Belasting- en nalevingsinstellingen voor betaalde apps, abonnementen en in-app producten

Als je een betaalde app distribueert of als je app abonnementen of in-app producten biedt, moet je misschien informatie aanleveren over het product dat je distribueert voor consumentenwetgevings- of belastingdoeleinden.

Je kunt deze informatie opgeven in het gedeelte Btw en naleving als je de prijzen voor je apps instelt in de Play Console en als je prijzen voor abonnementen of in-app producten beheert.

Belasting- en nalevingsinformatie leveren in de Play Console

Op de volgende pagina's in de Play Console kun je prijzen instellen en beheren:

• App-prijzen (Inkomsten genereren > Producten > App-prijzen)
  • In-app producten (Inkomsten genereren > Producten > In-app producten > Product maken of In-app product bekijken)
  • Abonnementen (Inkomsten genereren > Producten > Abonnementen > Abonnement maken of Abonnement bekijken > Abonnementsgegevens bewerken)

Als je app-prijzen instelt en prijzen voor abonnementen of in-app producten beheert, zijn de onderstaande selecties beschikbaar in het gedeelte Btw en naleving. Door jou aangebrachte wijzigingen in de belastingcategorisatie en de bijbehorende belastingbehandeling van je producten worden alleen toegepast op toekomstige transacties.

Classificatie voor digitale content of service

Als je app kan worden gedistribueerd naar gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER), moet je ons laten weten of je product digitale content of een service is.

Bekijk Richtlijn 2011/83/EU van het Europees Parlement en de Raad en Richtlijn (EU) 2019/770 van het Europees Parlement en de Raad om te bepalen of je product moet worden geclassificeerd als een service of digitale content. Bij twijfel classificeer je het product als een service.

Opmerking: Het herroepingsrecht volgens de consumentenwetgeving in de EER is afhankelijk van deze classificatie. Voor producten die als digitale content zijn geclassificeerd, is het herroepingsrecht uitgesloten. Producten die als een service zijn geclassificeerd, komen binnen 14 dagen na aankoop in aanmerking voor een terugbetaling.

Lagere btw-tarieven

Ontwikkelaars die digitaal nieuws, tijdschriften, kranten, boeken, video's, muziek, audio of audioboeken verkopen in verschillende landen/regio's, komen misschien in aanmerking voor lagere btw-tarieven. Het is jouw verantwoordelijkheid om aan de hand van lokale regelgeving te bepalen of je in aanmerking komt.

Zodra je weet of je in aanmerking komt voor lagere tarieven, kun je voor elk land/elke regio waar je in aanmerking komt, de juiste tarieven selecteren.

Belangrijk: Je app moet in de juiste categorie vallen (bijvoorbeeld Muziek en audio of Videospelers) voordat je lagere tarieven kunt bekijken en selecteren waarvoor je in aanmerking komt.

Amerikaanse communicatie- en amusementsbelastingen

Als je toepasselijke communicatie- en amusementsbelastingen op staatsniveau wilt innen in de Verenigde Staten via de Play Console, geef je aan dat je app of product een streamingproduct is en selecteer je de juiste streamingcategorie. In Tarieven van verkoopbelastingen controleren of wijzigen vind je meer informatie over de staten waar je communicatie- en amusementsbelastingen kunt innen.

Gerelateerde content