Google Play-pilotprogramma voor DFS- en rummy-apps in India

Van 28 september 2022 tot en met 28 september 2023 heeft Google Play een tijdelijk pilotprogramma uitgevoerd (alleen voor apps) waarmee ontwikkelaars die in India gevestigd zijn DFS- (daily fantasy sports) en rummygames kunnen distribueren naar gebruikers in India voor een beveiligde en soepele gebruikerservaring.

Het Google Play-pilotprogramma voor DFS- en rummy-apps in India is op 28 september 2023 beëindigd. Er worden geen nieuwe apps meer geaccepteerd voor het pilotprogramma. We bieden een respijtperiode voor bestaande pilot-apps die DFS- en rummygames aanbieden om tot 30 juni 2024 op Google Play te blijven (onder voorbehoud van voortdurende naleving van de onderstaande voorwaarden van het pilotprogramma). Op 1 juli 2024 introduceren we een geüpdatet beleid waarmee ontwikkelaars DFS-, rummy- en andere games waarbij wordt gespeeld om echt geld kunnen distribueren op Google Play. Bekijk A New Approach to Real-Money Games on Google Play (Een nieuwe benadering van games waarin wordt gespeeld om echt geld op Google Play) voor meer informatie.

We houden de ontwikkelingen in het ecosysteem nauwlettend in de gaten, waaronder de geplande implementatie van het framework voor zelfregulerende instanties (Self-Regulatory Bodies, SRB) voor de verificatie van toegestane online games met echt geld (Real Money Games, RMG) in India. We zetten ons in om ontwikkelaars in de Indiase RMG-branche te ondersteunen.

Algemene Voorwaarden voor het Pilotprogramma

Daily-fantasy-sportgames (vaak DFS genoemd) zijn games waarin deelnemers hun kennis van sportevenementen en atleten gebruiken om lijsten van gesimuleerde atleten te selecteren of te beheren waarvan de prestaties rechtstreeks overeenkomen met de werkelijke prestaties van menselijke atleten in sportteams of sportevenementen. Het resultaat van het spel hangt af van hoe de prestaties van de keuzes van de fantasieteams van de deelnemer zich verhouden tot de prestaties van de spelerskeuzelijst van anderen. De huidige strekking van de pilot sluit DFS-games uit die worden gespeeld op of als onderdeel van e-sporttoernooien.

Ontwikkelaars moeten stappen nemen om te zorgen dat de selectie van atleten door de app-gebruiker niet alleen bestaat uit spelers uit één echte selectie of team. Bovendien moeten ontwikkelaars stappen nemen om te zorgen dat app-gebruikers een selectie kunnen maken van minimaal het aantal atleten dat nodig is om een echt team te vormen en punten te scoren voor de duur van minimaal één volledige echte wedstrijd.

Rummy (vaak online rummygames genoemd) is een set kaartspellen waarin een speler een strategie moet kiezen, de volgorde moet onthouden waarin de kaarten worden gelegd en geldige kaartsets en/of reeksen moet organiseren door kaarten te kiezen en te verwijderen van een gesloten stapel en een open stapel. De stapels worden aangeboden met 10, 13, 21 of 27 kaarten, in overeenstemming met de regels voor de offline versies van dezelfde indelingen die gewoonlijk worden gespeeld in India.

Vereisten voor het Pilotprogramma

Als deelnemende pilot-app die tijdens de respijtperiode voor de pilot een app op Google Play onderhoudt, houd je je van 28 september 2023 tot en met 30 juni 2024 als volgt aan de vereisten van het pilotprogramma:

• Je verklaart, garandeert en belooft het volgende:

• Je bent een bedrijf dat in overeenstemming met de Indiase wetgeving is opgericht en geldig is.
    • Je app (waaronder games en advertenties of promotie van je app) voldoet aan alle toepasselijke Indiase wet- en regelgeving en relevante gedragscodes.
    • Als je je app beschikbaar stelt op Google Play voor distributie in India, is dit niet in strijd met en leidt dit niet tot een schending van overeenkomsten, regels, afspraken, bevelen, uitspraken of andere verplichtingen waarvan je een partij bent of waaraan je gebonden bent.
    • Als je de ontwikkeling, het beheer, de upload of de distributie van je app geheel of gedeeltelijk uitbesteedt aan derden, inclusief maar niet beperkt tot aangesloten entiteiten of een van je partnerbedrijven, ben je verantwoordelijk voor naleving door dergelijke derden volgens de Algemene Voorwaarden voor de pilot en voor alle handelingen of gebreken van de derden in overeenstemming met deze voorwaarden.
    • Je beperkt de distributie van je app tot India.
    • Je app is alleen een DFS- en/of rummy-app.
    • Je app heeft de vereiste gaming-, DFS- en/of rummy-licenties, registraties en vergunningen ('Licenties') die nodig zijn om je app en de game in je app beschikbaar te maken op Google Play in India.
    • Je beperkt de toegang tot je app, zodat gebruikers in een beperkte staat of gebied geen toegang hebben tot de app waar je DFS- en/of rummy-app (i) verboden is of (ii) onder een licentievereiste valt en je deze Licentie niet hebt verkregen.
      • Als een Licentie die je nu of in de toekomst hebt, wordt beëindigd in een Indiase staat of gebied, stel je Google hiervan onmiddellijk op de hoogte en beperk je de toegang tot je app, zodat gebruikers in een dergelijke staat of gebied geen toegang hebben tot de app.
      • Als een Licentie die je eerder bij Google hebt ingediend op enige manier wordt gewijzigd, dien je dit onmiddellijk aan Google te melden en zo snel mogelijk een geüpdatete kopie van de Licentie op te sturen, samen met een uitleg van de wijzigingen.
    • Je app is geen verzamelsite voor andere producten of services voor kansspelen en games met echt geld die eigendom zijn van of worden beheerd door derden of door jou, en heeft geen andere functionaliteit waarmee eindgebruikers toegang krijgen tot andere producten of services voor kansspelen die eigendom zijn van of worden beheerd door derden of jezelf.
    • Je DFS- en/of rummy-app biedt geen links naar en leidt gebruikers niet naar externe mogelijkheden voor kansspelen of spelen om echt geld.
    • Je app mag niet worden aangeboden als een betaalde app op Google Play of in-app facturering via Google Play gebruiken.
    • Je app is gratis te downloaden en te installeren in de Google Play Store.
    • Je app heeft gebruikersverificatie om het volgende te valideren:
      • Leeftijd: Zorg dat alleen personen boven de 18 in de app worden geregistreerd.
      • Adres: Zie de richtlijnen. Het adres wordt bij de eerste uitbetaling door een gebruiker geverifieerd om te zorgen dat alleen personen die in staten wonen waar de game wordt aangeboden, kunnen deelnemen aan de game of wedstrijd om echt geld.
      • Gegevens van de PAN-kaart (Permanent Account Number): Voor belastingnaleving op het moment van de geldopname.
    • Je app kan alleen worden geopend of gespeeld door personen die ouder zijn dan 18 jaar.
    • Je app heeft de classificatie Alleen voor volwassenen of het IARC-equivalent daarvan. Apps met andere leeftijdsclassificaties komen niet in aanmerking voor distributie op Google Play.

• Ook het volgende is verplicht:

• Waarschuw potentiële eindgebruikers dat het gebruik van je DFS- en/of rummy-app door minderjarigen misschien illegaal is.
      • Vereis dat gebruikers bevestigen dat ze de wettelijke leeftijd hebben bereikt om de DFS- en/of rummy-app te gebruiken.
      • Post informatie over verantwoordelijke deelname aan games in de app.
      • Je mag geen onjuiste of misleidende uitspraken doen over de gameplay of de mogelijkheid van gebruikers om prijzen te winnen.
      • Voorzie gebruikers van effectieve verhaalsmogelijkheden en bied support voor vragen en klachten over je app.
    • Op verzoek van Google verstrek je eventuele aanvullende informatie die nodig is om je naleving van de Algemene Voorwaarden van de pilot te beoordelen.
    • Je stelt Google onmiddellijk schriftelijk op de hoogte via play-dfsrummy-inquiries@google.com als een van de volgende situaties zich voordoet:
      • Informatie die je in het aanvraagformulier voor de pilot aan Google hebt verstrekt, verandert of is niet langer correct.
      • Je merkt dat de leeftijdscheck of functionaliteit voor beperkte geografische publicatie in je app niet naar behoren werkt.
      • Er is een juridische procedure of regelgevend onderzoek gestart naar je app.
      • Er is een uitspraak van een juridische of regelgevende instantie of een brancheorganisatie van toepassing op je app.

• Alle informatie die je aan Google verstrekt voor het Pilotprogramma, waaronder de gegevens in het aanvraagformulier en alle informatie die je verstrekt over de Algemene Voorwaarden voor de pilot, is actueel, waar, nauwkeurig, onderbouwd en volledig.

• Je deelname opschorten of beëindigen

• In de volgende gevallen kan Google Play je app op Play opschorten of beëindigen:
        • Je schendt een bepaling in de Algemene Voorwaarden van de pilot, de DDA, het Programmabeleid voor ontwikkelaars of een andere toepasselijke overeenkomst met Google Play.
        • Google is dit wettelijk verplicht.
        • Je bent niet langer een geautoriseerde ontwikkelaar of een ontwikkelaar met een goede reputatie, of je mag geen Android-software meer gebruiken.
        • Er zijn juridische stappen of regelgeving voor je app van toepassing.
        • Jij of je app vormt een mogelijk risico op economische, reputatie- of beveiligingsgerelateerde schade voor Google, gebruikers of andere externe partners.
    • Wijziging, voltooiing, opschorting, etc. van het Pilotprogramma

• Google behoudt zich het recht voor om de vereisten voor het Pilotprogramma aan te passen of te wijzigen na een schriftelijke kennisgeving met een redelijke kennisgevingstermijn. In geval van wijzigingen hoeven deelnemers aan het Pilotprogramma het formulier niet opnieuw in te dienen. Ze moeten in plaats daarvan hun toestemming bevestigen om te blijven deelnemen onder de geüpdatete vereisten.

Google behoudt zich het recht voor om een app op elk gewenst moment te verwijderen uit Google Play in overeenstemming met de rechten van Google zoals uiteengezet in de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars, of als Google anderszins besluit geen apps meer toe te staan deel te nemen aan de pilot op Google Play (volledig of in een bepaald land of gebied) in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden voor de pilot.

Apps die tijdens de respijtperiode worden gedistribueerd op Google Play in India en voldoen aan de vereisten in het Beleid voor advertenties voor kansspelen of games, wedstrijden en toernooien waarbij om echt geld wordt gespeeld binnen het Beleid voor op Play gedistribueerde apps, mogen DFS- en rummy-promoties hosten voor apps en/of websites op en buiten Google Play.