksjonsutgave.
Jeg finner ikke appen min på enkelte enheter

Hvis du ikke finner appen din på enkelte Android-enheter, er det mulig at disse enhetene ikke støttes av appen din, eller at de er utelatt. Finn ut hvordan du sjekker enhetskompatibilitet og utelatte enheter for appen din.

Sørg også for at Android-enhetene du bruker, støttes for bruk med Google Play.

Hvis du fortsatt ikke finner appen din, kan du kontakte brukerstøtten vår.

Jeg finner ikke appen min ved hjelp av søk / Plasseringen av appen min er endret i søkeresultatene

Akkurat som når du søker på Google, tar Google Play-søk hensyn til flere faktorer, for eksempel apptitler, utviklernavn og appbeskrivelser. For at bidra til at appen din blir oppdaget, må du sørge for at du følger anbefalte fremgangsmåter for å lage en omfattende butikkoppføring.

Nye apper blir publisert hver dag, og måten søkeresultatene rangeres på, endres stadig, så du kan regne med at søkeresultatene endres regelmessig. Folk kan også få forskjellige søkeresultater avhengig av enheten deres, posisjon, mobiloperatør, støtte for tilgjengelige funksjoner med mer.

Hvis du har en app som koster penger, må du huske at selv om apper som koster penger, er tilgjengelige i mange land, er de utilgjengelige i andre. Gå til filtre på Google Play for å få mer informasjon.

For å sikre at appen din er oppført på Google Play, kan du gå til butikkoppføringssiden din slik:

1. Logg på Play-konsollen.
  2. Velg en app.
  3. Klikk på Se på Google Play under appen.
Hvordan kan appen min bli fremhevet på Google Play?

Vi godtar ikke at utviklere foreslår sine egne apper for fremheving på Google Play, men du kan hjelpe appen din med å bli oppdaget på Google Play ved å lage en solid butikkoppføring med bilder og videoer av riktig type. Apper med gode resultater kan bli fremhevet av Google Play-teamet på en rekke promoterte lister

Du kan finne ut mer om hvordan du kan distribuere appen din på Google Play, på nettstedet for Android-utviklere.

Appen min er fjernet, avvist eller suspendert fra Google Play

Du kan finne ut mer om avvisninger, fjerninger og suspensjoner i brukerstøtten vår.

Problemer med apper som har geografiske eller IP-relaterte restriksjoner

Hvis du bruker geolokalisering eller IP for å begrense appen din til bestemte land, tvinger det noen brukere til å bruke proxy-tjenere for å få tilgang til appen din. Noen ganger fører dette til at systemene våre merker brukerkjøp som svindel. For å unngå problemer bør du ikke bruke geolokalisering eller IP-begrensninger i appen din.

For å sikre at du distribuerer appen til de riktige landene, må du også sjekke listen over landene der appen din er tilgjengelig.

Problemer med å kjøre en åpen, lukket eller intern test

Du finner fullstendige instruksjoner for hvordan du kjører åpne, lukkede eller interne tester, i brukerstøtten.

Hvis du har spesifikke spørsmål du trenger hjelp med, kan du kontakte brukerstøtten vår.

Problemer med å publisere en appoppdatering med en trinnvis oppdatering

Du finner en fullstendig veiledning for hvordan du publiserer en appoppdatering med en trinnvis oppdatering, i brukerstøtten.

Hvis du har spesifikke spørsmål du trenger hjelp med, kan du kontakte brukerstøtten vår.