Administrer utgaver for ulike formfaktorer i dedikerte målgrupper

Vi gjør endringer i måten Wear OS-apper lanseres på. For å publisere Wear OS-oppdateringer etter august må du opprette en egen lanseringsmålgruppe for Wear OS. Du finner mer informasjon i delen om overføring av eksisterende Wear OS-utgaver nedenfor.
Du kan bruke dedikerte målgrupper til å administrere apputgaver for ulike formfaktorer – for eksempel Wear OS- og Android TV-apper – i Play-konsollen.

Informasjon om målgruppeendringer i Play-konsollen

Nå lanserer vi dedikerte lanseringsmålgrupper for ulike formfaktorer for å endre hvordan utviklere administrerer utgivelser for ulike formfaktorer. Dermed blir det enklere for utviklere å

• lansere bestemte utgaver (for eksempel Wear OS-utgaver) uavhengig av utgaver for andre formfaktorer
  • forenkle testingen ved å ha dedikerte målgrupper å konfigurere og administrere testere for

I mars 2023 aktiverte vi «Bare Wear OS»-målgruppen spesifikt for Wear OS-appsamlinger og -APK-er, som administreres atskilt fra lanseringsmålgruppen for mobil. I oktober 2023 lanserte vi en dedikert målgruppe for Android TV-utgaver: «Bare Android TV».

Hvis du har en eksisterende Wear OS-utgave i standardmålgruppen, må du overføre den til Wear OS-målgruppen. Du finner mer informasjon i delen nedenfor.

Overfør eksisterende utgaver og bruk dedikerte målgrupper

Hvis du har Wear OS-apper du vil fortsette å distribuere på Google Play, må du overføre utgavene fra lanseringsmålgruppen for mobil til de dedikerte målgruppene. Du kan også gjøre administreringen av Android TV-apper enklere ved å bruke den dedikerte Android TV-målgruppen.

Vis eller skjul delene nedenfor for å finne ut hvordan du overfører eksisterende utgaver til de dedikerte målgruppene i Play-konsollen.

Overfør en eksisterende Wear OS-utgave

Fra og med september 2023 kan Wear OS-utgaver som ikke er overført fra lanseringsmålgrupper for mobil ennå, fortsatt betjene brukere, men du kan ikke oppdatere dem. Du må overføre disse utgavene til «Bare Wear OS»-målgruppen for å oppdatere dem.

Slik overfører du utgaver:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden (Utgave > Produksjon).
  2. Hvis utgaven din inneholder en Wear OS-appsamling, ser du et varsel øverst på siden om at samlingen inneholder en Wear OS-app, og at den blir blokkert fra lansering. Klikk på Opprett en Wear OS-målgruppe under varselet.
  3. Velg ett av de disse alternativene:
    • Kopier testere, land og appsamlinger fra eksisterende målgrupper: Testere, land og appsamlinger kopieres fra de eksisterende test- og produksjonsmålgruppene. Du kan fortsatt gjøre endringer. Appsamlinger kopieres ikke for målgrupper hvor du har aktive trinnvise oppdateringer. Du må gjøre ferdig de trinnvise oppdateringene før du kan kopiere appsamlingene. Hvis du bruker et API, må du oppdatere integreringen for å bruke den nye målgruppe-ID-en.
    • Ikke kopier testere, land eller appsamlinger: Hvis du velger dette alternativet, må du legge til denne informasjonen når du klargjør Wear OS-utgaven.
  4. Klikk på Opprett målgrupper

Når du har begynt å vise appen til brukere via lanseringsmålgruppen for bare Wear OS, må du fjerne overflødige Wear OS-appsamlinger og -APK-er fra lanseringsmålgruppen for mobil. Deretter kan du administrere Wear OS-utgavene og -brukerne dine atskilt fra utgaver for mobil eller andre formfaktorer.

Bruk en dedikert lanseringsmålgruppe for Android TV-apper

Det er valgfritt å bruke den dedikerte lanseringsmålgruppen for Android TV-apper, og du kan fortsette å betjene brukere av Android TV-appen via lanseringsmålgruppen for mobil. Som en anbefalt fremgangsmåte anbefaler vi likevel at du bruker lanseringsmålgruppen for Android TV.

Slik bruker du en dedikert lanseringsmålgruppe for Android TV:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgivelse > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Velg Formfaktorer-fanen.
  3. Hvis det ikke er målrettet mot Android TV allerede, klikker du på + Legg til formfaktor og velger Android TV. «Android TV» legges til på Formfaktorer-fanen.
  4. Klikk på Administrer ved siden av «Android TV».
  5. Ved siden av «Utgaver» velger du Bruk en egen lanseringsmålgruppe for Android TV.
  6. Velg Registrer appen for Android TV. Appen din blir gjennomgått for å se om den overholder kvalitetsretningslinjene for Android TV.
    • Merk: For å registrere appen for Android TV må du ha lastet opp Android TV-skjermdumper for alle butikkoppføringer. Hvis du ikke har gjort dette ennå, kan du klikke på Lagre, laste opp Android TV-skjermdumpene og så gå tilbake for å registrere appen.
  7. Klikk på Lagre.
    • Merk: Når at du har lagret, administrerer du Android TV-utgavene og -brukerne dine atskilt fra appen for mobilutgaven (eller en annen utgave). Dette kan ikke endres.

Når du har begynt å vise appen til brukere via lanseringsmålgruppen for Android TV, må du fjerne overflødige Android-appsamlinger og -APK-er fra lanseringsmålgruppen for mobil. Deretter kan du administrere Android TV-utgavene og -brukerne dine atskilt fra utgavene for mobil eller andre formfaktorer.

Merknad for brukere av API-er

Når du har opprettet egne lanseringsmålgrupper for Wear OS, kan du ikke lenger bruke det eksisterende API-et til å gi ut Wear OS-appsamlinger eller APK-er ved bruk av lanseringsmålgruppen for mobil. Du må oppdatere integreringen for å bruke de nye målgruppe-ID-ene for Wear OS.

Finn ut mer om identifisering av formfaktormålgrupper på nettstedet for Android-utviklere.

Klargjør en ny utgave

Vis eller skjul delene nedenfor for å finne ut hvordan du klargjør utgaver for ulike formfaktorer i Play-konsollen.

Klargjør en ny Wear OS-utgave

Forutsetninger: Hvis du oppretter en Wear OS-opplevelse for første gang, må du bruke en Wear OS-kompatibel appsamling. Med en Wear OS-kompatibel appsamling trenger du bare å bygge, signere og laste opp én artefakt én gang for å støtte den installerte versjonen av appen og Wear OS-opplevelsen.

Slik kan du gjøre deg klar for distribuering på Wear OS:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgivelse > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Velg Formfaktorer-fanen, og klikk på Legg til formfaktor.
  3. Velg Wear OS.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å
  5. Gå tilbake til Avanserte innstillinger-siden, og klikk på Administrer i «Wear OS»-delen.
  6. Velg at appen skal distribueres, og godta vilkårene for bruk.

Når du har valgt at appen skal være med, og du har publisert den, gjennomgås den av teamet vårt for å sjekke at den overholder retningslinjene for kvalitet på Wear OS-apper. Hvis du ombestemmer deg senere, kan du også velge at appen ikke skal være med lenger. Du kan også registrere deg for å bli vurdert for å bli inkludert i Wear OS-samlinger på Google Play.

Finn ut mer om hvordan du distribuerer appen din til Wear OS.

Klargjør en ny Android TV-utgave

Forutsetninger: Hvis du lager en Android TV-opplevelse for første gang, må du bruke en Android TV-kompatibel appsamling. Når du bruker en Android TV-kompatibel appsamling, trenger du bare å bygge, signere og laste opp én artefakt én gang for å støtte både den installerte versjonen av appen og Android TV-opplevelsen.

Slik gjør du appen din klar for distribuering på Android TV:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgivelse > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Velg Formfaktorer-fanen, og klikk på Legg til formfaktor.
  3. Velg Android TV.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å
    • laste opp en Android TV-skjermdump og
    • laste opp en appsamling for Android TV til en testmålgruppe
  5. Gå tilbake til Avanserte innstillinger-siden, og klikk på Administrer i «Android TV»-delen.
  6. Velg at appen skal distribueres, og godta vilkårene for bruk.

Når du har valgt at appen skal være med, og du har publisert den, går teamet vårt gjennom appen for å sørge for at den overholder retningslinjene for kvalitet for TV-apper. Hvis du ombestemmer deg senere, kan du også velge at appen ikke skal være med lenger. Du kan også registrere deg for muligens å bli inkludert i Android TV-samlinger på Google Play.

Finn ut mer om hvordan du distribuerer appen din til Android TV.

Opphev publiseringen av apper

Når du opphever publiseringen av en app, kan eksisterende brukere fortsatt bruke appen og motta appoppdateringer. Appen får ikke søketreff og kan ikke lastes ned på Google Play av nye brukere.

Forutsetninger: Før du kan oppheve publiseringen av en app, må du sørge for

Slik opphever du publiseringen av appen din:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgivelse > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. I Apptilgjengelighet-fanen velger du Ikke publisert.

Hvis du vil gjøre appen tilgjengelig for nye brukere igjen, kan du komme tilbake hit og velge Publisert.

Vanlige spørsmål

Når slutter standardmålgruppen distribusjonen til Wear OS-enheter?

Standardmålgruppen avslutter automatisk distribusjonen til Wear OS-enheter når Wear OS-utgaven i «Bare Wear OS»-målgruppen er gjennomgått, godkjent og tilgjengelig på Google Play.

Hva skjer med gjenværende Wear OS-appsamlinger og -APK-er i standardmålgruppen under og etter overføringsperioden?

De distribueres til Wear OS-enheter i løpet av overføringsperioden fra mai til slutten av august. Fra september, når overføringsperioden er over, blir du bedt om å fjerne eventuelle gjenværende Wear OS-appsamlinger og -APK-er i standardmålgruppene.