Een Google Play-ontwikkelaarsaccount koppelen aan je betalingsprofiel

Als je betaalde apps en in-app aankopen wilt verkopen op Google Play, moet je een profiel instellen in het Google-betalingscentrum. Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt, wordt dit automatisch gekoppeld aan de Play Console. Je kunt daarna onder meer app-verkopen beheren, verkooprapporten bekijken en betalingen voor die verkopen ontvangen.

Opmerking: Als je eerder een betalingsprofiel of een Merchant Center-account hebt ingesteld, is dit al gekoppeld aan de Play Console.

Zo koppel je de Play Console aan een betalingsprofiel:

1. Open de Play Console.
  2. Klik op Rapporten downloaden > Financieel.
  3. Selecteer Nu een verkopersaccount instellen.
  4. Geef je bedrijfsinformatie op om het instellen af te ronden.

Nadat je een betalingsprofiel hebt ingesteld, moet je zorgen dat je apps worden verkocht met de juiste belasting voor je locatie.

Als je je niet op een van de ondersteunde locaties voor verkopers bevindt en niet over de vereiste bankrekening beschikt om betalingen te ontvangen, kan Google je misschien niet op een andere manier betalen voor de verkopen in dat account.

Je kunt een Play Console en betalingsprofiel maar 1 keer koppelen. Nadat ze zijn gekoppeld, kunnen ze niet worden ontkoppeld of gewijzigd. Als je ze moet ontkoppelen of wijzigen, moet je je aanmelden voor een nieuw ontwikkelaarsaccount, nogmaals de registratiekosten betalen en bestaande apps overzetten naar je nieuwe betalingsprofiel.