Tarkennettu haku

Tarkennetulla haulla voit etsiä tililtä kohteita, jotka vastaavat valitsemiasi hakuehtoja.

Haun tarkentaminen suodattimilla

Valitse tarkennetun haun kentän avattavasta valikosta haluamasi suodatin.

Voit rajata hakutulokset esimerkiksi kampanjatyypin, hintatarjousstrategian tai ylätason kenttien, kuten mainosryhmän tilan, mukaan. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi rajaaminen uusiin, muokattuihin tai virheellisiin kohteisiin. Tilien puunäkymästä ja vasemman sivupalkin tyyppiluettelosta voit myös suodattaa näkyviin tietynlaiset kampanjat, mainosryhmät ja tyypit.

Lisäksi voit klikata suodatinta kakkospainikkeella, jos haluat esimerkiksi kopioida tai poistaa suodattimen, muokata suodatinta tai tallentaa suodattimia omina sääntöinä. Kun kirjoitat tekstiä hakukenttään, näet avattavassa valikossa kirjoittamaasi tekstiin perustuvia suodatinehdotuksia.

Hyvä muistaa: Google Ads Editor 1.6:ssa ja sitä uudemmissa versioissa voit tehdä tarkkoja hakuja lisäämällä hakulausekkeen ympärille lainausmerkit tai klikkaamalla Työkalut > Asetukset > Lataa ja näytä > Käytä hakukentässä tarkkaa hakua.

Alla on esitelty muutamia tapoja, joilla voit käyttää suodattimia haussa.

Esimerkki: Useita suodattimia

Voit käyttää useita suodattimia, jolloin saat todella tarkat tulokset. Oletetaan, että haluat löytää kaikki Hakukampanjat, joissa on käytössä manuaalinen klikkauskohtainen hintatarjousstrategia.

1. Valitse puunäkymästä kampanja, johon haluat kohdistaa haun.
  2. Klikkaa tarkennetun haun kenttää ja valitse Kampanjatyyppi.
  3. Valitse Haku-kohdan valintaruutu.
  4. Klikkaa juuri luomasi suodattimen vierestä hakukenttää ja valitse Hintatarjousstrategian tyyppi.
  5. Valitse Manuaalinen klikkauskohtainen hinta ‑kohdan valintaruutu ja klikkaa Käytä.

Esimerkki: Välillä-suodattimet

Jos haluat hakea kampanjoita, joiden CPA-hintatarjous on 1–4 €, toimi seuraavasti:

1. Valitse puunäkymän suodattimesta Kaikki kampanjat.
  2. Klikkaa tarkennetun haun kenttää ja valitse CPA-hintatarjous.
  3. Valitse avattavasta valikosta on pienempi tai yhtä suuri kuin <= ja kirjoita "4".
  4. Klikkaa Käytä.
  5. Klikkaa juuri luomasi suodattimen vierestä tarkennetun haun kenttää ja valitse avattavasta valikosta CPA-hintatarjous.
  6. Valitse avattavasta valikosta on suurempi tai yhtä suuri kuin >= ja kirjoita "1".
  7. Klikkaa Käytä.

Esimerkki: Ei sisällä mitään seuraavista ‑suodattimet

Oletetaan, että haluat löytää laajennettuja tekstimainoksia, joiden otsikossa ei ole tiettyä sanaa.

1. Valitse tyyppiluettelosta Laajennetut tekstimainokset.
  2. Klikkaa tarkennetun haun kenttää ja valitse Otsikko 1.
  3. Valitse ei sisällä mitään seuraavista: ja kirjoita haluamasi sana.
  4. Klikkaa Käytä.

Esimerkki: Sisältää jonkin verran alatason kohteita ‑suodatin

Oletetaan, että haluat löytää mainosryhmät, jotka sisältävät alle viisi hyväksyttyä avainsanaa.
  1. Valitse tyyppiluettelosta Mainosryhmät.
  2. Kirjoita tarkennetun haun kenttään "Määrä" ja klikkaa avattavasta valikosta Funktio : MÄÄRÄ(…).
  3. Laajenna avautuvasta ikkunasta Avainsanat ja kohdistaminen ‑osio ja valitse Avainsanat-kohdan vieressä oleva valintaruutu.
  4. Paina Seuraava ottaaksesi käyttöön suodattimen, joka rajoittaa huomioitavia avainsanoja.
  5. Valitse avattavasta valikosta Hyväksymistila.
  6. Valitse seuraavasta avattavasta valikosta Hyväksytty-kohdan vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa Käytä.
  7. Paina Enter-näppäintä tai oikeaa nuolinäppäintä funktion viimeistelemiseksi.
  8. Valitse On pienempi kuin < ja kirjoita "5".
  9. Klikkaa Käytä.

Lue lisää funktioiden käyttämisestä.

Haun tallentaminen uudelleenkäyttöä varten

Kun olet tehnyt haun, klikkaa tallennuskuvaketta Save Icon ja lisää tallennettavalle haulle nimi. Voit käyttää tallennettua hakua klikkaamalla tarkennetun haun kenttää ja valitsemalla haun nimen. Voit myös luoda pikanäppäimiä, joilla saat haun uudelleen käyttöön.

Kuvahaku

Jos haluat hakea mainoksia, joissa käytetään samaa kuvaa, valitse ensin mainos tai kuva. Klikkaa tämän jälkeen Työkalut ja sitten Näytä mainokset, jotka sisältävät valitut kuvat…