Retningslinjenes omfang

Retningslinjene våre gjelder alt innholdet appen din viser eller linker til, deriblant annonser som vises til brukerne, og eventuelt brukergenerert innhold appen er vert for eller linker til. Videre gjelder de for innhold i utviklerkontoen din som vises offentlig i Google Play, inkludert utviklernavnet ditt og landingssiden for det oppførte utviklernettstedet ditt.

Vi tillater ikke apper som lar brukerne installere andre apper på enheten sin. Apper som gir tilgang til andre apper, spill eller programmer uten installering, deriblant funksjoner og brukeropplevelser som leveres av tredjeparter, må sikre at alt innholdet de leverer, overholder alle Google Play-retningslinjene, og de kan også bli gjenstand for ekstra gjennomgang i henhold til retningslinjene.

Definerte termer som brukes i disse retningslinjene, har samme betydning som i distribusjonsavtalen for utviklere (DDA). I tillegg til å overholde disse retningslinjene og DDA må innholdet i appen din gis en egnethetsvurdering i samsvar med retningslinjene våre for egnethet.

Vi tillater ikke apper eller innhold som undergraver brukerens tillit til Google Play-økosystemet. Når vi vurderer om vi skal inkludere apper på eller fjerne apper fra Google Play, vurderer vi en rekke faktorer, inkludert, men ikke begrenset til, et mønster av skadelig atferd eller høy risiko for uriktig bruk. Vi identifiserer risiko for uriktig bruk som blant annet, men ikke begrenset til, app- og utviklerspesifikke klager, nyhetsrapportering, tidligere brudd på retningslinjene, tilbakemeldinger fra brukere og bruk av populære merkevarer, rollefigurer og andre elementer.

Slik fungerer Google Play Protect

Google Play Protect-funksjonen kontrollerer apper når du installerer dem. I tillegg blir enheten din skannet med jevne mellomrom. Hvis en potensielt skadelig app blir funnet, kan følgende skje:

• Du mottar et varsel. For å fjerne appen, trykk på varselet. Deretter trykker du på Avinstaller.
  • Deaktiverer appen frem til du avinstallerer den.
  • Appen fjernes automatisk. Hvis en skadelig app blir funnet, får du i de fleste tilfeller et varsel om at appen er fjernet.

Slik fungerer beskyttelsen mot skadelig programvare

For at Google skal kunne beskytte deg mot skadelig programvare fra tredjeparter samt skadelige nettadresser og andre sikkerhetstrusler, kan vi hente inn informasjon om

• enhetens nettverkstilkoblinger
  • potensielt skadelige nettadresser
  • operativsystem og apper installert på enheten din via Google Play eller andre kilder

Du kan få advarsler fra Google om apper eller nettadresser som kanskje ikke er trygge. Google kan fjerne eller blokkere installasjonen av slike apper eller nettadresser hvis de er kjent for å være skadelige for enheter, data eller brukere.

Du kan deaktivere noen av disse beskyttelsene i enhetsinnstillingene. Google kan imidlertid fortsatt motta informasjon om apper som er installert via Google Play. I tillegg kan apper som er installert fra andre kilder, fortsatt sjekkes med tanke på sikkerhetstrusler, uten at det sendes informasjon til Google.

Sånn fungerer personvernvarsler

Google Play Protect varsler deg hvis apper fjernes fra Google Play-butikken, fordi de kan få tilgang til personopplysningene dine, og du får dermed muligheten til å avinstallere appene.