Useampien asiakkaiden tavoittaminen noudattamalla sisällön laatusääntöjä

Huom. Mainossisältö on saatavilla sovelluksille, jotka täyttävät premium-tason kasvutyökalujen kelpoisuusehdot.

Sisältöohjeet: vaatimukset ja suositukset

Lue nämä ohjeet ennen mainossisällön luomista. Tapahtumia, jotka eivät vastaa alla kuvattuja vaatimuksia ja suosituksia, ei välttämättä näytetä käyttäjille.

Huom. Kaiken lähetetyn mainossisällön on oltava alla olevien osioiden sisältösääntöjen ja rajoitettua sisältöä koskevien Google Play ‐kehittäjien ohjelmakäytäntöjen mukaisia. Tarjoustyyppisen mainossisällön on täytettävä myös tarjousten kelpoisuusvaatimukset.

Kiinnostavan mainossisällön kirjoittaminen

Kun lähetät mainossisältöä, varmista, että se sisältää kaikki tärkeät tiedot. Varmista erityisesti, että mainossisällön lähetyksessä kerrotaan selvästi seuraavat asiat:

Mitä: Mainossisällön iskulauseen on selitettävä selkeästi, mitä tapahtumassa tarjotaan. Käyttäjien pitäisi pystyä kertomaan, mistä mainossisällössä on kyse, kun he ovat lukeneet iskulauseen. Lue lisää iskulausetta koskevista vaatimuksista.

Miksi: Mainossisällössä on kerrottava, mitä hyötyä siitä on käyttäjälle ja/tai myyntivaltit. Kun käyttäjä on lukenut kuvauksen (pakollinen) ja/tai iskulauseen (suositeltu), hänen pitäisi voida ymmärtää selkeästi, mitä mainossisältö tarkoittaa hänen kannaltaan ja miksi hänen kannattaisi välittää siitä. Lue lisää kuvausvaatimuksista ja iskulausesuosituksista.

Miten: Kun käyttäjä on lukenut kuvauksen, hänen pitäisi voida ymmärtää selkeästi, miten hän voi osallistua tapahtumaan, käyttää uutta ominaisuutta tai sisältöä tai lunastaa tarjouksen. Mahdolliset osallistumisvaatimukset on mainittava kuvauksessa. Lue lisää kuvausvaatimuksista.

Tiivistä kaikki Laajenna kaikki

Yleiset vaatimukset
  • Mainossisällön on oltava uusia ja merkittäviä käyttäjille näkyviä päivityksiä, tapahtumia tai tarjouksia Android-sovelluksessa tai pelissä. Mainossisältöä ei saa käyttää yleiseen palvelukuvauksen tai aina voimassa olevan tai rutiininomaisen tapahtuman yhteydessä.
  • Mainossisällön on koskettava kaikkia käyttäjiä. Jos tapahtuma on saatavilla vain käyttäjille, jotka ovat päässeet tietylle tasolle, sinun on kerrottava tästä vaatimuksesta selvästi. Ainoa poikkeus tähän sääntöön ovat uusien käyttäjien tarjoukset, jotka voidaan kohdistaa uusille käyttäjille annettujen kelpoisuusehtojen mukaisesti.
  • Mainossisällön on näyttävä sovelluksessa samaan aikaan pelinsisäisten tai sovelluksensisäisten tapahtumien aikaan. Jos tätä ei noudateta, seurauksena voi olla varoitus tai mainossisällön poistaminen Play Consolesta 30 päivän ajaksi. Sen jälkeen voit pyytää pääsyä takaisin ohjelmaan. Voit halutessasi muokata tai poistaa mainossisältötapahtumia Play Consolessa.
  • Käyttäjän on voitava löytää lähetetyt mainossisältötiedot helposti, kun hän avaa sovelluksen tai pelin.
  • Sisältöön ei saa kuulua sopimatonta tekstiä, kuvia tai videoita, esimerkiksi kolmannen osapuolen tavaramerkillä suojattuja hahmoja tai logoja, joita käytetään ilman tarvittavaa lupaa.
  • Mainossisältötapahtumien iskulauseen, kuvauksen, kuvan ja videon on oltava yhdenmukaisia. Esimerkiksi jos iskulauseessa sanotaan "80 %:n alennus", mutta kuvauksessa lukee "osta kaksi, saat yhden kaupan päälle", tämä hämmentää käyttäjiä.
  • Kun lähetät mainossisältöä, muista, että lähettämäsi sisältö näkyy käyttäjille, jotka eivät ehkä tunne sovellustasi tai peliäsi tai kyseistä tapahtumaa.
  • Mainossisältötapahtumissa ei tule käyttää päällekkäistä tai hyvin samankaltaista sisältöä toisesta mainossisällön lähetyksestä. Jokaisen kuvan, iskulauseen, kuvauksen ja videon on oltava yksilöllinen ja liityttävä juuri kyseiseen mainossisältötapahtumaan. Älä käytä samoja elementtejä useissa mainossisällön lähetyksissä, vaikka ne olisi aiemmin lähetetty toista sovellusta tai peliä varten. Pieniä kuva- tai tekstimuutoksia ei myöskään hyväksytä.
  • Laadukkaan käyttökokemuksen varmistamiseksi Google edellyttää, että kaikki lähetetyt mainossisältötapahtumat ovat tiukkojen toimituksellisten standardien mukaisia. Mainossisällön on oltava selkeää ja ammattimaista, ja sen on ohjattava käyttäjät relevanttiin, hyödylliseen ja helppokäyttöiseen sovelluksensisäiseen sisältöön. Huomioi seuraavat rajoitukset:
    • Yleisesti hyväksyttyjen oikeinkirjoitus- tai kielioppisääntöjen vastaiset tekstit eivät ole sallittuja.
    • Tekstit, jotka eivät ole ymmärrettäviä tai joiden merkitys on epäselvä, eivät ole sallittuja.
    • Kuvat eivät saa näyttää venytetyiltä tai vääristyneiltä.
  • Lähetä kerralla vain yksi mainossisältö. Älä lähetä samaa sisältöä toistuvasti. Jos tietty tarjoussisältö on kohdistettu useille alueille, lokalisoi lähettämäsi tiedot eri kielille, jotta voit tavoittaa eri maissa olevia käyttäjiä yksilöityjen tietosivujen tapaan. Valitse Ylläpidä käännöksiä > Ylläpidä omia käännöksiä ja valitse uudet kielet, joilla haluat tapahtuman näkyvän.
  • Valitse päivä, joka on yli 24 tuntia tulevaisuudessa, jotta voimme tarkastaa tapahtumasi ja varmistaa, että tapahtumaasi voidaan mainostaa Google Playssa.
Tekstin yleiset vaatimukset

Nämä koskevat kaikkia mainossisältötapahtuman tekstiosia (esimerkiksi iskulausetta ja kuvausta). Kaiken tekstin on noudatettava sovellusten tietosivuja ja mainoskampanjoita koskevia käytäntöjämme.

Lokalisointi

• Lähetetyn sisällön kielen on oltava valitun kieli- ja maa-asetuksen mukainen. Muut kuin asetuksen mukaiset kielet eivät ole sallittuja, ellei niiden oleteta olevan alueella laajasti käytössä ja tunnistettuja (esimerkiksi yksinkertaisen englanninkielisen sanan, kuten "Sale", käyttö kielialueella fi-FI).
  • Kun lokalisoit sisältöäsi, varmista, että lähettämäsi tiedot vastaavat seuraavia asioita:
    • Kieliasun laatu: Tekstissä käytetään oikeita välimerkkejä, kielioppia ja oikeinkirjoitusta, ja se on kirjoitettu valitulle kielelle.
    • Kulttuurinen osuvuus: Sisältö mukautuu kohdemaan kulttuuriin, ja se sisältää tuttuja viittauksia.
    • Kansainvälistyminen: Lähetetty sisältö noudattaa kieli- ja maa-asetuksia, esimerkiksi oikeita päivämäärä-, aika- ja valuuttamuotoja.

Huom. Play Console voi näyttää varoituksen, jos havaitsemme väärän kielen. Muista tarkistaa varoitukset ja ratkaista ne ennen lähettämistä.

Erikois- ja välimerkit

• Älä käytä peräkkäin useita huutomerkkejä (!) tai kysymysmerkkejä (?).
    • Esimerkki: Älä käytä näitä: ??, !!, ?!, !?!
  • Älä käytä peräkkäin useita erikois- tai välimerkkejä.
    • Esimerkki: Älä käytä näitä: <>, \\, :), ***, +_+, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~, %%
  • Poikkeuksena edelliseen vaatimukseen saat käyttää ellipsiä (…), mutta vain seuraavien ehtojen mukaan:
    • Älä käytä sitä Iskulause-kentässä.
    • Sen jälkeen tulee väli (ei "x…y" vaan "x… y").
    • Sitä käytetään enintään kahdesti yhdessä mainossisällössä.
  • Käytä m-viivaa (–), älä yhdysmerkkiä (-), kahta yhdysmerkkiä (--) tai n-viivaa (–).
  • Älä käytä rivinvaihtoja iskulauseissa.
  • Käytä vain kielesi oikeinkirjoitussääntöjen, kieliopin ja normien mukaisia perusmerkkejä (käytä esimerkiksi merkkejä ¿, æ, Ø ja ¡ vain, jos ne kuuluvat kielen normeihin).
  • Suosittelemme, että käytät prosenttialennuksia iskulauseessa ja kuvauksessa, kun kerrot tarjouksesta ja ilmoitat kokonaisalennuksen määrän (esim. "X % alennusta", "jopa X % alennusta").
  • Älä käytä HTML-tageja.

Isojen kirjainten käyttö

• Älä kirjoita kokonaisia sanoja isoilla kirjaimilla, paitsi jos kyse on lyhenteestä, kuponkikoodista tai brändinimestä, joka kirjoitetaan tavallisesti isolla.
  • Käytä isoja kirjaimia käyttämäsi kielen normien mukaisesti.
  • Kirjainlyhenteet voi kirjoittaa isoilla kirjaimilla.
  • Voit kirjoittaa isolla ensimmäisen kirjaimen kaksoispisteen (:) jälkeen.
  • Voit kirjoittaa sovelluksen nimen pelkillä isoilla kirjaimilla, jos se on kirjoitettu näin myös Google Playssa sovelluksen tietosivulla.
Tekstin yleiset suositukset
  • Kirjoita iskulauseita ja kuvauksia, jotka kaikki alueella olevat käyttäjät ymmärtävät.
    • Mainossisältösi näytetään ensisijaisesti käyttäjille, jotka tuntevat tuotteesi (esim. sen nykyisille tai entisille käyttäjille), mutta ne voivat näkyä myös käyttäjille, jotka eivät tunne sitä entuudestaan (esim. ihmisille, jotka eivät ole käyttäneet tuotettasi tai jotka ovat käyttäneet sitä vain hetken ajan).
  • Älä käytä iskulauseessa ja kuvauksessa samoja viestejä, sillä ne näkyvät rinnakkain. Jokaisen osan pitäisi tuoda mainossisältökorttiin lisäarvoa kontekstin, mielikuvien tai lisätiedon muodossa.
  • Tarjoa kaikista elementeistä laadukkaat käännökset kaikissa maissa, joihin kohdistat sisältöä.
    • Mainossisältö näytetään vain käyttäjille, jotka vastaavat lisäämiesi lokalisoitujen kuvausten maita ja kieliä. Jos kohdistat tapahtuman esimerkiksi Japaniin, Ranskaan ja Yhdysvaltoihin, mutta lisäät kuvaukset vain englanniksi ja japaniksi, ranskalaiset käyttäjät näkevät tapahtuman vain, jos heidän laitteensa kieliasetuksena on japani tai englanti.
  • Älä pyydä käyttäjää painamaan mitään äläkä odota osien näkyvän tietyssä järjestyksessä itse mainossisällössä. Esimerkkejä:
    • "Asenna painamalla alla olevaa painiketta!"
    • "Katso lisää yllä olevista kuvakaappauksista"
  • Mielikuvatekstin käyttö
    • Mielikuvateksti tarkoittaa tyyliteltyä tekstiä, joka tarjoaa käyttäjille luovaa tai viihdyttävää lisäsisältöä. Vaikka sen kirjoittaminen ei ole pakollista, mielikuvateksti voi tarjota lisäkontekstia tai taustatietoa, parantaa tyyliä tai lisätä tarinallisuutta.
    • Suosittelemme tarjoamaan lisäkontekstia iskulausetta tukevilla mielikuvateksteillä tai teema-, tausta- tai tarinaelementeillä, jos se auttaa käyttäjää ymmärtämään mainossisältöä.

Iskulause

Vaatimukset
  • Iskulauseen on selitettävä selkeästi, mitä mainossisällössä tarjotaan. Käyttäjien pitäisi pystyä kertomaan, mistä mainossisällössä on kyse, kun he ovat lukeneet iskulauseen.
    • Esimerkkejä mainossisältötyypeittäin:
      • Rajoitetun ajan tapahtuma: Tapahtuman nimi ja lyhyt kuvaus.
      • Tärkeät päivitykset:
        • Uusi ominaisuus: Uuden ominaisuuden nimi ja lyhyt kuvaus
        • Uusi sisältö: Uuden tai mainostetun sisällön nimi ja lyhyt kuvaus
      • Tarjous: Tarjouksen kuvaus (ja tapahtuman brändätty nimi, jos tarpeen)
  • Iskulauseiden on oltava ytimekkäitä (enintään 80 merkkiä), helposti ymmärrettävissä ja tarkkoja, ja niiden on sisällettävä tietoja ainoastaan kyseessä olevan mainossisällön arvosta. Lisää tapahtuman tiedot, kuten tapahtuman nimi ja ajankohta, selkeästi.
  • Aloita iskulause mainitsemalla mainossisällön tiedot selkeästi. Älä lisää yleisiä mainostekstejä, toimintakehotuksia tai kuvaavaa tekstiä, joilla ei ole lisäarvoa.
  • Iskulauseessa on ilmoitettava selkeästi tarjouksen arvo.
    • Mainitse käyttäjän saama arvo selkeästi 40 ensimmäisessä merkissä.
    • Iskulauseessa ilmoitetun arvon on vastattava juuri sitä tarjousta, joka lunastetaan tai otetaan käyttöön kassalla.
    • Ilmoita selkeästi käyttäjän saama arvo (esim. "X % alennusta kaikista aloituspakkauksista" tai "Jopa X % alennusta aloituspakkauksista"). Jos arvo on rahallinen summa, alennus on ilmoitettava alueella käytettävässä valuutassa (esim. 10 £ tai 5 €).
    • Iskulauseen on sisällettävä asianomainen tarjousarvo ja/tai alennus, ei yleisluontoisia mainostekstejä (esim. "Uusia lahjoja ja palkintoja"). Jos alennus sisältää tiettyyn SKU:hun liittyvän tarjouksen tai alennuksen, siinä on ilmoitettava kyseessä oleva SKU sekä sitä koskevan tarjouksen ja/tai alennuksen arvo.
    • Iskulauseessa on korostettava tarjouksen aikarajoitteista luonnetta sovelluksessa tai pelissä. Yleensä paras käytäntö on lisätä myös tapahtuman nimi (esimerkiksi Black Friday).
      • Jos alennuksessa tai brändätyssä tapahtumassa tarjotaan alennus tai palkinto useasta kategoriasta, iskulauseessa ei tarvitse mainita tiettyä prosenttialennusta, mutta siinä on oltava brändätyn tapahtuman nimi (esim. "Jäsenpäivä – säästä televisioista ja tietokoneista").
      • Jos alennuksessa tai brändätyssä tapahtumassa tarjotaan alennus tai palkinto yhdestä tuotekategoriasta, alennus tai palkinto on määritettävä iskulauseessa (esim. "25 %:n alennus televisioista").
    • Ilmoita selkeästi tarjouksen edellyttämät vähimmäisrajat tai tuotteet. Jos tarjouksen kelpoisuusehtojen täyttäminen edellyttää tiettyjen tuotteiden yhdistelmää, ne kaikki on merkittävä selkeästi iskulauseeseen.
  • Tarjousten iskulauseiden on oltava yleisluontoisia, mutta niiden on myös sisällettävä mahdolliset kelpoisuusvaatimukset (esim. "Tarjous koskee vain uimapukuja").
  • Tarjousten iskulauseiden on sisällettävä laskutusta koskevat odotukset, lisäveloitukset ja ostosta koskevat vähimmäisrajat (esim. "5 € alennusta yli 20 €:n ostoksista").
Suositukset
  • Korosta iskulauseessa mainossisällön tärkeimpiä käyttäjäetuja. Kuvauskentässä on kerrottava käyttäjän saamista eduista, mutta on vahvasti suositeltua lisätä ytimekäs kuvaus eduista myös iskulausekenttään. Esimerkkejä:
    • Rajoitetun ajan tapahtuma: Käyttäjän saama arvo osallistumisesta (esimerkiksi edistyminen sovelluksessa tai pelissä, saavutukset)
    • Tärkeät päivitykset:
      • Uusi ominaisuus: Käyttäjän saama arvo (esimerkiksi esimerkkikäyttötapaus, helpompi käyttäjäkokemus, monipuolisempi käyttökokemus)
      • Uusi sisältö: Myyntivaltit (esimerkiksi lipputulot, palkinnot, tunnetut ohjaajat ja näyttelijät jne.)
    • Tarjous: Arvolupaus, jonka käyttäjät voivat saada lunastamalla tarjouksia (esimerkiksi alennettu tilauksen päivitys)
  • Varmista, että iskulause on tarkka ja sisältää mainossisällön tärkeimmät elementit.
    • Älä käytä iskulauseita, jotka voivat viitata mihin tahansa tuotteesi (tai toisen tuotteen) mainossisältöön, esim. "Viikon tapahtuma" tai "Sesonkiale".
    • Älä käytä samaa iskulausetta useissa mainossisällöissä.

Kuvaus

Vaatimukset
  • Enintään 500 merkkiä
  • Mainossisällön lähetyksessä on kerrottava, mitä hyötyä mainossisällöstä on käyttäjälle ja/tai myyntivaltit. Luettuaan kuvauksen käyttäjien pitäisi voida ymmärtää selkeästi, mitä mainossisältö tarkoittaa heidän kannaltaan ja miksi heidän kannattaisi välittää siitä. Esimerkkejä:
    • Rajoitetun ajan tapahtuma: Käyttäjän saama arvo osallistumisesta (esimerkiksi edistyminen sovelluksessa tai pelissä, saavutukset)
    • Tärkeät päivitykset:
      • Uusi ominaisuus: Käyttäjän saama arvo (esimerkiksi esimerkkikäyttötapaus, helpompi käyttäjäkokemus, monipuolisempi käyttökokemus)
      • Uusi sisältö: Myyntivaltit (esimerkiksi lipputulot, palkinnot, tunnetut ohjaajat ja näyttelijät jne.)
    • Tarjous: Arvolupaus, jonka käyttäjät voivat saada lunastamalla tarjouksia (esimerkiksi alennettu tilauksen päivitys)
  • Kun käyttäjä on lukenut kuvauksen, hänen pitäisi voida ymmärtää selkeästi, miten hän voi osallistua tapahtumaan, käyttää uutta ominaisuutta tai sisältöä tai lunastaa tarjouksen. Mahdolliset osallistumisvaatimukset on mainittava kuvauksessa.
  • Kuvausten tarkoitus on kertoa mainossisältötapahtumasta selkeästi ja auttaa käyttäjiä ymmärtämään sen yksityiskohdat. Lisää tietoja tapahtumasta, esimerkiksi tapahtuman nimi, toimintatapa, osallistumisohjeet ja miksi se on tärkeä käyttäjille. Hylkäämme kuvaukset, jotka ovat tyhjiä tai joissa ei ole tarvittavia tietoja.
  • Älä käytä samoja viestejä iskulauseessa ja kuvauksessa.
  • Jos lähetetty tarjous on brändätty tapahtuma, jossa on useita tarjouselementtejä, varmista, että et lisää brändätyn tapahtuman osaksi sääntöjen vastaisia elementtejä (esim. arvontoja tai turnauksia). Poikkeuksena on aina saatavilla olevan arvon lisääminen, joka parantaisi käyttäjän saamaa etua kampanjatarjouksen lisäksi (esimerkiksi "Maksuton toimitus koskee myös alennettuja tuotteita").
    • Huom. Maininta aina saatavilla olevasta maksuttomasta toimituksesta sallitaan, koska se parantaa käyttäjän saamaa etua kampanjatarjouksen lisäksi, mutta vain kuvauksessa.
  • Älä käytä yhteenvetoihin ranskalaisia viivoja. valitse lyhyt ja napakka kappale.
Suositukset
  • Kerro mainossisällöstä selkeästi käyttäjille. Suositus on vähintään 100 merkkiä.
  • Älä sisällytä kuvaukseen sovelluksen tai pelin yleiskuvausta.
  • Käytä tarvittaessa rivinvaihtoja, jotta kuvaus on luettavampi.

Kuva

Vaatimukset

Ensisijainen kuva

• JPEG tai 24-bittinen PNG
  • 1 920 x 1 080 pikseliä, kuvasuhde 16:9
  • Jos lisäät videon, sinun on lisättävä myös kuva.
  • Tärkeät visuaaliset elementit (kuten kolmannen osapuolen brändin logo tai päähahmo) tulee keskittää suojavyöhykkeelle, koska kuvaa saatetaan rajata, jotta se sopii tietyille laitteille tai laitetyypeille. Reunukselliset kuvat eivät ole sallittuja.
    • Suorakulmion muotoisen kuvan suojavyöhyke: 20 % alareunassa, 10 % molemmilla sivuilla ja 15 % yläreunassa.

Example of safe zone

Huom. Pidä näkyvät kuvamateriaalit ja keskipiste suojavyöhykkeen keskiosassa.

Example of focal point

Neliön muotoinen kuva

• JPEG tai 24-bittinen PNG
  • 1 080 × 1 080 pikseliä, kuvasuhde 1:1
  • Suojavyöhykettä ei tarvita
  • Älä lisää kuviin tekstiä, kuten brändin logoa, iskulauseita tai tapahtuman nimeä. Kuvat saavat sisältää vain tärkeitä visuaalisia elementtejä. Ydinviestin pitää välittyä iskulauseesta.
    • Poikkeukset: Kolmannen osapuolen logoissa voi olla tekstiä, joka viittaa muun immateriaaliomaisuuden yhteiskäyttöön tai joka on osa tuotetta (esim. t-paidassa näkyvä brändi).
  • Jos käytät kolmannen osapuolen logoa, sen on mahduttava suojavyöhykkeelle tai se voidaan hylätä.
  • Älä käytä Google Playn tai muiden kauppojen merkkejä tai kuvakkeita.
  • Älä lisää designelementtejä, jotka muistuttavat tuotteen designelementtejä (toimintakehotuspainike, valitsin tai napautuskohteita muistuttava elementti).
Suositukset

Mainossisällön kuvamateriaalien pitäisi saada käyttäjät innostumaan tapahtumista yhdellä silmäyksellä ja innostaa nämä avaamaan mainossisältötapahtuma. Mainossisältökuvat näkyvät nimen yhteydessä. Niissä ei pitäisi toistaa samoja asioita kuin nimessä, vaan niiden pitäisi täydentää sitä. Mainossisällön kuvailuun ja korostamiseen tulisi käyttää tekstikenttiä, kuten iskulausetta ja kuvausta. Laatusääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa mainossisällön näkymisen rajoittamiseen Google Playssa.

Huom. Kuvamateriaaliasi katsotaan erilaisilla alustoilla, pienet mobiililaitteiden näytöt mukaan lukien. Jotta sisältösi toimii useimmilla alustoilla, tee viestistä ytimekäs, selkeä ja tehokas.

• Varmista, että kuva liittyy mainossisällön lähetykseen ja auttaa käyttäjiä ymmärtämään tapahtumaa visuaalisesti. Ota huomioon seuraavat seikat:
    • Älä käytä samaa kuvaa eri mainossisällöissä.
    • Älä käytä samaa tai samankaltaista kuvaa kuin sovelluksen tietosivulla.
    • Älä käytä yleisluontoista kuvaa, joka vastaa tuotetta, muttei mainossisältöä.
  • Varmista, että kuvassa ei ole pyöreitä kulmia.
  • Kuvassa tulee olla yksi keskipiste. Sekavat kuvat, joissa ei ole keskipistettä, voidaan hylätä.
  • Vältä puhtaanvalkoista ja tummanharmaata väriteemaa, sillä ne voivat sekoittua Play Kaupan taustaan. Harkitse kirkkaampien värien käyttämistä grafiikassa herättääksesi kiinnostusta ja innostusta.
  • Vältä sisältöä, joka perustuu tai jossa on viittauksia tuloksiin tai sijoittumiseen Play Kaupassa, kehuihin, palkintoihin tai käyttäjäkokemuksiin.
  • Lokalisoi kuva tarvittaessa eri markkinoille.
  • Vältä sovelluksen tai pelin sisäisten yleisten kuvakaappauksien käyttöä.

Video

Vaatimukset
  • Sinun on poistettava videon mainokset käytöstä, ennen kuin se voidaan näyttää. Voit poistaa mainokset käytöstä näin:
    • Poista videon kaupallistaminen käytöstä tai
    • Lataa uusi video, johon ei liity kaupallistamispyyntöä, ja päivitä URL-osoite Play Consolessa.
      Tärkeää: Jos videossasi on tekijänoikeuksien alaista sisältöä, videon kaupallistamisen poistaminen ei vielä estä mainosten näyttämistä. Silloin sinun on käytettävä toista videota, jossa ei ole tekijänoikeuksien alaista sisältöä, johon liittyy kaupallistamispyyntöä.
  • Muuta videosi yksityisyysasetukseksi julkinen tai piilotettu. Älä muuta sitä yksityiseksi.
  • Varmista, että videon voi upottaa.
  • Lokalisoi video asianmukaisesti, käyttöliittymä, teksti ja äänet mukaan lukien.
Suositukset
  • Varmista, että video liittyy mainossisällön lähetykseen ja auttaa käyttäjiä ymmärtämään sisältöä visuaalisesti. Ota huomioon seuraavat seikat:
    • Älä käytä samaa videota eri mainossisällöissä.
    • Älä käytä samaa tai samankaltaista videota kuin sovelluksen tietosivulla.
    • Älä käytä yleisluontoista videota, joka vastaa tuotetta, muttei mainossisältöä.
  • Videon tulee luoda realistisia odotuksia ja saada käyttäjä innostumaan varsinaisesta mainossisältökokemuksesta. Pohdi seuraavia asioita:
    • Vaikka brändäys ja tarinankerronta ovat tärkeitä elementtejä, suosittelemme silti minimoimaan niiden määrän ja keskittymään sen sijaan itse mainossisältökokemuksen näyttämiseen.
    • Näytä oikeaa kuvaa sovelluksen tai pelin käytöstä, älä kuvaa ihmisistä käyttämässä laitetta (esimerkiksi laitetta napauttavia sormia), ellei mainossisältökokemuksen painopiste ole laitteen ulkopuolella.
  • Luo video mieluummin vaaka- kuin pystysuunnassa, sillä se näytetään vaakasuuntaisessa videosoittimessa.
  • Pidä videot lyhyinä ja ytimekkäinä, sillä vain ensimmäiset 30 sekuntia toistetaan automaattisesti. Käyttäjät voivat jatkaa katsomaan koko videon napauttamalla sitä.
  • Koska videot voidaan toistaa automaattisesti upotettuina ja äänet oletuksena mykistettyinä, kannattaa käyttää kopiota, josta käyttäjä saa enemmän kontekstia. Huomioi kuitenkin seuraavat seikat:
    • Älä lisää sisältöä, joka perustuu tai sisältää viittauksia tuloksiin tai sijoittumiseen Play Kaupassa.
    • Varmista tekstin luettavuus käyttämällä luettavia fontteja ja sopivaa fonttikokoa ja näyttämällä teksti riittävän pitkään, jotta käyttäjä ehtii lukea sen.

Tarjousten kelpoisuusvaatimukset

Monia sovelluksen- ja pelinsisäisiä tarjouksia tuetaan, mutta niihin liittyy joitakin rajoituksia. Googlella on oikeus hylätä tapahtumat, jotka eivät vastaa alla kuvattuja vaatimuksia ja suosituksia, ja oikeus olla näyttämättä sisältöä käyttäjille.

Sovelluksen ja pelin sisäisten tarjousten yleiset vaatimukset
  • Tarjouksista täytyy saada lisäarvoa. Tarjousten on tarjottava rahallinen alennus tai lisätuote tai ‑palvelu, joka ei tavallisesti liity ostokseen.
    • Palkintojen ja lahjojen on oltava arvokkaita.
    • Aina saatavilla olevat ja yleiset jatkuvat tarjoukset eivät ole sallittuja (poikkeuksena sallitaan uusille käyttäjille kohdistetut tarjoukset, jotka ovat aina saatavilla).
  • Tarjousten on oltava hyödynnettävissä laajalle käyttäjäjoukolle (poikkeuksena sallitaan uusille käyttäjille kohdistetut tarjoukset, jotka ovat aina saatavilla).
  • Tarjousten on oltava täsmällisiä. Lähetyksissä on ilmoitettava, mitä niissä tarjotaan (SKU- tai kategoriatasolla), minkä arvoinen tarjous on ja miten mainoskampanja toimii.
  • Tarjouksia ei saa lähettää mainosten korvikkeeksi, jossa kerrotaan useista jatkuvista tai aina saatavilla olevista kampanjaelementeistä tai annetaan yleisiä kuvauksia sovelluksesta tai pelistä.
  • Tarjouksen on oltava lunastettavissa Android-sovelluksessasi.
  • Tarjouksen lunastamisesta ei saa aiheutua maksuja, joita ei sovelleta tarjouksen ulkopuolisiin ostoksiin (esim. lisämaksuja).
  • Käyttäjän on voitava löytää tarjous helposti, kun hän avaa sovelluksen tai pelin.
  • Tarjousehtojen on myös noudatettava kaikkia sovellettavia paikallisia ja kansallisia lakeja.
  • Brändätyt tapahtumat edustavat kehittäjien tarjouksia, jotka perustuvat vuotuisiin tapahtumiin (esimerkiksi "Takaisin kouluun" tai Black Friday), tai sovelluksen virstanpylväisiin tai tapahtumiin (esim. vuosipäivän alennusmyynti). Saman brändätyn tapahtuman alla voi olla useita sallittuja kampanjaelementtejä (esim. 30 %:n alennus ja ostokseen käytettävä kuponki).
    • Brändättyjä tapahtumia tulee lähettää vain, kun kyseessä on erittäin tunnettu tai tärkeä kausiluonteinen ajankohta tai sovelluksen virstanpylväs tai tapahtuma, sillä liian monen brändätyn tapahtuman luominen heikentää kunkin tapahtuman arvoa.
    • Brändätyn tapahtuman aikana tarjouksessa voi olla maininta aina saatavilla olevista ohjelmista, jos tällaisessa ohjelmassa annetaan tapahtuma-aikana uusi alennus tai lisäalennus.
      • Huom. Maininta aina saatavilla olevasta maksuttomasta toimituksesta on sallittu, mutta vain aikarajoitteisen tarjouksen lisänä olevassa kuvauksessa brändätyn tapahtuman aikana.
    • Jos tarjouksessa on sekä sallittuja että kiellettyjä elementtejä (esimerkiksi maininta päivittäisistä tarjouksista, arvonnoista tai aina saatavilla olevista ohjelmista), tarjouksen katsotaan olevan ehtojen vastainen.
      • Esimerkki: Jos jälleenmyyjä esittää Black Friday ‑tarjouksen, joka sisältää alennuksen ja maksuttoman toimituksen (sallitut tarjoustyypit), mutta sisältää myös maininnan jatkuvasta tavanomaisesta päivätarjousohjelmasta tai arvonnoista (molemmat ovat kiellettyjä), tarjousta pidetään ehtojen vastaisena.
Tarjoustyyppien vaatimukset
  • Alennus
    • Alennuksen suuruuden on oltava vähintään 10 % ja/tai vastaava rahallinen arvo.
    • Alennuksen mahdollinen yläraja (esim. "20 %:n alennuksen enimmäisarvo 50 €") on ilmoitettava selkeästi.
    • Tarjouskoodit ovat sallittuja (esim. "15 % alennusta koodilla KESÄ21").
    • Jos tarjouksessa on eri tasoja (esim. "20 % alennusta vähintään 100 euron ostoksesta", "30 % alennusta vähintään 200 euron ostoksesta"), ne on ilmoitettava selkeästi tarjouksen iskulauseessa tai kuvauksessa.
    • Cashback-tarjoukset on huomioitava ostoskorissa tai kassalla.
  • Lisäarvo
    • Bonustarjousten (esim. "Neljä kertaa enemmän jalokiviä" tai "Saat 20 % enemmän kolikoita samaan hintaan") vähimmäislisäarvon on oltava 10 %.
    • Jos kyseessä on maksuttoman palkinnon sisältävä tarjous (esimerkiksi "Maksuton hahmo", "Maksuton kassi 50 euron ostoksesta"):
      • Palkinnolla on oltava arvo, ja se on ilmoitettava selkeästi.
      • Voit antaa palkintona oman sovelluksesi sisäisiä kanta-asiakaspisteitä.
      • Palkinnon lunastamiseen liittyvät ostovaatimukset on ilmoitettava selkeästi.
      • Maksuttomat fyysiset palkinnot eivät saa olla koekappaleita tai näytteitä.
      • Peleissä palkinnon lunastamisen on onnistuttava rajoitetussa ajassa pelin ydinsilmukan ulkopuolella, ja pelkästä osallistumisesta on annettava vähimmäispalkinto. Esimerkkejä kielletyistä ydinsilmukan käyttötavoista ovat mainoksen katsominen ja tavallisen tason tai haasteen läpäiseminen.
    • Jos palkinto on lahjakortti, sen arvo on ilmoitettava selkeästi ja sen on oltava peräisin omasta kaupastasi.
  • Tilauskokeilu
    • Vähintään 10 %:n alennus tilauksen tutustumishinnasta.
Tarjousten rajoitukset

Tarjouksesi on täytettävä seuraavat ehdot, jotta se voidaan näyttää osana mainoskampanjaa Google Playssa:

• Tarjouksesi ei saa olla rajattu vain pienelle osalle käyttäjistä (esim. tarjoukset, jotka ovat saatavilla vain tietyn kaupungin asukkaille, tai alennukset sotilaille, syntymäpäiväänsä viettäville, opettajille tai opiskelijoille). Jos tarjous on tarkoitettu vain uusille käyttäjille, käytä Luo tapahtuma ‐mainossisältölomakkeen käyttäjäkelpoisuuskentässä olevaa "Vain uudet käyttäjät" ‐kohdistusvaihtoehtoa.
  • Tarjous ei saa sisältää alennusta, joka on voimassa aina. Jos esimerkiksi viiden euron hintaisesta tuotteesta saa aina yhden euron alennusta, kyseessä ei ole oikea alennus – tuotteen todellinen hinta on tällöin neljä euroa.
  • Tarjouserä ei saa olla rajoitettu (esim. "vain ensimmäiset 500 ostajaa").
  • Tarjousta ei saa rajata tuotteisiin tai palveluihin, jotka ovat tavallisesti 0 € ‑hintaisia.
  • Tarjous ei saa sisältää arvontoja, turnauksia tai muita kilpailuja.
    • Huom. Pelin tai sovelluksensisäiset turnaukset ja kilpailut on lähetettävä tapahtumina, ei tarjouksina.
  • Tarjouksen sisältämä hyvitys ei saa edellyttää perinteisen postin tai sähköpostin lähettämistä.
  • Tarjous ei saa sisältää vero- tai ALV-alennuksia.
  • Tarjouksella ei saa mainostaa tuotetta, johon ei liity alennusta.
  • Tarjouksen kokonaisarvon on oltava vähintään 10 %, jos kyseessä on alennus- tai lisäarvotarjous.
  • Tarjouksella ei saa mainostaa toisen sovelluksen tarjousta (esim. sovellus A ei saa lähettää tarjousta, jossa luvataan 5 %:n cashback-hyvitys sovelluksesta B).
    • Huom. Kolmannen osapuolen sovelluksensisäisiä ostoksia koskevat tarjoukset ovat sallittuja, jos käyttäjä voi lunastaa ne käyttämällä Google Playn laskutusjärjestelmää poistumatta sovelluksesta, jossa tarjousta mainostetaan.
  • Tarjous ei saa koskea tavallisesta poikkeavaa korkoa, todellista vuosikorkoa tai luotto- tai debit-cashback-tuotetta.
  • Tarjous ei saa koskea maksullisia sovelluksia tai pelejä (tuotetason alennukset). Maksullisten sovellusten tai pelien alennukset on lähetettävä Play Consolessa maksullisten sovellusten alennusmyynteinä. Lue lisää alennusmyyntien luomisesta maksullisille sovelluksille.
  • Tarjous ei saa olla palkinto pelissä tehdystä toiminnosta, kun vaadittu toiminto on osa ydinpelisilmukkaa. Esimerkkejä kielletyistä ydinsilmukan käyttötavoista ovat mainoksen katsominen ja tavallisen tason tai haasteen läpäiseminen.
  • Tarjousta ei saa lähettää tavanomaisten ohjelmien tai yleisten jatkuvien alennusten (esim. päivittäisten pika-alennusmekanismien) mainostamista varten.
  • Tarjous ei saa olla uuden sisällön päivitys ilman alennusta tai lisäarvoa (esimerkiksi uudet hahmot, tasot, kartat ja pelin sijainnit katsotaan tarjoukseksi vain, jos ne edustavat rajoitetun ajan voimassa olevia kampanjatapahtumia).
    • Esimerkkejä ehdot täyttävistä tarjouksista:
      • Päivitys on maksuton tai alennettu, mutta aikarajoitteisen tapahtuman päättymisen jälkeen se muuttuu sovelluksensisäiseksi ostokseksi tai sen hinta nousee.
      • Päivitys tarjottiin aiemmin kalliimmalla hinnalla tai se oli sovelluksensisäinen ostos, ja se tarjotaan aikarajoitteisen tapahtuman ajan vähintään 10 %:n alennuksella tai maksutta.
    • Esimerkkejä tarjouksista, jotka eivät täytä ehtoja:

• Uusi aina pelattavissa oleva hahmo – ellei uusi hahmo muutu rajoitetun ajan jälkeen sovelluksensisäiseksi ostokseksi.
      • Uusien hahmojen tai pakettien esittely (ellei uuden hahmon tai paketin hinnan ole tarkoitus nousta ja alennushinnan on oltava vähintään 10 % pienempi).
Esimerkkejä lähetetyistä tarjouksista

Pääset alkuun tutustumalla lähetettyjen tarjousten esimerkkeihin, jotka näet laajentamalla alla olevia osioita:

Esimerkki 1

Esimerkki 2