Apps overzetten naar een ander ontwikkelaarsaccount

Als je apps wilt overzetten naar een ander Google Play-ontwikkelaarsaccount, kun je een overdrachtsverzoek indienen nadat je de instructies hieronder hebt doorgenomen.

De app voorbereiden voor overdracht

Stap 1: Bekijk de beleidsrichtlijnen en de servicekosten

Voor alle ontwikkelaars:

Het oorspronkelijke account en alle over te zetten apps moeten voldoen aan alle beleidsrichtlijnen.

Voor ontwikkelaars die zijn ingeschreven met servicekosten van 15%:

Als een app wordt overgezet tussen ontwikkelaarsaccounts in afzonderlijke accountgroepen, worden de inkomsten van die app opgenomen in de totalen van de betreffende accountgroepen voor dat kalenderjaar.

Als bijvoorbeeld een app in een ontwikkelaarsaccount in accountgroep A dit jaar $ 100.000 (USD) aan inkomsten heeft gegenereerd en die app wordt overgezet naar een ander ontwikkelaarsaccount in accountgroep B, tellen de inkomsten van $ 100.000 mee voor de totale inkomsten van zowel accountgroep A als accountgroep B om de eerste $ 1 miljoen (USD) aan inkomsten voor dit jaar te berekenen.

Stap 2: Download rapporten die je misschien later nog nodig hebt

Als je apps overzet naar een ander account, wordt alle informatie over de gebruikers, downloadstatistieken, beoordelingen, reviews, contentclassificaties en winkelvermeldingen van je app overgezet naar je nieuwe account.

Je rapporten voor bulkexports, uitbetalingen en inkomsten worden niet samen met de app overgezet, dus als je rapporten later wilt kunnen gebruiken, moet je deze nu downloaden. Er worden nieuwe versies van deze rapporten gemaakt zodra de app is overgezet naar een nieuw account.
Stap 3: Zorg dat je Google Play-ontwikkelaarsaccounts geregistreerd en actief zijn

Voordat je een overdrachtsverzoek van je oorspronkelijke account naar een ander account (ook wel je doelaccount genoemd) kunt indienen, moeten beide Google Play-ontwikkelaarsaccounts geregistreerd en actief zijn.

Check het volgende om na te gaan of een account actief is:

• Oorspronkelijk account: Je kunt inloggen.
  • Doelaccount: Je registratie is afgerond. Als je het bericht 'Waarom kan ik niet publiceren' ziet in de koptekst van de app, check je of er iets ontbreekt in de verstrekte informatie.

Opmerking: Als je een nieuw doelaccount maakt, moet je de registratiekosten van $ 25 betalen. Als je je oorspronkelijke account wilt sluiten nadat de overdracht is afgerond, kan ons supportteam de registratiekosten voor dat account terugbetalen.

Stap 4: Zoek de transactie-ID van het doelaccount

Je hebt de transactie-ID van de registratie nodig voor je account en het doelaccount. Zoek in de inbox van de eigenaar van het doelaccount naar 'registratiekosten voor ontwikkelaars' om de transactie-ID te vinden.

Als je de e-mailbevestiging met de transactie-ID niet kunt vinden:

1. Log in bij Google Payments met het e-mailadres van de eigenaar van het doelaccount.
  2. Selecteer Activiteit in het linkermenu.
  3. Zoek en selecteer de transactie voor de registratie van je ontwikkelaarsaccount.
    • Tip: Zoek in je transacties naar 'Google Play-ontwikkelaar'.
  4. Je transactie-ID staat onderaan de transactiegegevens.

Transactie-ID's van registraties hebben meestal een van de volgende notaties:

• 01234567890123456789.token.0123456789012345
  • 0.G.123456789012345
  • Registration-1234ab56-7c89-12d3-4567-8e91234567f8
  • PDS.1234-5678-9012-3456

Aanvullende vereisten voor bepaalde apps

App-ondertekening van Play

Voor apps die app-ondertekening van Play gebruiken, is het verstandig als zowel de oorspronkelijke eigenaar als het doelaccount de beveiliging van de uploadsleutel en de app-ondertekeningssleutel overweegt.

• Uploadsleutel: Als er zorgen zijn omdat dezelfde uploadsleutel vóór en na de overdracht wordt gebruikt, kan voor het doelaccount een nieuwe uploadsleutel worden aangevraagd volgens de instructies in het gedeelte Ben je je uploadsleutel kwijtgeraakt of is deze gehackt?
  • App-ondertekeningssleutel: Als er zorgen zijn omdat dezelfde app-ondertekeningssleutel vóór en na de overdracht wordt gebruikt, kan het doelaccount een nieuwe ondertekeningssleutel aanvragen via de sleutelupgrade voor nieuwe installaties. Google Play gebruikt dan de nieuwe sleutel om nieuwe installaties en app-updates te ondertekenen. Er zijn een paar belangrijke overwegingen voordat je een sleutelupgrade aanvraagt. Ga naar Je app-ondertekeningssleutel upgraden voor nieuwe installaties voor instructies.
Betaalde apps of apps met in-app producten

Als je betaalde apps of apps met in-app producten overzet, zorg je dat je doelaccount een actief betalingsprofiel heeft.

Als je een andere standaardvaluta gebruikt voor je doelaccount, worden wijzigingen in de standaardvaluta automatisch als volgt toegepast:

• Alleen voor in-app aankopen: Nadat je app is overgezet naar je doelaccount, wordt de publicatie van de app ongedaan gemaakt en moet je deze opnieuw publiceren. Check de nieuwe prijzen in je doelaccount en publiceer de app opnieuw.
  • Betaalde apps: Wijzigingen in de standaardvaluta worden automatisch toegepast op app-prijzen.

Tip: Als je alleen kosteloze apps overzet en de voorgaande stappen hebt afgerond, ga je verder met de volgende stap.

Apps met geïntegreerde services

Als je app geïntegreerde services bevat, zoals Google Analytics, Firebase en Google Play-gameservices, moeten je accountinstellingen en -apps worden geüpdatet.

• Google Analytics: Voeg rechten voor je doelaccount toe aan je Google Analytics-account.
  • Google Play Console-projecten: Voeg je doelaccount toe als eigenaar voor je Google Play Console-projecten. Deze projecten kunnen Google+ Login, Google Play-gameservices en andere Google API's omvatten.
  • Firebase-projecten: Verwijder de link met alle Firebase-projecten uit het oorspronkelijke Play Console-account en koppel de projecten aan het doelaccount.
  • SDK-integratie in advertenties (inclusief AdMob): Wanneer je apps zijn overgezet naar je doelaccount, moet je alle advertentie-SDK-integraties updaten in de APK-bestanden van je apps. Op deze manier garandeer je dat advertentieverkeer aan het juiste account wordt toegeschreven.
  • APK-vertalingen: Als je vertaalprojecten hebt lopen via de vertaalservice van Google Play, moet je deze eerst afronden voordat je je app(s) kunt overzetten.
  • Managed Google Play: Als je een privé-app wilt overzetten, zorg je dat het account waarnaar je je app wilt overzetten, is gekoppeld aan je organisatie. Voordat de overdracht kan worden afgerond, moet je de publicatie van je app tijdelijk ongedaan maken en organisatiebeperkingen verwijderen. Ons supportteam probeert de tijd te beperken waarin je app niet zichtbaar is. Bestaande gebruikers kunnen de app tijdens het overdrachtsproces nog steeds gebruiken en opnieuw installeren.
    • Opmerking: Privé-apps die zijn gemaakt met het Managed Google Play-iframe kunnen niet worden overgezet naar een ander ontwikkelaarsaccount.

Tip: Als je hulp nodig hebt bij het overzetten van een gameservicesproject, neem je contact op met ons supportteam.

Wat er wordt overgezet met de app

• Alle gebruikers, statistieken, gegevens, reacties, beoordelingen, abonnementen en andere items die gerelateerd zijn aan de app, worden ook overgezet.
  • Bestellingen die zijn gemaakt voordat de app werd overgezet, blijven in het oorspronkelijke account staan. Als je deze bestellingen wilt terugbetalen, ga je terug naar het oorspronkelijke account of gebruik je de Google Play Developer API.
  • Je rapporten voor bulkexports, geschatte verkopen en inkomsten worden niet samen met de app overgezet.
  • Promoties worden niet overgezet naar het doelaccount, maar eerder uitgegeven promotiecodes blijven wel werken.
  • Testgroepen (open, gesloten, interne test en intern delen) kunnen niet worden overgezet naar andere accounts. Je moet opnieuw gesloten testgroepen maken in je nieuwe account. Gebruikers moeten zich misschien opnieuw aanmelden voor de test.
  • Rechten/koppelingsinstellingen voor geïntegreerde services worden niet overgezet. Zorg ervoor dat je je accountinstellingen en apps updatet.
  • We zetten alle documenten en informatie die je in het verleden hebt ingediend over naar het nieuwe ontwikkelaarsaccount. Dit kunnen bijvoorbeeld ingediende beleidsverklaringen of andere informatie zijn die je hebt verstrekt via de pagina App-content (Beleid > App-content).

Je overdrachtsverzoek indienen

Nadat je de bovenstaande stappen hebt afgerond, kun je je overdrachtsverzoek indienen. De doelontwikkelaar krijgt dan dit verzoek voor beoordeling en goedkeuring. Ons supportteam beoordeelt en beantwoordt overdrachtsverzoeken binnen 2 werkdagen.

Gerelateerde content