Editorin suositusten käyttäminen

Editorin avulla voit nopeasti hyödyntää suosituksia tulosten parantamiseen. Ottamalla käyttöön suosituksia voit parantaa kampanjan optimointipisteitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa suosituksia käyttöön ja mistä löydät optimointipisteet Google Ads Editorista.

Lisäksi artikkelissa kerrotaan, miten synkronointi Google Adsin ja Editorin välillä vaikuttaa suosituksiin sekä miten saat suositusten avulla parhaisiin käytäntöihin perustuvia ehdotuksia, kun lisäät uutta sisältöä.

Ohjeet

1. Suositusten käyttöönotto

Hyvä huomioida

• Tyhjä tai valkoinen lamppu lightbulb kertoo, että suosituksia on saatavilla.
  • Täysi tai sininen lamppu kertoo, että suosituksia on otettu käyttöön.
  • Lamppu, jonka päällä on oranssi ympyrä Lightbulb Toggle [icon], kertoo, että käyttöön otetuille suosituksille on olemassa päivityshaun löytämä päivitys.
    • Jos esimerkiksi olet ottanut käyttöön suosituksen budjetin nostamisesta 20 euroon ja käytät sen jälkeen päivityshakua, se saattaa huomata palvelimelta, että suositus onkin sillä välin päivitetty 30 euroon. Tässä tapauksessa Editor pitäisi alkuperäisen 20 euron budjetin voimassa ja kertoisi sinulle, että suositusta on päivitetty (näyttämällä tämän kuvakkeen).

Uudet suositukset on merkitty lamppukuvakkeella lightbulb kaikkialla Editorissa.

1. Klikkaa lamppukuvaketta lightbulb, niin näet kuvauksen kyseisestä suosituksesta.
  2. Klikkaa Näytä, niin näet lisätietoja suosituksesta.
  3. Ota suositus käyttöön tililläsi klikkaamalla Käytä.
  4. Kun olet klikannut Käytä, lamppukuvake näyttää tältä: .
  5. Voit kumota suosituksen klikkaamalla lamppukuvaketta ja valitsemalla sen jälkeen Poista käytöstä.

Pääset suosituksiin Editor-tilisi tyyppiluettelosta tai klikkaamalla Tilit ja kampanjat ‑muokkauspaneelin optimointipisteiden vieressä olevaa linkkiä.

1. Laajenna tyyppiluettelo klikkaamalla tyyppiluettelosta Suositukset.
  2. Näet laajennetun luettelon tililläsi olevista suositustyypeistä sekä yhteenvetosivun kaikista suosituksista.
  3. Kaksoisklikkaa taulukosta haluamaasi suositustyyppiä tai klikkaa mitä tahansa suositustyyppiä, niin näet saatavilla olevat suositukset tilin, kampanjan ja mainosryhmän mukaan.
    • Jos esimerkiksi klikkaat Lisää responsiivisia hakumainoksia, näet suositellut responsiiviset hakumainokset, jotka voit luoda. Näet myös näiden uusien mainosten otsikko- ja kuvaustekstit.
    • Tilin pisteiden parannus- ja Kampanjan pisteiden parannus ‑sarakkeista näet, miten monta prosenttia optimointipisteesi ovat nousseet kunkin suosituksen käyttöönoton jälkeen.
  4. Jos haluat ottaa käyttöön yksittäisiä suosituksia, valitse ne luettelosta ja klikkaa Käytä.
    • Tämän jälkeen suosituksen tilasarakkeessa näkyy sininen lamppukuvake .
    • Nämä käyttöönotetut suositukset näkyvät myös niihin liittyvässä sijainnissa Editorissa, ja tunnistat ne sinisestä lamppukuvakkeesta . Jos esimerkiksi olet luonut responsiivisia hakumainoksia, näet luettelon uusista mainoksista ja sinisen lampun niiden vieressä Responsiiviset hakumainokset ‑sivulla. Pääset sivulle nopeasti klikkaamalla Näytä käyttöönotettu suositus.
  5. Jos haluat kumota suosituksia, valitse luettelosta haluamasi kohteet, joissa on sininen hehkulamppu, ja klikkaa Kumoa.

2. Optimointipisteiden löytäminen

Tilit ja kampanjat

Tilien ja kampanjoiden optimointipisteet ovat saatavilla datataulukon oikealla puolella olevasta muokkauspaneelista.

1. Jos haluat nähdä tilin optimointipisteet, klikkaa tyyppiluettelosta Tilit ja valitse tili. Tilin optimointipisteet näkyvät muokkauspaneelissa ja ruudukkonäkymässä.
    • Klikkaamalla Katso suosituksia pääset suositusten yhteenvetosivulle. Huom. Tämä on myös mahdollista Kampanjat-välilehdellä. Kaksoisklikkaamalla tiliä 1) pääset automaattisesti kyseiselle tilille ja 2) voit liikkua tilin kampanjoissa. Jos haluat päästä useille tileille, valitse tilit, klikkaa kakkospainikkeella ja valitse "Kopioi valinta puunäkymään".
    • Näissä pisteissä yhdistyvät tilisi kaikkien kampanjoiden optimointipisteet.
  2. Jos haluat nähdä kampanjan optimointipisteet, klikkaa tyyppiluettelosta Kampanjat ja valitse kampanja. Kampanjan optimointipisteet näkyvät myös muokkauspaneelissa.
  3. Valitse useita tilejä tai kampanjoita, jos haluat nähdä valittujen kohteiden yhdistetyt optimointipisteet.

Suositukset-sivu

Näet optimointipisteet myös Suositukset-sivulta datataulukon yläpuolelta.

1. Klikkaa tyyppiluettelosta Suositukset. Suositusten yhteenvetosivu avautuu datanäkymään.
  2. Datataulukon yläpuolelta näet ladatun ja valitun tilin tai kampanjan optimointipisteet. Jos esimerkiksi valitset tilin, Editor näyttää kaikkien ladattujen kampanjoiden pisteet, ei koko tilin pisteitä.

3. Suositusten muokkaaminen asiayhteyksissä

Suositusten tietoja voidaan muokata käyttöönoton jälkeen.

1. Suosituksen ottaminen käyttöön
  2. Siirry osioon, jossa haluamasi suositus on.
    • Jos sinulle esimerkiksi suositellaan avainsanan lisäämistä, siirry avainsanaosioon tyyppiluettelon kautta.
  3. Muokkaa suosituksen mitä tahansa kenttää.

4. Varmista, että Editorin suositukset vastaavat Google Adsin suosituksia

Koska saatat saada uusia suosituksia Google Adsissa säännöllisesti, Editorissa näkemäsi suositukset voivat olla vanhentuneita. Jos otat suosituksia käyttöön Editorista, tee se pian tilidatan lataamisen jälkeen.

Jos olet ottanut Editorista käyttöön suosituksen, joka ei ole enää saatavilla Google Adsista, suosituksen rivi viivataan yli datataulukosta, kun Google Ads synkronoidaan seuraavan kerran.

5. Parhaisiin käytäntöihin perustuvat ehdotukset

Suositukset voivat auttaa parantamaan sisältöä, jota lisäät Editoriin. Jos esimerkiksi luot uuden mainoksen, jossa on kaksi otsikkotekstiriviä ja yksi kuvaustekstirivi, sinulle saatetaan ehdottaa kolmannen otsikkotekstirivin ja toisen kuvaustekstirivin lisäämistä. Tämä ehdotus perustuu Googlen tekstimainoksia koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Aiemmin nämä ehdotukset ovat saattaneet näkyä suositusten sijasta virheilmoituksina. Jotkin virheilmoitusten hallintaan käytettävät omat säännöt on korvattu suosituksilla.