Informatie over de recent uitgevaardigde internationale sancties voor Play-ontwikkelaars

De situatie verandert snel en we raden je aan af en toe terug te komen naar deze pagina voor de nieuwste informatie.

Veelgestelde vragen

Wat doet Google Play met betrekking tot gebruikers in regio's waarvoor sancties gelden, waaronder de Krim en de zogenoemde Volksrepubliek Donetsk (DNR) en Volksrepubliek Loehansk (LNR)?

We zetten ons in om aan alle toepasselijke sancties en nalevingswetgeving voor handel te voldoen en blijven de nieuwste richtlijnen in de gaten houden. Gebruikers in de getroffen regio's kunnen Google Play nog steeds gebruiken om bijvoorbeeld gratis apps te downloaden, maar ze kunnen geen aankopen doen.

Hebben gebruikers toegang tot eerder gedownloade apps en in-app aankopen als ze wonen in een regio waarvoor sancties gelden?

Gebruikers hebben nog steeds toegang tot content die ze eerder hebben gedownload of gekocht via Google Play.

Wat gebeurt er met een abonnement als de gebruiker in een regio woont waarvoor sancties gelden?

Aan het einde van de betaalcyclus wordt het abonnement van de gebruiker opgezegd.

Er gelden sancties voor mijn bank of mijn bank heeft de activiteiten opgeschort. Hoe kan ik mijn inkomsten ontvangen?

Als je problemen hebt met het ontvangen van betalingen, raden we je aan een alternatieve betaalmethode te gebruiken, zoals een rekening bij een andere bank of een e-wallet die betalingen accepteert. Je kunt controleren op alternatieve betaalmethoden door een nieuwe betaalmethode toe te voegen aan je account. Nadat de betaalmethode is geüpdatet, ontvang je je inkomsten in de volgende betaalcyclus.

Gerelateerde content

Controleer dit Helpcentrum-artikel voor informatie over het factureringssysteem van Google Play in Rusland.