Använda flöden i appkampanjer

Genom att vägleda appkampanjannonser med hjälp av flöden kan du använda specifikt innehåll i din app, till exempel produkter och erbjudanden, samt i appannonser som är mer anpassade och bättre inriktade på befintliga och potentiella appanvändare.

För vem passar flöden för appkampanjannonser bra?

• Företag med mycket innehåll och information i appar. Det kan gälla företag inom detaljhandel, lokala tjänster, hotell, flyg och resor.
  • Företag med en katalog med innehåll från sin app som inte redan finns med på appbutikens informationssida eller i appens metadata.

Fördelar

• Få kontakt med personer som visar intresse för ditt specifika appinnehåll: Med flöden i appkampanjer kan du hitta fler användare som visar intresse för ditt specifika innehåll i appen. Det beror på att du tillhandahåller mer detaljerad information för att skapa dynamiska annonser som hämtar flödesdata till annonstexten.
  • Avancerad anpassning: Använd specifika annonstillgångar för annonser som riktar sig till användare som är intresserade av olika typer av innehåll i din app. Dessutom kan annonser som visas på Google Sök ha en anpassad textrad som matchar användarens sökfråga med produktkategorin och lämplig artikel i ditt flöde.
  • Mer innehållsrika annonsupplevelser: Du kan visa relevanta produktbilder från ditt flöde i appannonser som visas på AdMob, YouTube och andra platser.
  • Utöka räckvidden och öka konverteringarna: Appkampanjer med flöden når vanligtvis fler användare och får fler konverteringar tack vare den förbättrade inriktningen och de anpassade formaten som flöden möjliggör.

Typer av flöden

Det finns två typer av flöden som du kan använda i din appkampanj.

Skapa ett flöde

Det finns rekommenderade metoder och datamallar för att konfigurera företagsinformationsflöden av hög kvalitet som används specifikt för appkampanjer och inte för andra kampanjer. Det är viktigt att du följer dessa rekommenderade metoder och krav så att du kan använda annonsflöden på ett effektivt sätt. Läs mer om hur du använder och skapar flöden för appkampanjer

Spåra flödesresultat

Genom att spåra appkampanjflödenas resultat kan du optimera dina flöden och slutligen även förbättra annonserna och annonsresultaten. Du kan visa resultat baserat på mätvärden som exponeringar, klick, åtgärder i appen och kostnad. Läs mer om hur du spårar resultat för appkampanjflöden

Relaterade länkar: