Belastingtarieven en btw

In sommige landen moeten de prijzen op zoek- en detailpagina's aan gebruikers worden getoond, gelijk zijn aan het te betalen bedrag. Dit betekent dat alle belastingen (inclusief btw) bij de prijs inbegrepen moeten zijn.

We ondersteunen momenteel prijzen inclusief belasting in de volgende landen:

Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bangladesh, Belarus, België, Bermuda, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Britse Maagdeneilanden, Bulgarije, Chili, Colombia, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Israël, Italië, Japan, Kameroen, Kazachstan, Kenia, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malta, Mexico, Moldavië, Montenegro, Marokko, Nepal, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Oman, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Senegal, Servië, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Sri Lanka, Tadzjikistan, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tsjechië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Uruguay, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Regio- en landspecifieke richtlijnen

In deze richtlijnen wordt beschreven hoe belastingen werken op Google Play. Google kan je geen advies over belastingen geven. Neem contact op met je belastingadviseur voor advies over de gevolgen van belasting op jou en je verkopen aan klanten op Google Play.

Australië

Ontwikkelaars in Australië

Als je in Australië bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de belasting op goederen en diensten voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Australië.

Als je niet bent geregistreerd voor belasting op goederen en diensten, kan Google 10% belasting op goederen en diensten in rekening brengen op de servicekosten die je aan Google moet betalen. De 10% belasting op goederen en diensten wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond, indien van toepassing.

Je belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen aan je in rekening worden gebracht in Australië. Zo dien je je Australische belastinggegevens in bij Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Australië en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Vink het selectievakje voor declaratie aan en voer je Australia Business Number (ABN) in het veld Australisch bedrijfsnummer in.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Australië

Vanwege de belastingwetgeving in Australië is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 10% belasting op goederen en diensten (GST) aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Australië via het factureringssysteem van Google Play. Je hoeft de GST niet afzonderlijk te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Australië.

Voor aankopen door klanten in Australië via een alternatief factureringssysteem ben jij verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele GST die verschuldigd is over de transactie aan de betreffende autoriteit.

Bahrein

Ontwikkelaars in Bahrein

Als je in Bahrein bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Bahrein.

Ontwikkelaars buiten Bahrein

Vanwege de belastingwetgeving in Bahrein is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Bahrein.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Bahrein.

Als je in Bahrein bent gevestigd, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die je aan Google moet betalen, maar je moet misschien zelf de btw berekenen.
Bangladesh

Transacties via het factureringssysteem van Google Play

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app aankopen door klanten in Bangladesh die via het factureringssysteem van Google Play zijn verwerkt. Ontwikkelaars hoeven de btw niet zelf te berekenen en af te dragen.

Transacties via alternatieve factureringssystemen

Ontwikkelaars in Bangladesh

Voor aankopen door klanten via alternatieve factureringssystemen in markten waar alternatieve factureringssystemen zijn toegestaan, kan Google om je btw-nummer vragen. Als je je 13-cijferige btw-nummer voor Bangladesh niet aan Google doorgeeft als daarom wordt gevraagd, kan Google de toepasselijke btw in rekening brengen op de servicekosten die je aan Google moet betalen. De btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond, indien van toepassing.

Ontwikkelaars buiten Bangladesh

Google is niet verantwoordelijk voor belastingen in Bangladesh over de servicekosten die je aan Google moet betalen.

Wit-Rusland

Ontwikkelaars in Wit-Rusland

Als je in Wit-Rusland bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Wit-Rusland.

Als je een in Belarus gevestigd individu of individuele ondernemer bent, past Google de lokale btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Als je een zakelijke organisatie hebt en in Belarus gevestigd bent, past Google geen lokale btw toe op de servicekosten, maar moet je misschien zelf de btw berekenen.

Je belastingstatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Wit-Rusland. Zo lever je je Wit-Russische belastinggegevens aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel.
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Update je belastinggegevens voor Wit-Rusland.
  4. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Wit-Rusland

Vanwege de belastingwetgeving in Wit-Rusland is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Wit-Rusland.

Als je buiten Wit-Rusland gevestigd bent, hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Wit-Rusland.

Cambodja

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Cambodja voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Cambodja.

Ontwikkelaars in Cambodja

Als je in Cambodja bent gevestigd en je Cambodjaanse btw-nummer niet aan Google doorgeeft, brengt Google 10% btw in rekening voor de servicekosten en draagt deze af aan de relevante autoriteit, indien van toepassing. De 10% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Je belastinggegevens bepalen welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Cambodja. Zo lever je je belastinggegevens voor Cambodja aan Google:

1. Log in bij het Google-betalingscentrum.
  2. Selecteer Instellingen in het menu bovenaan.
  3. Klik in het gedeelte 'Btw-nr. of TIN Cambodja' op het potloodje Bewerken en geef je btw-nummer voor Cambodja op.
  4. Klik op Opslaan.
Kameroen

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor betaalde app- en in-app aankopen in de Google Play Store in Kameroen. Als je in Kameroen bent gevestigd, past Google btw toe op de servicekosten die in rekening worden gebracht vanwege de uitbreiding van de belastingwetgeving in Kameroen. De btw wordt afzonderlijk van de servicekosten vermeld.

Canada

Ontwikkelaars in Canada zonder GST/HST-ID of ontwikkelaars buiten Canada

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van belasting op goederen en diensten (GST)/Harmonized Sales Tax (HST) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Canada als je je in Canada bevindt en je Canadese ID voor GST/HST niet aan Google verstrekt of als je je buiten Canada bevindt.

Als je in Canada bent gevestigd en niet bent geregistreerd volgens de normale regeling voor GST/HST, past Google GST/HST toe op de servicekosten. Het GST/HST-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Ontwikkelaars in Canada met een GST/HST-ID

Jij bent verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van GST/HST voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Canada als je je in Canada bevindt en je Canadese ID voor GST/HST aan Google verstrekt.

Als je je in Canada bevindt en bent geregistreerd volgens de normale regeling voor GST/HST, moet je je ID voor GST/HST doorgeven aan Google zodat die geen GST/HST in rekening brengt op de servicekosten.

Brits-Columbia

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van British Columbia Provincial Sales Tax (BC PST) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Brits-Columbia.

Als je in Brits-Columbia bent gevestigd, past Google BC PST toe op de servicekosten. Het BC PST-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Manitoba

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Manitoba Retail Sales Tax (MB RST) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Manitoba. Als je eerder MB RST inde via de Play Console, kun je deze instelling niet meer beheren.

Quebec

Ontwikkelaars in Canada zonder een btw-nummer voor Quebec of ontwikkelaars buiten Canada

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Quebec Sales Tax (QST) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Quebec als je je in Canada bevindt en je btw-nummer voor Quebec niet aan Google verstrekt of als je je buiten Canada bevindt.

Als je in Quebec bent gevestigd en niet onder de normale QST-regeling bent geregistreerd, past Google QST toe op de servicekosten. Het QST-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Ontwikkelaars in Canada met een btw-nummer voor Quebec

Jij bent verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van QST voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Quebec als je je in Canada bevindt en je btw-nummer voor Quebec aan Google verstrekt.

Als je in Quebec bent gevestigd en onder de normale GST-regeling bent geregistreerd, moet je je QST-ID doorgeven aan Google zodat er geen QST in rekening wordt gebracht op de servicekosten.

Saskatchewan

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Saskatchewan Provincial Sales Tax (SK PST) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen op Google Play door klanten in Saskatchewan.

Je Canadese belastingregistratiegegevens updaten

Voor Canadese belastingdoeleinden heeft Google je Canadese belastinggegevens nodig. Als je je btw-nummer niet aan Google verstrekt, gaan we ervan uit dat je niet bent geregistreerd en passen we de Play Console-instellingen hierop aan. Zo lever je je Canadese belastinggegevens aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Canada en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef de volgende gegevens op of update ze:
    • Canadees GST/HST-registratienummer
    • QST-registratienummer
  5. Klik op Opslaan.
Chili

Ontwikkelaars in Chili

Als je in Chili bent gevestigd, ben je verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Chili.

Als je niet bent geregistreerd voor btw, past Google afzonderlijk 19% btw toe op de servicekosten die in rekening worden gebracht vanwege de uitbreiding van de belastingwetgeving in Chili. De 19% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Je belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Chili. Zo maak je je belastingregistratiestatus bekend aan Google om te bepalen of je in aanmerking komt voor btw:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Chili en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef de volgende informatie op:
    • Ben je in Chili geregistreerd als belastingbetaler voor btw?
      • Selecteer Ja als je bent geregistreerd.
    • Heb je vrijstelling voor aanvullende heffing (Impuesto adicional)?
      • Selecteer Ja als je hiervoor een vrijstelling hebt.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars die zijn gevestigd buiten Chili

Vanwege de belastingwetgeving in Chili is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Chili. Voor aankopen door klanten in Chili hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen.

Colombia

Ontwikkelaars in Colombia

Als je in Colombia bent gevestigd, ben je verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Colombia.

Als je niet bent geregistreerd voor btw (niet onder régimen común), past Google 19% btw (belasting over de toegevoegde waarde) toe op de servicekosten die in rekening worden gebracht vanwege de uitbreiding van de belastingwetgeving in Colombia. De 19% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Je belastingregistratiestatus heeft invloed op welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Colombia. Zo kun je je belastingregistratiestatus bekend maken aan Google om te bepalen of je in aanmerking komt voor btw:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Colombia en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef de volgende informatie op:
    • Ben je geregistreerd onder Régimen común?
      • Selecteer Ja als je bent geregistreerd.
    • Numero de Identificación Tributaria (belastingsidentificatienummer, NIT)
      • Geef je Colombiaanse NIT op.
    • Upload je RUT-formulier (Registro Único Tributario, uniek belastingregister)
      • Klik op Bestand kiezen en upload je RUT-document in pdf-indeling.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Colombia

Als je buiten Colombia gevestigd bent en betaalde apps of in-app aankopen aanbiedt aan klanten in Colombia, ben je nog steeds verantwoordelijk voor het in rekening brengen, afdragen en melden van btw aan de Colombiaanse belastingdienst.

Egypte

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Egyptische btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Egypte.

Ontwikkelaars in Egypte

Als je in Egypte bent gevestigd en niet btw-plichtig bent, past Google btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Als je btw-plichtig bent in Egypte en je belastinggegevens aan Google verstrekt, past Google geen lokale btw toe op de servicekosten, maar moet je misschien zelf de btw berekenen.

Je belastingstatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Egypte. Zo dien je je Egyptische belastinggegevens in bij Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel.
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Egypte en klik op het potloodje.
  4. Update je belastinggegevens.
  5. Klik op Opslaan.
Europese Unie

Alle ontwikkelaars

Vanwege de btw-wetgeving in de Europese Unie (EU) is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van digitale content en services in de Google Play Store door EU-klanten die zijn gedaan via het factureringssysteem van Google Play. Google draagt de btw voor aankopen van EU-klanten via het factureringssysteem van Google Play af aan de betreffende autoriteit.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door EU-klanten via het factureringssysteem van Google Play. Ook als je niet in de EU bent gevestigd, gelden deze btw-tarieven voor jou.

Voor aankopen door klanten in de EU via een alternatief factureringssysteem als onderdeel van de pilot met facturering op basis van gebruikerskeuze of het programma voor alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze, ben jij verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de betreffende autoriteiten.

Ontwikkelaars in de EU

Als je in een ander EU-land dan Ierland bent gevestigd, brengt Google geen lokale btw in rekening voor leveringen (voor btw-doeleinden) van je app aan Google. Als je in Ierland bent gevestigd, ben jij verantwoordelijk voor het in rekening brengen van de Ierse btw voor leveringen (voor btw-doeleinden) van je app aan Google.

Als je in Ierland bent gevestigd en aan klanten verkoopt via een alternatief factureringssysteem als onderdeel van de pilot voor facturering op basis van gebruikerskeuze of het programma voor alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze, brengt Google Ierse btw in rekening voor de servicekosten voor die transacties via alternatieve facturering.

Btw-tarieven voor EU-aankopen die zijn gedaan via het factureringssysteem van Google Play

Zo zie je de btw-tarieven die worden gebruikt voor de aankoop van apps en content door EU-klanten:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Verkoopbelasting op Verkoopbelasting beheren.
  3. Check onder Europa de lijst met landen en belastingtarieven.
Ghana

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Ghana voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Ghana.

Ontwikkelaars in Ghana

Als je in Ghana bent gevestigd, past Google lokale btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

IJsland

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app aankopen van digitale content en services door klanten in IJsland die zijn gedaan via het factureringssysteem van Google Play. Google draagt de btw voor aankopen door klanten in IJsland via het factureringssysteem van Google Play af aan de betreffende autoriteit. U hoeft de btw voor aankopen door klanten in IJsland via het factureringssysteem van Google Play niet zelf te berekenen en af te dragen.

Voor aankopen door klanten in IJsland via een alternatief factureringssysteem als onderdeel van de pilot met facturering op basis van gebruikerskeuze of het programma voor alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de betreffende autoriteiten.

Ontwikkelaars in IJsland

Als u in IJsland bent gevestigd, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die u aan Google moet betalen, maar u moet misschien zelf de btw berekenen.

India

Ontwikkelaars in India

Als je in India gevestigd bent, is het jouw verantwoordelijkheid om te bepalen of je een identificatienummer voor de belasting op goederen en diensten (Goods and Services Tax identification number, GSTIN) moet aanvragen en om de toepasselijke belasting vast te stellen. Het is jouw verantwoordelijkheid om de toepasselijke belastingen vast te stellen en af te dragen over Google Play-servicekosten die Google aan je in rekening brengt.

Vanwege de belastingwetgeving in India is Google als marktplaatsaanbieder ook verantwoordelijk voor het inhouden en storten van de toepasselijke voorheffing en de belasting op goederen en diensten via belastinginning aan de bron (GST TCS), indien van toepassing, op grond van betaalde apps en games (waaronder in-app aankopen) die door jou worden verkocht.

Ontwikkelaars buiten India

Vanwege de belastingwetgeving in India is Google als marktplaatsaanbieder verantwoordelijk voor het namens jou vaststellen, in rekening brengen en afdragen van belasting op goederen en diensten (GST) en vereveningsheffing (Equalisation Levy) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in India. Voor aankopen door klanten via het factureringssysteem van Google Play houdt Google GST en vereveningsheffing in op je opbrengst en draagt deze belastingen en heffingen af aan de betreffende autoriteiten. De vereveningsheffing wordt in je inkomstenrapport vermeld als 'India Equalisation Levy'.

Voor aankopen die door klanten in India worden gedaan via een alternatief factureringssysteem, int Google bij jou de toepasselijke belastingen en heffingen die in rekening moeten worden gebracht of afgedragen over de verkoop van in-app aankopen aan klanten in India die worden verwerkt via zulke alternatieve factureringssystemen. Google draagt zulke belastingen en heffingen af aan de toepasselijke autoriteiten.

Gerelateerde content

Ga naar de pagina over belasting op goederen en diensten in India voor meer informatie.

Indonesië

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 11% btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Indonesië via het factureringssysteem van Google Play. Ontwikkelaars hoeven de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door Indonesische klanten via het factureringssysteem van Google Play.

Voor aankopen die door klanten in Indonesië zijn gedaan via een alternatief factureringssysteem, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de relevante autoriteiten. U bent ook verantwoordelijk voor het verstrekken van facturen voor aankopen die zijn gedaan door Indonesische klanten via een alternatief factureringssysteem.

Ontwikkelaars in Indonesië

Google brengt, indien van toepassing, 11% btw in rekening voor gefactureerde servicekosten en draagt deze af aan de betreffende autoriteit. De 11% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Japan

Als u betaalde apps of in-app aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, is vanaf 1 oktober 2015 een wijziging in de wetgeving inzake de Japanse consumentenbelasting (Japan Consumption Tax, JCT) van invloed op uw belastingverantwoordelijkheden in Japan. Als je specifieke vragen hebt over je belastingverantwoordelijkheden in Japan, neem je contact op met je belastingadviseur.

Ontwikkelaars buiten Japan

Als je buiten Japan bent gevestigd en betaalde apps of in-app aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, ben je ervoor verantwoordelijk de JCT in rekening te brengen, af te dragen en te melden aan de nationale belastingdienst in Japan.

Ontwikkelaars in Japan

Als je in Japan bent gevestigd en betaalde apps of in-app aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, ben jij verantwoordelijk voor het in rekening brengen, afdragen en melden van eventuele JCT die verschuldigd is over de transactie aan de nationale belastingdienst in Japan.

De servicekosten van Google Play die door Google in rekening worden gebracht, worden als afzonderlijke B2B-transactie (business-to-business) beschouwd.

Jij bent ervoor verantwoordelijk de JCT voor de B2B-services die door een buitenlandse entiteit worden geleverd, vast te stellen en te melden aan de nationale belastingdienst in Japan. De JCT wordt niet automatisch toegevoegd aan de servicekosten voor je app.

Kenia

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Keniaanse btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Kenia.

Ontwikkelaars in Kenia

Als je in Kenia bent gevestigd, past Google lokale btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Liechtenstein

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app aankopen van digitale content en services door klanten in Liechtenstein via het factureringssysteem van Google Play. Google draagt de btw voor aankopen door klanten in Liechtenstein via het factureringssysteem van Google Play af aan de betreffende autoriteit. Je hoeft de btw voor aankopen door klanten in Liechtenstein via het factureringssysteem van Google Play niet zelf te berekenen en te verzenden.

Voor aankopen door klanten in Liechtenstein via een alternatief factureringssysteem als onderdeel van de pilot met facturering op basis van gebruikerskeuze of het programma voor alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze ben je verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de betreffende autoriteiten.

Maleisië

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van servicebelasting voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Maleisië. Je hoeft de servicebelasting niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Maleisië.

Ontwikkelaars in Maleisië

Google brengt, indien van toepassing, 8% servicebelasting in rekening voor de servicekosten en draagt deze af aan de betreffende autoriteit. De 8% servicebelasting wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Mexico

Ontwikkelaars gevestigd in Mexico

Als u in Mexico bent gevestigd, bent u zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van digitale content in de Google Play Store door klanten in Mexico.

Vanaf 1 augustus 2020 past Google 16% btw (belasting over de toegevoegde waarde) toe op de in rekening gebrachte servicekosten als gevolg van de uitbreiding van de belastingwetgeving in Mexico. De 16% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten weergegeven.

Ontwikkelaars gevestigd buiten Mexico

Als u buiten Mexico bent gevestigd, is Google vanaf 1 april 2021 verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 16% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Mexico.

U hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor klanten in Mexico.

Moldavië

Ontwikkelaars in Moldavië

Als u in Moldavië bent gevestigd, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Moldavische btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Moldavië.

Ontwikkelaars buiten Moldavië

Als u buiten Moldavië bent gevestigd, is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Moldavische btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Moldavië. U hoeft de btw voor aankopen door klanten in Moldavië niet zelf te berekenen en af te dragen.

Google kan geen advies over belastingen geven. U moet hiervoor contact opnemen met uw belastingadviseur.

Nepal

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Nepal voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Nepal.

Nigeria

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Nigeriaanse btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Nigeria.

Als u in Nigeria bent gevestigd, past Google ook Nigeriaanse btw toe op de servicekosten die in rekening worden gebracht voor aankopen die klanten wereldwijd doen. De btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond in uw inkomstenrapporten. Google kan geen advies over belastingen geven. U moet hiervoor contact opnemen met uw belastingadviseur.

Noorwegen

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app aankopen van digitale content en services door Noorse klanten die zijn verwerkt via het factureringssysteem van Google Play. Google draagt de btw voor aankopen door klanten in Noorwegen die zijn verwerkt via het factureringssysteem van Google Play af aan de betreffende autoriteit. U hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door Noorse klanten die zijn verwerkt via het factureringssysteem van Google Play.

Voor aankopen door klanten in Noorwegen via een alternatief factureringssysteem als onderdeel van de pilot met facturering op basis van gebruikerskeuze of het programma voor alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de betreffende autoriteiten.

Ontwikkelaars in Noorwegen

Als u in Noorwegen bent gevestigd, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die u aan Google moet betalen, maar u moet misschien zelf de btw berekenen.

Oman

Ontwikkelaars in Oman

Als u in Oman bent gevestigd, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oman.

Ontwikkelaars buiten Oman

Vanaf 16 april 2021 is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 5% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oman.

U hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor klanten in Oman.

Puerto Rico

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van omzet- en gebruiksbelasting aan de betreffende autoriteit in Puerto Rico voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Puerto Rico waarvoor het factureringssysteem van Google Play is gebruikt.

Voor aankopen door klanten in Puerto Rico die gebruikmaken van een alternatief factureringssysteem, ben jij verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de verkoopbelasting die aan de betreffende autoriteiten verschuldigd is.

Ontwikkelaars in Puerto Rico

Als je in Puerto Rico bent gevestigd, past Google omzet- en gebruiksbelasting voor Puerto Rico toe op de servicekosten. Het belastingbedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Rusland

Ontwikkelaars in Rusland

Als je in Rusland bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Rusland.

Ontwikkelaars buiten Rusland

Vanwege de belastingwetgeving in Rusland is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 20% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Rusland.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Rusland.

Saudi-Arabië

Ontwikkelaars in Saudi-Arabië

Als je in Saudi-Arabië bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Saudi-Arabië.

Ontwikkelaars buiten Saudi-Arabië

Vanwege de belastingwetgeving in Saudi-Arabië is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 15% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Saudi-Arabië.

Als je buiten Saudi-Arabië gevestigd bent, hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Saudi-Arabië.

Als je in Saudi-Arabië bent gevestigd, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die je aan Google moet betalen, maar je moet misschien zelf de btw berekenen.

Servië

Ontwikkelaars in Servië

Als je in Servië bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Servië. Google past lokale btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Ontwikkelaars buiten Servië

Als je buiten Servië bent gevestigd, is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Servië voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Servië.

Singapore

Ontwikkelaars in Singapore

Als je in Singapore bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de Singaporese belasting op goederen en diensten (GST) van 9% voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Singapore.

Google kan belasting op goederen en diensten (GST) in rekening brengen op basis van de servicekosten, indien van toepassing. De GST wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Ontwikkelaars buiten Singapore

Als je buiten Singapore bent gevestigd, is Google ervoor verantwoordelijk de Singaporese belasting op goederen en diensten (GST) van 9% vast te stellen, in rekening te brengen en af te dragen aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Singapore. Je hoeft de GST niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Singapore.

Zuid-Afrika

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Zuid-Afrika voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Zuid-Afrika waarvoor het factureringssysteem van Google Play is gebruikt.

Voor aankopen die door klanten in Zuid-Afrika zijn gedaan via een alternatief factureringssysteem, ben jij verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van eventuele btw die verschuldigd is over de transactie aan de relevante autoriteiten.

Ontwikkelaars in Zuid-Afrika

Als je in Zuid-Afrika bent gevestigd, is er lokale btw van toepassing op de servicekosten die je aan Google moet betalen.

Je btw-nummer voor Zuid-Afrika staat op Google-facturen. Zo lever je je belastinggegevens voor Zuid-Afrika aan Google:

1. Log in bij het Google-betalingscentrum.
  2. Selecteer Instellingen in het menu bovenaan.
  3. Klik in het gedeelte Btw-nummer uit Zuid-Afrika op het potloodje Bewerken en geef je btw-nummer voor Zuid-Afrika op.
  4. Klik op Opslaan.
Zuid-Korea

Ontwikkelaars in Zuid-Korea

Als u in Zuid-Korea bent gevestigd, bent u zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de belasting over de toegevoegde waarde (btw) voor alle aankopen van digitale content in de Google Play Store door klanten in Zuid-Korea.

Als u uw bedrijfsregistratienummer niet aan Google doorgeeft, brengt Google 10% btw in rekening voor gefactureerde servicekosten en draagt deze af aan de betreffende autoriteit. De 10% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond, indien van toepassing.

Uw registratiestatus bepaalt welke belastingen aan u in rekening worden gebracht in Zuid-Korea. Zo geeft u uw bedrijfsregistratienummer door aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Zuid-Korea en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef uw registratienummer op in het veld Bedrijfsregistratienummer.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Zuid-Korea

Vanwege de belastingwetgeving in Zuid-Korea is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 10% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Zuid-Korea voor ontwikkelaars die buiten Zuid-Korea zijn gevestigd.

Als uw klanten het factureringssysteem van Google Play gebruiken, hoeft u de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Zuid-Korea.

Als je ervoor kiest om aanvullende in-app-factureringssystemen aan te bieden voor klanten in Zuid-Korea in overeenstemming met ons Betalingsbeleid, int Google bedragen van jou voor belastingen die in rekening moeten worden gebracht voor je verkopen aan klanten in Zuid-Korea die worden verwerkt via dergelijke aanvullende in-app-factureringssystemen en draagt Google deze belastingen af aan de betreffende autoriteiten.

Zwitserland

U bent verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Zwitserland.

Ontwikkelaars in Zwitserland

Vanwege lokale vereisten in Zwitserland is Google in sommige gevallen verplicht Zwitserse btw toe te passen op servicekosten die u aan Google moet betalen.

Taiwan

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Taiwan. Ontwikkelaars hoeven de btw niet afzonderlijk te berekenen en af te dragen.

Ontwikkelaars in Taiwan

Als u uw Taiwanese btw-nummer niet aan Google doorgeeft, kan Google 5% btw in rekening brengen op de servicekosten die u aan Google moet betalen. De 5% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond, indien van toepassing.

Uw belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen aan u in rekening worden gebracht in Taiwan. Zo geeft u uw belastinggegevens voor Taiwan door aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Taiwan en klik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef uw btw-nummer op in het veld Btw-nummer.
  5. Klik op Opslaan.
Thailand

Ontwikkelaars in Thailand

Als je in Thailand bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de Thaise btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Thailand.

Als je niet bent geregistreerd voor btw, brengt Google 7% btw in rekening voor de servicekosten en draagt deze af aan de betreffende autoriteit (indien van toepassing). De 7% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Je belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Thailand. Zo lever je je Thaise belastinggegevens aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Thailand en klik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Geef je btw-nummer op in het veld Thais btw-nummer.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Thailand

Als je buiten Thailand bent gevestigd, is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 7% Thaise btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Thailand.

Oeganda

Alle ontwikkelaars

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Oegandese btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oeganda.

Ontwikkelaars in Oeganda

Als je in Oeganda bent gevestigd en niet btw-plichting bent, bent ingeschreven om een alternatief factureringssysteem aan te bieden en producten aan consumenten verkoopt via een alternatief factureringssysteem, past Google btw toe op de gefactureerde servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Als je btw-plichtig bent in Oeganda en je belastinggegevens aan Google verstrekt, past Google geen lokale btw toe op de servicekosten, maar moet je misschien zelf de btw berekenen.

Je belastingstatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Oeganda. Zo dien je je Oegandese belastinggegevens in bij Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel.
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Oeganda en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Update je belastinggegevens.
  5. Klik op Opslaan.
Oekraïne

Google is verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 20% btw aan de betreffende autoriteit in Oekraïne voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oekraïne.

Als u een in Oekraïne gevestigde individuele ondernemer bent, is lokale btw van toepassing op de servicekosten die u aan Google moet betalen.

Als u een in Oekraïne gevestigd bedrijf bent, is geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die u aan Google moet betalen, maar moet u de btw misschien zelf berekenen.

Uw belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen aan u in rekening worden gebracht in Oekraïne. Zo levert u uw belastinggegevens voor Oekraïne aan Google:

1. Log in bij het Google-betalingscentrum.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Update uw belastinggegevens voor Oekraïne.
  4. Klik op Opslaan.
Verenigde Arabische Emiraten

Ontwikkelaars in de Verenigde Arabische Emiraten

Als je in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Als je in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bent, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die je aan Google moet betalen, maar je moet misschien zelf de btw berekenen.

Ontwikkelaars buiten de Verenigde Arabische Emiraten

Vanwege de btw-wetgeving in de Verenigde Arabische Emiraten is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 5% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Als je buiten de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bent, hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Verenigd Koninkrijk

Ontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk

Als u in het Verenigd Koninkrijk bent gevestigd, is er geen lokale btw van toepassing op de servicekosten die u aan Google moet betalen, maar u moet misschien zelf de btw berekenen.

Verenigde Staten

Alabama, gewesten in Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, District of Columbia, Florida, Georgia, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Nebraska, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin en Wyoming

In overeenstemming met de vereisten voor verkoopbelasting is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van verkoopbelasting voor app- en in-app aankopen via het factureringssysteem van Google Play in de Google Play Store door klanten in deze staten. Google gaat alle verkoopbelasting innen en afdragen aan de betreffende autoriteiten.

Je hoeft de verkoopbelasting voor klanten in deze staten niet zelf te berekenen en af te dragen. Ook als je niet in de Verenigde Staten gevestigd bent, is dit nog steeds van toepassing.

Voor aankopen door klanten op deze locaties die gebruikmaken van een alternatief factureringssysteem, ben jij verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de verkoopbelasting die aan de betreffende autoriteiten verschuldigd is.

Oezbekistan

Ontwikkelaars in Oezbekistan

Als je in Oezbekistan bent gevestigd, ben je verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van Oezbeekse btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oezbekistan.

Als je een in Oezbekistan gevestigd(e) individu of individuele ondernemer bent, past Google de lokale btw toe op de servicekosten. Het btw-bedrag wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond in je inkomstenrapporten.

Als je een zakelijke organisatie hebt en in Oezbekistan gevestigd bent, past Google geen lokale btw toe op de servicekosten, maar moet je misschien zelf de btw berekenen.

Je belastingstatus bepaalt welke belastingen aan jou in rekening worden gebracht in Oezbekistan. Zo lever je je belastinggegevens aan Google:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel.
  2. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  3. Scroll omlaag naar Belastinggegevens voor Oezbekistan en klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  4. Update je belastinggegevens.
  5. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Oezbekistan

Als je buiten Oezbekistan bent gevestigd, is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit in Oezbekistan voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Oezbekistan.

Vietnam

Ontwikkelaars in Vietnam

Als je in Vietnam bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Vietnam.

Google brengt (indien van toepassing) 5% btw in rekening voor gefactureerde servicekosten en draagt deze af aan de betreffende autoriteit. De 5% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten getoond.

Ontwikkelaars buiten Vietnam

Als je buiten Vietnam bent gevestigd, is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen in de Google Play Store door klanten in Vietnam.

Andere landen en regio's

Vanwege wijzigingen in de wetgeving voor btw en belasting op goederen en diensten (GST) is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw of GST voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app aankopen door klanten op locaties waar het factureringssysteem van Google Play wordt gebruikt, waarbij Google de geregistreerde verkoper is en die in de volgende landen worden gedaan:

• Btw: Albanië, Georgië, Kazachstan, Marokko, Turkije

• GST: Nieuw-Zeeland

Google draagt de btw of GST voor aankopen van betaalde apps en in-app aankopen door klanten in deze landen af aan de betreffende autoriteiten. Je hoeft de btw of GST voor klanten in deze landen niet zelf te berekenen en af te dragen.

Zo kun je de btw- of GST-tarieven checken die worden gebruikt voor aankopen van betaalde apps en in-app aankopen in deze landen:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik op Verkoopbelasting beheren.

App-prijzen wijzigen

Als je wilt weten hoe je app-prijzen instelt en wijzigt, ga je naar Prijzen en app-distributie instellen.

Als je apps aanbiedt in landen waar de prijs inclusief btw is, wordt het ingestelde belastingtarief in de Play Console toegepast op je bestaande prijzen exclusief btw.

In landen waar ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor het afdragen van de btw aan de betreffende autoriteiten, geeft Google het volledige betaalde belastingbedrag door aan de ontwikkelaar en brengt de servicekosten in rekening op basis van de nettoprijs van het product.

Voorbeeld bekijken
Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land 100 JPY en de btw 20% is:

Ontwikkelaar ontvangt van Google: 75 JPY

Ontwikkelaar maakt btw over: 17 JPY

• Voorbeeld: 100 JPY - (100 JPY * 1/1,2) = 17 JPY
  • App-prijs - (App-prijs * 1/(1+belastingtarief))

Inkomsten van ontwikkelaar na 70/30-verdeling en overmaking van btw: 58 JPY

• Voorbeeld: 83 JPY * 0,7 = 58 JPY
  • Prijs vóór btw * 70%
Csv-bestanden voor in-app producten importeren

Als u csv-bestanden met in-app producten importeert, moet u rekening houden met prijzen inclusief btw.

• Als u automatisch omgerekende prijzen gebruikt, kunt u een standaardprijs exclusief btw opgeven. Prijzen inclusief btw worden automatisch omgerekend.
  • Als u geen automatisch omgerekende prijzen gebruikt, moeten de prijzen inclusief btw zijn.

Lokale prijzen voor in-app producten

Als je wilt voorkomen dat de lokale prijs voor de standaardvaluta van je land automatisch wordt ingevuld voor in-app producten, moet je de prijs van in-app producten 2 keer specificeren in de csv-bestanden die je importeert:

• Met de eerste prijs stel je de standaardprijs van een in-app product in.
  • Met de tweede prijs stel je de lokale prijs van een in-app product in.

Opmerking: Ga naar Een in-app product maken als je csv-bestanden met in-app producten wilt importeren.

Andere landen

Als u betaalde apps of in-app aankopen aanbiedt aan klanten in andere omstandigheden dan die hierboven worden beschreven waarbij Google verantwoordelijk is, bent u zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van het betreffende belastingtarief voor uw verkopen en voor het afdragen van de belastingen aan de betreffende belastingautoriteit (die anders kan zijn dan de belastingautoriteit in uw eigen land). De door u opgegeven belastingtarieven worden automatisch toegepast als de koper afrekent. Google kan geen advies over belastingen geven. U moet hiervoor contact opnemen met uw belastingadviseur.

Uw belastingtarieven bekijken en aanpassen

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Betalingsprofiel (Instellingen Instellingen > Betalingsprofiel).
  2. Klik in het gedeelte Verkoopbelasting op Verkoopbelasting beheren.
  3. Zoek de regio waarvoor u de btw-instellingen wilt wijzigen.
  4. Klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon.
  5. Klik in dezelfde rij als de locatie waarvoor u de belastingtarieven wilt aanpassen op de pijl-omlaag onder Belastingoptie.
  6. Kies een van de volgende opties:
    • Geen belasting
    • Vooraf ingesteld Google-tarief: Gebruik het vooraf ingestelde belastingtarief van Google voor deze locatie.
    • Aangepast belastingtarief: Geef een belastingtarief op.
  7. Als u wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.
Voorbeeld bekijken

De verkoopbelastingtarief is een percentage van de prijs van uw app, bijvoorbeeld:

Verkoopbelastingtarief App-prijs Verkoopbelasting Totale app-prijs